Boranija

2

Boranija

offline
  • Pridružio: 12 Maj 2014
  • Poruke: 89

Sve što kuvam prvo dobro izdinstam.Boranija mi i jeste takva pripremljena najljepša.
Luk sitno isjeckam,mrkvu izrendam.Dinstam kratko,pa dodam meso isječeno na kockice.Poslije 10-ak minuta dodam boraniju.Sve zajedno dinstam 30-ak minuta uz miješanje namirnica i dodavanje po oko 50-100 ml vode.Dinsta se na tišoj temeperaturi.
Kada je izdinstano dolijem vode da prekrije namirnice,kuvam još 10-ak minuta.dodam začine.Nije potrebna zaprška,po ukusu možete i zapržiti.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 04 Dec 2008
  • Poruke: 4106

Čušpajz od boranije

Glavicu luka sitno iseckati i dinstati na malo ulja da dobije staklastu boju.
Opranu, uzduž i na pola isečenu, boraniju dodati proprženom luu, naliti malo vode, dodati Začin C i dinstati boraniju uz dodavanje vode.
kada je boranija mekana, korigovati ukus dodavanjem Začina C, dodati biber, još malo vode i kada sve provri, dodati 2 kašike brašna razmućene i šolji mleka. Posuti peršunovim listom, i iseckanim belim lukom.Prokuvati još malo da se čušpajs zgusne. Kada se skloni sa ringle, dodati 2-3 kašike pavlake.
Služiti kao prilog uz meso.



offline
  • Pridružio: 14 Okt 2008
  • Poruke: 607

Oduševljena sam zelenom boranijom, ali pripremam šarenu jer njoj ne treba kidati onaj konac sa strane.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1000 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 6 sakrivenih i 965 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, armor, bojank, bojankrstc, bokisha253, Bubimir, darkangel, Daxi184, Dogma21, Dorcolac, ekser222, goranperović66, loon123, mackenzie, Magnum_956, Mercury, Mi lao shu, Milija.00, milutin134, Nikola00, NMNJ, raptorsi, robertino, ruma, sabac015555m, Tvrtko I, vathra, Volkhov-M, Zimbabwe