tuzor ::tetka_danuska ::Au,zaboravih,za knedle treba imati strpljenja i dosta volje,moji isto vole al po jednu dve pa ostalo pojedem ja,i ispadnem kao frižider,da se nebaci.To je zaista starinska poslastica,ti znaš šta voliš Verujem da mlade domaćice retko to sada prave.
Jeste, treba strpljenja i volje. Ne treba se obeshrabriti posle prvog neuspelog pokušaja (to je ono, kad knedle poput kamenica ostanu na dnu kuvajućeg lonca, i neće da isplivaju na površinu). Fora je - kako postići da knedla bude "rastresita", mekana i da se "topi u ustima", a ne da bude gnjecava, odnosno da se testo lepi za zube.
Znam da moraju biti "rastresite"odlično ih pravim,nasledila recept od mojih baka,naravno da isplivaju na površinu,uh,uh,ako ti treba starinski recept,samo javi šaljem ga.Moraću ovih dana da napravim koju
|