Jaja na oko

2

Jaja na oko

offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1567
  • Gde živiš: Novi Sad

Niko nije napisao kako se proverava kad je ulje dovoljno zagrejano. a to je jako bitno. Jedan od nacina je prikazan u filmu "Mi nismo andjeli" prvi deo Smile



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sad radim sve ono što pre nisam stizao.
  • Pridružio: 17 Maj 2006
  • Poruke: 18646
  • Gde živiš: I ja se pitam...

Na FDU (''Pozorišna akademija'' u nekadašnjoj Ho Ši Minovoj 28, sada Bulevar umetnosti) prže najbolja jaja na oko na svetu. Uvek smo to naručivali i gledali dok rade (Dada i ona druga). Ringla na dve trećine snage i kašikom prelivaju jaje vrelim uljem. Dobiju se jaja kao sa fotografije. Cela mudrost.



offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Kako vise volite jaja na oko, kad je zumance tvrdo[Cvrsto] ili kad je kao u tecnom stanju[kad sve onako curi Very Happy ] ? Very Happy


Ja kad curi. Mr. Green


Za umakanje je super! Mr. Green


Ziveli

offline
  • Pridružio: 16 Mar 2008
  • Poruke: 1567
  • Gde živiš: Novi Sad

Rovito (kada zumance curi). Tvrdo zumance mi se cak gadi.

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

branko62 ::Rovito (kada zumance curi). Tvrdo zumance mi se cak gadi.

Ista stvar i kod mene, bas onako gadi mi se tvrdo, ni ne mogu pojesti to maltene. Smile

offline
  • <--PredraG-->
  • Pridružio: 15 Apr 2011
  • Poruke: 781
  • Gde živiš: In dreamland.

Ja licno vise volim kada se lepo napravi kajgana.
Izmuckati dobro jaja,pa zatim dodati neke zacine koje volite u mojoj kuhinji su obavezni(kari,origano,biber,bosiljak,djumbir itd).
Zatim posolite po zelji.
A mozete i dodati malo brasna i dobijete jaje kao palacinku a ovo je moguce izvesti i bez brasna samo przite u dobrom teflonu.

Napravite neku salatu preporucujem crni seckani luk sa jabukovim sircetom i maslinovim uljem.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Smile

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

@ velisha, pokretac teme - LOL!!! LOL


================================



Kad smo vec o jajetu, zanimljiv clanak, procitati obavezno. Wink

[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]



Ziveli

offline
  • vagabundo :)
  • Pridružio: 12 Jan 2011
  • Poruke: 1409
  • Gde živiš: Somewhere in the middle of nowhere :D

Cerberus ::Ja licno vise volim kada se lepo napravi kajgana.

Meni se licno gadi kad vidim jaje na oko , pa ono zumance zuto , curi .. ihhh

Kako ja spremam .

potrebno (za mene)

1 glavica luka ( ukoliko je manja, a ako je veca pola)
1 virsla
malo cajne ako ima
1 jaje
sir ili margarin
senf, kecup i ostali zacini po zelji

priprema

Zagrejati ulje u tiganju , luk krupno iseckati i staviti da se przi . Dok se to przi iseckati sitno virsle i cajnu kobasicu i dodati u tiganj ( Po vasoj zelji prziti luk i virsle. Ja licno volim kad malo zagori). Dok se to przi izlupati jaje i u njega dodati sir ili maslac po zelji (moze i oboje) . Kad primetite da su luk i virsle skoro peceni , dodajte jaje . Mesajte da ne zagori. Bon appetit!


hahahahahhhhhhahahahahhahahahahahahhahah jaojj Boze , dala sam recept k'o tortu da spremam , a ne omlet. Molim vas, zovite Ginisa. Otkrili smo najkomplikovaniji omlet . hahahhahahhahhahahahahhhhahahahhahahah

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1337 korisnika na forumu :: 107 registrovanih, 9 sakrivenih i 1221 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, amaterSRB, ArchaBasha, Asteker, bagor10, BLACKBIRD201284, Bobrock1, bojan313, Bokiboks, bolenbgd, Boris BM, Borski1977, Bubimir, Chainsaw, CrazyNorth, Cvijo_ue, Czrweni, darkojovxp, dekan.m, djukapfc, Dogma21, draganl, Duh16, dule10savic, dushan, ElvisP, FOX, Fructo, galerija, gasa97, GveX, Ir, istina, Jakonjveliki, Jaz, Jozo74, Kalem, Khalid ibn al-Walid, koom0001, Kriglord, Kubovac, kunktator, kybonacci, LostInSpaceandTime, Lucije Kvint, Mackomen, majstro, mango, mačković, mercedesamg, Miki 24pbr, Milo97, MiroslavD, mm1811, mocnijogurt, momcilob55, museum, mux, nebidrag, nisamBot, NMNJ, novator, Orc, ozzy, Paklenica, Peruta, pisac12, Povratak1912, PrincipL, probisic, Puch300GD, radoznao, rakivan, rebcooil, royst33, S94, sabac015555m, sasa87, sekretar, shlauf, shota91, silikon, Singidunumac, Sirius, sovanova95, Srky Boy, srđan, starlights, stegonosa, stevo svinja, Szigetwar, TalicniTom, TheDictator, vathra, Veless, vidra boy, Vladonius, Volkhov-M, wizzardone, x011, yagosh, yiyi, zafon031, ZetaMan, zmajognjeniivan, zoran77, Đurđevdan