Poslao: 20 Sep 2017 18:44
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Upravo pečem mafine za sutrašnji doručak.
Kiselo mleko i mafini.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 14 Jan 2019 20:54
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13409
- Gde živiš: Z-moon
|
@Sagacity
Tek sad čitam pažljivo uvodni post.
Citat:Ukupan holesterol je bio 7,21, a sada je 7,04.
LDL je bio 5,30, a sada je 4,88
HDL je bio 1,61, a sada je 1,32
Trigliceridi su bili 0,75, a sada su 1,85
Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L
A za nivo LDL ne znam šta bih napisao, osim da je bio direktna posledica smanjenja HDL-a.
|
|
|
|
Poslao: 07 Maj 2019 21:37
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Malo tamo, malo 'vamo, bilo brljanja, vraćam se staroj dobroj HI.
Hrono hleb
Speltino, integralno raženo i raženo brašno, kašičica soli, 2-3 kašike maslinovog ulja izmešati sa kiselom vodom. Sve sam radila odokativno, kao sve što radim. Izmešati varjačom i ostaviviti da fermentiše.
Dodati po kašiku mlevenog lana, semenki suncokreta, semenki od bundeve. Pred pečenje hleba dodati prašak za pecivo, malo sode bikarbone i ponovo izmešati.
Sipati u tepsiju obloženu pek papirom i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni C.
Nisam gledala na sat koliko vremena je trebalo da se ispeče, ali je bilo duže od 60 minuta.
Sada se hladi zamotan u platnenu krpu. Ujutru proba...
|
|
|
|
Poslao: 07 Maj 2019 22:23
|
offline
- Fil
- Legendarni građanin
- Pridružio: 11 Jun 2009
- Poruke: 16586
|
Žena ubacuje i nekakve Čia semenke
Ali lebac joj izgleda slično ovom, koristi i te spelte i ostala čudesa.
|
|
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 07:22
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Neprimetna ::
Malo tamo, malo 'vamo, bilo brljanja, vraćam se staroj dobroj HI.
Skoro identično mesimo Hrono hleb. Isto i ja koristim kiselu vodu, mada je sasvim OK kada se zakuva i sa mlakom vodom. Susam, bundevino seme, suncokretovo, laneno, mada ponekad i malo kima...
U početku mi se dopadao taj hleb. Međutim sada mi teško ''pada'', odjednom sam prespojila u glavi da mi se ne sviđa... Sa speltinim brašnom i mogu da jedem, ali sa heljdinim nikako.
Inače, na restriktivnu Hrono krećem od 29.maja. Treba da smršam na 58 kg. Družićemo se ovde. Malo ću i ja postavljati slike...I tako....Pratićemo ''napredak''....
Meni su problem proteini. U restriktivnoj je mnogo zastupljeno meso. Verovatno ću više jesti ribu. Ribu inače volim. Srećom.
|
|
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 10:35
|
offline
- Rastafarii
- Moderator foruma
- Pridružio: 22 Mar 2006
- Poruke: 3760
- Gde živiš: 127.0.0.1
|
_Sale ::Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L
Ne sumnjam da si u pravu, ali da li bi mogao da objasnis i zasto?
|
|
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 10:40
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Filodendron ::Žena ubacuje i nekakve Čia semenke
I ja ponekada dodam čia semenke, uglavom ih koristim potopljene u kiselo mleko koje sama pravim.
@ Saga,
horono hleb sam napravila da utrošim ova brašna što imam od ranije, ne nameravam više da pravim iz prostog razloga što koristim i volim Tonus hleb obogaćen semenkama i tostiran..
Imam svoju mericu izmereno brojem parčadi koje pojedem za doručak.
Što se tiče heljdinog brašna, ne koristim ga više. Ima specifičan ulus i miris, iako se malo dodaje drugim brašnima testo postaje gnjecavo i deluje kao nedovoljno pečeno. Ovi mafini na gornjoj slici su rađeni uz dodavanje heljdinog brašna.
Ne znam da li ću ići na restrikciju a htela bih, ustvari da ne jedem dosta voća bila bih na restrikiciji
Mesaroš sam, to sam već pisala, više volim da jedem meso nego povrće, kad već ne može krompir koji obožavam spremljen na sve načine,a proteini su mi svakako potrebni jer vežbam tri puta nedeljno. Planiram da povećam na šest puta, kao prošle godine.
Zimus sam se malo opustila i vreme je da se vratim na staro.
|
|
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 10:51
|
offline
- ivance95
- AMF pripravnik
- Pridružio: 04 Jul 2011
- Poruke: 5424
|
Rastafarii ::_Sale ::Boldovano: vrlo, vrlo opasan trend. HDL je “dobar holesterol”, morao bi biti veći od 1,60 mmol/L
Ne sumnjam da si u pravu, ali da li bi mogao da objasnis i zasto?
HDL (high density lipoprotein) ima veću gustinu, i on deluje upravo suprotno od uobičajene zablude da se holesterol taloži u krvnim sudovima, HDL čisti krvne sudove.
Ni sav LDL nije "loš". Loše su sitne čestice LDL, koje se talože, i na taj način sužavaju krvne sudove, dok postoje i velike čestice, koje nisu opasne.
Zanimljivo je i da se većina holesterola sintetiše u organizmu, a manji deo unosi ishranom, što ljudi često zanemaruju...
|
|
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 16:41
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13409
- Gde živiš: Z-moon
|
@Rasta
Misliš da objasnim donju granicu HDL ili ...?
Ako si na to mislio, to imaš na svakom laboratorijskom izveštaju, uz sitna odstupanja plus-minus u zavisnosti od same laboratorije.
Ako si mislio na “opasan trend”, Ivan je suštinu već objasnio.
Izvinjavam se na skretanju sa teme.
|
|
|
|