Poslao: 08 Maj 2019 20:36
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Neprimetna ::
horono hleb sam napravila da utrošim ova brašna što imam od ranije, ne nameravam više da pravim iz prostog razloga što koristim i volim Tonus hleb obogaćen semenkama i tostiran..
Imam svoju mericu izmereno brojem parčadi koje pojedem za doručak.
Ma da heljdino brašno je ''gnjecavo''. Šmek mi ne odgovara, ali neki put nateram sebe ipak da jedem hleb od tog brašna. Pitu od heljdinih kora već mogu.
Čisto speltino brašno najbolje podnosim, ali mora malo da se promeni.
Tonus ima nekih više vrsta hleba, svaki skoro ima neke semenke. Nisam ni toga ljubitelj ali ćemo da krkamo i to. Baci ''sliku'' tog hleba koji ti se dopada. Vidim i drugi u Hrono klopaju neki hleb od Tonusa. Možda nisam pogodila pravu vrstu. Meni se od Tonusa dopadaju samo oni ''dvopekčići'' ali oni nisu hrono. Ja inače hleb jedem samo za doručak, bez obzira da li sam u hrono ili ne....Nisam ljubitelj testa bilo koje vrste....
Inače, meni najteže u restrikciji pada to što nema voća....Ali ću preživeti....
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 08 Maj 2019 22:11
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Od kada je počeo da se proizvodi, koristim isključivo Tonus obogaćen semenkama sa zelenom etiketom
Sečen je na kriške, u pakovanju ima 13-14 kriški hleba, pakovanje je 300 gr. cena pakovanja je 120 dinara.
I ja hleb jedem samo za doručak. traje mi 3-4 dana, nekada i duže.
Čuvam ga u frižideru. Pre upotrebe ga obavezno tostiram. Tako radim poslednjih 5-6 meseci, i ubuduće ću.
Ako imam namaz od avokada, mmmmm, pojedem 4 kriške, tako i sa maslacem.
Mislim da je ovo na slici neutral Tonus, isto je pakovanje kao i obogaćeni semenkama koji ja koristim.
|
|
|
|
|
Poslao: 09 Maj 2019 09:35
|
offline
- ivance95
- AMF pripravnik
- Pridružio: 04 Jul 2011
- Poruke: 5424
|
Ja hleb čuvam u frižideru od kad sam kupio frižider za dom, a i u stanu sam nastavio...
I meni je ručak radnim danima problem, ali ne zbog satnice, već zbog pripreme, nemam baš volje da u 7-8 ili 10 uveče kuvam ručak za sutra...
|
|
|
|
Poslao: 09 Maj 2019 10:12
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Tonus je hleb od celog proklijalog zrna pšenice - bez brašna.
Treba navići na ukus, kasnije zaista nije problem.
Od svih vrsta meni najviše prija Tonus obogaćen semenkama u zelenom pakovanju.
Ne volim ukus ni miris hrono hlebova, pa ni onog koji sama pravim.
Ovaj (Moj) hleb sa gornje slike, težio je 800gr. Kada se ohladio, na mašini za sečenje sam isekla kriške, umotala u foliju za po jedan obrok i stavila u platnenu vrećicu pa u frižider.
Našla sam jedno parče Tonusa, istostirala ga, namazala namazom od avokada i spremila doručak, naravno da sam i domaći hleb namazala jer mi je parče Tonusa malo.
Na slici je prikazan hleb isećen i umotan koji čuvam u frižideru i spremljen doručak od avokada
I jedan hrono ručak
Kada idem na put, uveče namažem parčiće hleba, napravim sendvič, umotam u foliju, stavim u frižider, ujutru gotovo ponesem i ne dolazim u iskušenje da na putu 'brljam'.
Što se ručka tiče, važne su ti salate a uvek možeš poručiti nešto sa grila.
|
|
|
|
Poslao: 09 Maj 2019 13:27
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
I ja stavljam sendviče u frižider isto. Zapravo na isti način sve to pakujem kao ti.
Tek sada vidim koliki sam ja probirač, što se hrane tiče, ja ni avokado u bilo kom obliku ne volim. A bilo bi super da ga zavolim... I so koristimo istu...
|
|
|
|
Poslao: 10 Maj 2019 17:36
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4077
|
Sagacity ::I ja stavljam sendviče u frižider isto. Zapravo na isti način sve to pakujem kao ti.
Tek sada vidim koliki sam ja probirač, što se hrane tiče, ja ni avokado u bilo kom obliku ne volim. A bilo bi super da ga zavolim... I so koristimo istu...
Morsku so uvek imam, a uglavnom koristim himalajsku so (roze), trenutno je nisam imala.
Čuj probirač , nisam ni ja 'svaštojed' , iako sam veliki gurman.
Nema te dijete ili načina ishrane koji mi može preporučiti nešto što ne odgovara mojim čulima.
Volim sve da probam, uglavnom se pridržavam starih dobrih ukusa, ni sa novim začinima ne eksperimentišem mnogo.
Volim dobro posoljenu i zabiberenu hranu. Volim ljuto.
Što se avokada tiče, ni meni se nije dopao kada sam ga probala prvi put. Bilo je to pre više od dvadeset godina.Možda nije bio dovoljno sazreo, možda nisam bila dovoljno motivisana, vrag bi ga znao.
Zavolela sam ga pre nekoliko godina kada sam bila u inostranstvu. Bili smo na pikniku i domaćini su poneli i namaz od avokada.
Sada ga obožam.
Probaj još jednom, samo neka bude zreo i mekan. Začini ga limunom, maslinovim uljem, malo belog luka, bibera i soli. Uživaćeš.
|
|
|
|
Poslao: 28 Maj 2019 07:09
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Napisano: 10 Maj 2019 21:29
Takođe i ja koristim himalajsku so.
Inače, avokado sam probala na više načina....Čak sam čekala trenutak da budem mnogo gladna, pa kao ono ''glad očiju nema''.... ali ništa...Ne sviđa mi se i džaba. Daću šansu još jednom...
Volim spanać i to onaj najjednostavniji obaren, distnan sa belim lukom na maslacu sa dodatkom brašna i mleka...Meni je to super. Obožavam i blitvu. Volim je čak dinstanu sa lukom, sa malo začina. Sarmice od blitve gotivim podjednako kao i sa raštanom.
Ali imam tako i ja ''izleta'' u nepoznato ali i u kao zdravu ishranu. Pre jedno mesečak dana uđem ja u Maxi kad Čičoka taze. Tek došla. Nisam je jela, jer znam da je slatkasta a ja kada sam gladna jedem slano. Nisam ljubitelj slatkog obroka ni za doručak a kamoli za ručak.
I tako uzmem to pakovanjce, ubacim u korpu i dok sam čekala u redu, rek'o daj da pogledam kako se sve može spremiti....I tako svašta ima, ali pređoh očima preko rečenice tipa...''najukusnija je kao salata''....Ja se odmah setih da je i ''zelena salata'' najukusnija kao salata, odem i vratim Čičoku gde sam našla i uzmem neko konkretnije povrće...
Hoću da kažem da se lako predomislim....
Dopuna: 28 Maj 2019 7:09
Juče sam krenula na Hrono restriktivni režim ishrane. Započela sam ga sa 62,3 kg, da bih danas već imala 63,1 kg. Šou. To je verovatno zato što nisam ispoštovala pravu satnicu a to je optimalnih 5 sati između doručka i ručka i bar 4 sata između ručka i večere. U mom slučaju doručkovala sam oko 9h a ručala oko 17 i 30 h. Pošto mora da se i večera, onda sam morala da čekam 4 sata da bih večerala. Tako da sam večerala u 21 i 30 h. Užas, ali šta ću tako se zalomilo.
Kao što rekoh u nekom od prethodnih postova, biće mi teško za ručak, jer ovde gde sam ne mogu da ručam. Tempo posla je takav da mi ostavlja normalan prostor za doručak, a ručak nije predviđen pa dolaze razni ljudi fon zvoni non stop tako da ručak mora biti na nekih 6,5 sati 4 dana u sedmici ostala tri dana ću ispoštovati.
Za doručak nisam ništa specijalno spremala. Po preporuci Neprimetne jela sam tostiran Tonus i nešto pileće šunke, paradajz i kiselo mleko.
Juče popodne sam u svom ''buriću'' grilovala piletinu i uz to klopala salatu.
Za naredne dane sam napravila ''Hrono sarmu''.
Pošto sam kod mojih zaboravila da uzmem glavicu kupusa, kupila sam u Ideji pakovanje kiselog kupusa u liskama. Pola kg svinjskog mesa, oko 300 gr crvenog luka. Luk dobro prodinstala na masti (jedna kašika), dodala malo Kulinat Natur vegete, bibera, kurkume vrlo malo i tako još nekih začina. Propržila sa mesom dodala malo aleve paprike, savila sarmu. Ubacila dva lovorova lista koja inače ne stavljam u sarmu već u podvarak i ponekad u kuvani kupus, ali eto ovog puta i u sarmu da bi to bilo ukusno.
Nema pirinča, nikakve zaprške. Potrebno je staviti što manje vode kako sarma ne bi plivala jer tečnost nema šta da pokupi....
Moje liske kupusa su bile velike i nisam htela da ih polovim da bih u sarmi imala više mesa nego kupusa što je zapravo i pravilo Hrono ishrane...
|
|
|
|
Poslao: 29 Maj 2019 07:20
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Moja kilaža slikana jutros, specijalno za one koji su tražili ''dokaz''.
Kao što se vidi, ja variram po više od kg u dva dana. Ko zna može taj deo da objasni zašto i kako. Znam da pre dva dana nisam jela regularno, odnosno napravila sam veliki razmak između doručka i ručka pa sam ručak i večeru ''sabila'' u kratku satnicu i večerala tek u 21 i 30 h, ali vala kilo nisam mogla pojesti...
Ovo je jedna super riba Orada, koja je vrlo jednostavna za spremanje, a ukusna je. Malo sam dodala zeleni ali će biti prilog i malo grilovanih šampinjona. Marinirana je jednostavno: malo maslinovog ulja, beli luk, biber, Kulinat natur i limun. U normalnim krka uslovima, ovu ribu prelivam i pivom jer joj daje poseban šmek.
Inače, Hrono sarma je odlična. To ću sigurno ponoviti.
Ja ne volim ''suvu hranu'', kod mene mora da bude na ''kašiku'', pa će tu biti kuvani kupus sa mescem, gulaš, možda i neko ćufte kojeg baš i nisam ljubitelj, videću....
Inače, za ljude poput mene koji ne dolaze pre 16 h sa posla, a češće i posle 17 h, kuvana hrana je bolji izbor jer možeš skuvati unapred za 2-3 dana da se ne ''bakćeš'' svaki dan.
|
|
|
|
|