Poslao: 18 Jan 2010 21:22
|
nevena, skinuh masku, jednim krmeljavim okom pogledah forum i vidjeh ovu temu, pa znash li kako je meni makovnjacha znachajna u zivotu, ej breeee? Jedna je makovnjacha nekad davno postala spona i uticala na pochetak najznachajnijeg druzenja u mom zivotu...pisacu nekad o tome, pa makar i u oprostajnoj poruci ili oporuci.
A sad, mora da bude dovolojno, maksimalno sochnog fila, ja stavim i dvije jabuke, ne skrtarim...a tijesto samo pustim da naraste u plehu, ko Jelkica, vragolanka...samo, recept mi je napisan na jedno devet post/it najmanjih listicha i ako neki nedostaje, malkice improvizujem...a kad sam se vec probudila, da kazem, taj post it blok sam dobila pradavno od jednog udvaracha, onako stari lisac dipolomata, koji je dosao do mog stola u kancelariji i ja sam znala da ce mi nesto pokloniti, zlatne naochare ili sl, a on mi daje mikroskopski blok, i znachajno kaze za male ali tajne poruke...za mene je najvecha tajna spravljanje makovnjache i takooooo...ne vidim sta pisem, nesto mi sa tastaturom nije u redu, ili sa mozgom, pa prastajte i uzivajte u strudlama svi koji ih sad konzumirate...Kiss nevena
|
|
Poslao: 18 Jan 2010 21:36
|
dva lica ::nevena, skinuh masku, jednim krmeljavim okom pogledah forum...
Ma nešto poduže vremena držiš tu masku! Kako bi bilo da je skineš i pogledaš s oba oka? Kakva sve značajna otkrića propuštaš, nisi ni svesna .
Citat:pa znash li kako je meni makovnjacha znachajna u zivotu, ej breeee? Jedna je makovnjacha nekad davno postala spona i uticala na pochetak najznachajnijeg druzenja u mom zivotu
!Vidi, vidi, molim te! A meni je bila jedno od ispitnih pitanja sa svekrvinog testa! Kako je sve relativno u životu! Inače, kod nje bi pala na ispitu ako ti fil bude odviše tečan zbog viška jabuka, moraš dobiti srednju gustinu fila!
Citat:i takooooo...ne vidim sta pisem, nesto mi sa tastaturom nije u redu, ili sa mozgom, pa prastajte i uzivajte u strudlama svi koji ih sad konzumirate...Kiss nevena
Opet si stavila masku, nećeš valda opet na spavanje? Ajd, laku noć!
|
|
Poslao: 18 Jan 2010 21:51
|
nevena nevene ::dva lica ::nevena, skinuh masku, jednim krmeljavim okom pogledah forum...
Ma nešto poduže vremena držiš tu masku! Kako bi bilo da je skineš i pogledaš s oba oka? Kakva sve značajna otkrića propuštaš, nisi ni svesna .
Citat:pa znash li kako je meni makovnjacha znachajna u zivotu, ej breeee? Jedna je makovnjacha nekad davno postala spona i uticala na pochetak najznachajnijeg druzenja u mom zivotu
!Vidi, vidi, molim te! A meni je bila jedno od ispitnih pitanja sa svekrvinog testa! Kako je sve relativno u životu! Inače, kod nje bi pala na ispitu ako ti fil bude odviše tečan zbog viška jabuka, moraš dobiti srednju gustinu fila!
Citat:i takooooo...ne vidim sta pisem, nesto mi sa tastaturom nije u redu, ili sa mozgom, pa prastajte i uzivajte u strudlama svi koji ih sad konzumirate...Kiss nevena
Opet si stavila masku, nećeš valda opet na spavanje? Ajd, laku noć!
necu, necu laku noj nego sam zaista smanjila i onako majusna slova na ovom djechijem laptopu koji drzim preko ogromnog jorgana, jer imam temperaturu, ali ne grokchm, ne josh...
NEGO PRICHAJ sta se to znacajno desava, zasto ja poslednja saznam sve novosti, bacicu ovu masku, majke mi, ona je kriva
nego kad smo kod svekrva, ja bih pala na svakom ozbiljnom svekrva ispitu, jer ne umijem ni dvije iste kafe da skuvam, a kamoli neshto ozbiljnije, ali zato se moje majstorije uvijek pamte, ili po katastrofalonim greskama ili nevidjenim uspjesima, ni za jedno od to dvoje nisam zasluzna, ispadne tako...i inache...mislim da je improvizacija moj urodjeni talenat...moj muz kaze, bar su iznenadjenja uvijek prisutna, nikad ne znam da li cu u fioci sa charapama nachi viljuske ili obratno zloban, je znate
ako budete dobre, kad malo progledam i ozdravim dacu vam recept za staru originalnu dobrotsku tortu, samo za prave sladokuce...bila sam uporna da kontraspijunazom dodjem do te strogo skrivane recepture jedne najs slastichare ovdje kod nas na moru i dacu vam je jer vas STA, jer vas volim .... samo kad malo ozdravim, i dodjem do moje knjige recepata, koja je sigurno sad mislite u zamrzivachu ili medju posteljinom
|
|
Poslao: 21 Jan 2010 01:02
|
dva lica :: jer imam temperaturu, ali ne grokchm, ne josh...
Živa li si?
Da ti prepričavam, ne vredi.Skidaj masku i kreni ulicama.
Za svačiji ukus po nešto, pa biraj.
Oće li više osvanuti recept za staru, originalnu dobrotsku tortu. Požuri, dok sunce nije ogrejalo, jer nakon toga pažnju usmeravam na druge stvari.
|
|
Poslao: 21 Jan 2010 12:34
|
nevena nevene ::dva lica :: jer imam temperaturu, ali ne grokchm, ne josh...
Živa li si?
Da ti prepričavam, ne vredi.Skidaj masku i kreni ulicama.
Za svačiji ukus po nešto, pa biraj.
Oće li više osvanuti recept za staru, originalnu dobrotsku tortu. Požuri, dok sunce nije ogrejalo, jer nakon toga pažnju usmeravam na druge stvari.
Živa i mrtva, kako se uzme...poluživa i polumrtva, znaš onaj Šredingerov eksperiment čista fizika...pa ne mogu da tumaram ulicama, izgledam ko pijana
Polako, što si navalila na recept, ionako ti neće ispasti dobro kao meni ali daću ga, nije mi sad pri ruci, obećavam a sad izgoreh, na šta ćeš da usmjeriš pažnju ni moj poslednji očajnički pokušaj sa navlačenjem na drevne recepte ne drži pažnju više...ostara se, dobra se ne viđe
Za početak, kupi bademe, liker Maraskino (ne onaj od višanja, nego od badema) imaš u kući jaja, brašno i puter, sigurna sam. Modlu za tortu, okruglu, onu što joj se skida obruč, i onda čekaj recept...eh da, 300 gr badema, malo ih popari i oljušti, pa samelji, to je najveći posao i kad ti dođe recept, pola posla završeno . Imam i recept za rožadu, ali kad sam vidjela da ide 20 jaja, odma' mi je skočio holesterol pa se ne usuđujem da pravim.
|
|
Poslao: 21 Jan 2010 18:31
|
dva lica ::Za početak, kupi bademe,liker Maraskino (ne onaj od višanja, nego od badema) ....
Neverovatno, kao da si znala da sam za vreme praznika lupala bademe koje sam dobila na dar. Originalan dar, da mi ne bude dosadno, da se zabavim. Reših dilemu: "Lupati ili baciti, pitanje je sad?" u korist lupanja, mislim badema. Čekaju spremni. Nemoj da liker ispari zbog dužine čekanja na rađanje recepta.
E, sad, ono što ne znam je: odgovor na pitanje da li ova naša prepiska treba da se nalazi ovde ili u pp?
|
|
Poslao: 22 Jan 2010 08:09
|
Napisano: 22 Jan 2010 8:08
nevena nevene ::dva lica ::Za početak, kupi bademe,liker Maraskino (ne onaj od višanja, nego od badema) ....
Neverovatno, kao da si znala da sam za vreme praznika lupala bademe koje sam dobila na dar. Originalan dar, da mi ne bude dosadno, da se zabavim. Reših dilemu: "Lupati ili baciti, pitanje je sad?" u korist lupanja, mislim badema. Čekaju spremni. Nemoj da liker ispari zbog dužine čekanja na rađanje recepta.
E, sad, ono što ne znam je: odgovor na pitanje da li ova naša prepiska treba da se nalazi ovde ili u pp?
i ja sam jutros razmišljala o tome, na isti način, pa ću ti odma sad poslati recept na pp. Štrudle su ipak zaslužile eksluzivu!
Uzeh recept sa sobom na posao i evo nešto za javnost, zanimljivo je....
Ja sigurno imam Alchajmera ili nekog drugog čiku koji briše fajlove iz moje glave, naime, bila sam 100% sigurna da se torta zove Dobrotska (Dobrota kraj Kotora), a zove se Kotorska dalje, umjesto 300 gr badema ide 400, ali sad kad imaš glavni sastojak , a ujedno i najskuplji, lakše mogu da ti to kažem
|
|
|
|
Poslao: 22 Jan 2010 20:52
|
Jao, cuti, da vidis muke dok sam samo prezle nasla. A za debele kore za strudlu moram nekog da saljem na granicu sa Svedskom, ima neka bosanska budica gde prodaju "jufke".
*..i onda je jednog dana zmaj otvorio prozor, pogledao oko sebe i rekao "Gde jaaa zivim!!?..." *
Danka, umesto kvasca, moze se koristiti stari hleb, odnosno takozvano "kvasno testo"- sve sto sadrzi kvasac i to na isti nacin kao i kvasac.
|
|