|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 07 Maj 2013 23:07
|
offline
- Fil
- Legendarni građanin
- Pridružio: 11 Jun 2009
- Poruke: 16586
|
cauldron - kotlić
http://en.wikipedia.org/wiki/Cauldron
+ BONUSZa dobar gulaš na prvom mestu potrebno je dobro društvo.
Dalje luk, junetina, svinjetina i srnetina; sve po 1Kg. Luk sitno iseckati te na tihoj vatri dinstati bar 1h, ili dok ne dobije onu lepu braonkasu boju i postane sladak. Kada se luk izdinsta, naliti vode po potrebi i dodati ranije spremljeno meso; svo meso inače iskockano pomešati u nekoj posudi dodati soli, bibera po volji, izmešati i preliti sa par decilitra piva ili belog vina, par lista lovora, šargarepe, zelena i paškernata.
Dakle, luk je izdinstan, ubacili smo meso sa začinima, dolili vodu, sad to sve treba kuvati na umerenoj vatri, sa blagim ključanjem; dok se meso ne raskuva. Pri kraju doda se jedan od onih gotovih smesa za gulaš.
Tajni sastojak gulaša je tabla eurokrema od 50gr, dodaje sa kada počene da ključa, nakon dodavanja mesa.
Takođe, gulaš je potrebno blago zaljutiti. Može se služiti klot, ili uz dodatak kuvanog krompira, ili pirea. Salata je obavezna; paradajz, krastavac, luk, sir.
|
|
|
|
|