Poslao: 31 Jan 2009 22:36
|
Za pocetak, sto se tice cokolade, ova je za mene neprikosnovena..
Nazalost, nigde se vise ne da naci...
|
|
|
|
Poslao: 06 Mar 2012 02:44
|
Ko me je terao da pogledam ovaj blog, u kuci nemam slatkisa, a bas mi se prijeli, citajuci ove post-ove i gledajuci ove slike.
tuzor ::Kneeeeedleee saaaaaa šljiiiiivaaaamaaaaaa...
(Jednom prilikom, kada se sestra smilovala i napravila ih, pojeo sam 19 komada. A komadi su bili pokrupni. Posle toga, dva dana nisam mogao ništa da jedem.)
I ja ih obozavam, ali jos vise sa breeeeskvamaaaaaaa.
Rekord mi nije 19 kao tvoj, ali zato jedno 10-tak jeste.
g0c47777 ::A koji je vas omiljeni slatkis?
Pa sad... sve ih volim, tesko bi bilo izabrati samo jedan, da ne kazem nemoguce.
Ali od cokolada, jedan od omiljenih mi je definitivno Kinder Bueno.
P.S.
Za rodjendan primam MIN. 10 velikih kutija ovih cokolada.
Hvala unapred.
|
|
Poslao: 06 Mar 2012 11:25
|
Parfe sa orasima. To nam je mama pravila kad smo bile deca.
Palačinke u šatou. Suva pita u "Lipi" - mislim na staru piceriju "Pod lipom" u Beogradu - gde su pravili najbolju suvu pitu na svetu. Poenta je u tome da uopšte nije bila suva nego veoma sočna i puna oraha. Domaćinski, nije se štedelo na sastojcima.
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Mar 2012 23:38
|
Otkako me jelkica upoznala sa ovom čokoladom
i one zlatne čokoladice - najviše volim onu sa marcipanom
Stari dobri ratluk
I nešto što ne znam kako se zove, a što je moj sestrić jednom doneo iz Holandije ili Belgije, više se ne sećam. Uzalud tražim po netu, ne mogu da nađem baš njega. Mislim da je neka vrsta božićnog kolača - izgleda kao rolat, spolja je beo, a iznutra punjen marcipanom.
Da, tufahije. Lako se prave, čak i ja umem da ih napravim, kad hoću.
Improvizovala sam i jedan recept (to sam baš često pravila dok sam studirala) za krem od krušaka. Kruške se oljušte, iseku na kriške i malo obare u vodi sa šećerom. Kada su gotove, ocede se i stave u vatrostalnu činiju. Preliju se sa sutlijašem (obavezno spremati sutlijaš na mleku, ukusniji je) i pudingom od vanile. Posuti mlevenim orasima, vanilin šećerom ili cimetom, i dodati malo butera na vrhu. Zapeći u rerni. Jesti ohlađeno. Super je.
|
|
|