Poslao: 05 Okt 2005 21:51
|
offline
- Pridružio: 12 Jun 2005
- Poruke: 855
- Gde živiš: Bg / Ns
|
Evo nekoliko mojih omiljenih recepata Jela su njam njam & lako se prave, sto je najbitnije
Javi ako budes pravio nesto od ovoga, i prijatno!
KRMENADLE U UMAKU
potrebno :
1 kg krmenadli (naravno, moze i manje)
malo belog luka, malo margarina i zacin c
priprema : krmenadle posolite, utrljajte belim lukom. Pecite ih na margarinu, dodajte malo vode, zatim ih poklopite i dinstajte. Krmenadle prelijte umakom
Umak : jedna pavlaka, 100 g rendanog sira, kasika senfa i kasicica zacina c. Umak prelijte preko krmenadli i zapecite u rerni.
------------------------------------------------------------------------
KROFNE OD JOGURTA
potrebno : 1 jogurt, 12 kasika brasna, 2 jaja, prasak za pecivo i malo soli.
priprema : umutite 1 jogurt sa 12 kasika brasna, praskom za pecivo i malo soli. Odmah przite. Krofne se mogu poseceriti ili biti slane.
----------------------------------------------------------------------------
URNEBES SALATA
potrebno : 500 g tvrdog sira, 3 jaja, 3 kasike ajvara, 2 dl ulja, 2 kasicice mlevene crvene ljute paprike, 1 glavica crnog luka
priprema : sir dobro propasirajte, dodajte mu izgnjecena tvrdo kuvana jaja, izribanu glavicu crnog luka, ajvar , papriku i ulje. Sve dobro umutite.
---------------------------------------------------------------------
COKOLADNA SALAMA (kolac koji se lako pravi & ne pece!)
sastojci za 6 porcija :
160 g putera, 160 g secera, 50 g seckanog badema, 150 g cokolade, 160 g petit keksa, 1 jaje, casa ruma
priprema ; umutiti jaje, dodati secer, otopiti cokoladu. Umutiti da masa bude glatka. Dodati izlomljen keks, badem i rum. Oblikovati salamu, uviti u foliju i ostaviti 1 h u frizideru.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 05 Okt 2005 22:48
|
offline
- Jovana
- Movie queen
- Pridružio: 08 Nov 2004
- Poruke: 4179
- Gde živiš: Bulevar Kraljeva
|
moram ovu cokoladnu salamu da probam ovih dana
tnx za recept
|
|
|
|
Poslao: 07 Okt 2005 19:11
|
offline
- Pridružio: 17 Jul 2005
- Poruke: 3097
- Gde živiš: "Daleko od Negdje"
|
Ma imam ja citav kuvar sa jelima koje se spremanu za 30 minuta ili manje. Da ja tebi ne prepisujem sve iz kuvara, kopiram ti knjigu i posaljem
|
|
|
|
|
Poslao: 08 Okt 2005 13:58
|
offline
- Pridružio: 29 Sep 2005
- Poruke: 527
|
SPAGETE MILANEZE
Na zagrijanom ulju proprziti nasjeckani crni luk, dodati 200 g juneceg mljevenog mesa, zatim 100 g pileceg parizera isjecenog na stapice i dinstaj dolijevajuci po malo mlake vode ako je potrebno. Kada meso omeksa dodati paradajz pire rastvoren u malo mlake vode, biber, sol i ukuvati gust umak. Za to vrijeme u posoljenoj vodi skuvati spagete, isprati ih, ocijediti, proprziti na zagrijanom ulju i sipati u vecu posudu. Preliti umakom, posuti parmezanom i sluziti.
Ovo se moze praviti i samo sa salamom i mnogo je bolje jer nema takve jacine u okusu kao kad je unutra meso... meni je bolje bez mesa
|
|
|
|
Poslao: 10 Okt 2005 11:14
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Ne znam da li sam vec postovao ovde, ali da ne trazis
MOJI LUDI SENDVICI
Sigurno ce ti ostajati bajatog hleba dok budes ziveo sam. Ne bacaj ga (osim ako nije pozeleneo, tada mozes samo da vadis penicilin iz njega ), vec prepolovi po duzini, izdubi iz obe polovine sredinu (koju mozes da pomesas sa 2 umucena jajeta, solju, biberom i isprzis kao hlebni omlet), ali ostavi "ogradu" od korice i dela heba sa svih strana, napravi kao 'bazen' u polutkama. Premazi nekom masnocom (puter, kajmak, margarin, mast, krem sir...) i potrpaj stagod uhvatis iz frizidera (kecap, salame, slaninu, kobaje, virsle secene na kolutove, pavlaku, senf, vidi da bude nekog kackavalja koji se istopi...). Zagrej rernu na oko 200 stepeni (6 od 10 podeoka, 7 od 12 i sl.), poredjaj ove sendvice u pleh i stavi ih na najvisu 'policu' u rerni. Peci 5-6 minuta, dok se sir ne istopi, a hleb postane krckav. Vadi na tanjir i zderi sa 'ladnim jogurtom...
Ako hoces, mozes da u udubljenje hleba nakon mazanja razbijes jaje koje ces preko posoliti (da se uhvati lepa korica). Ali tada peci na nizoj temperaturi (ne preko 150) i duze, bar 15tak minuta.
|
|
|
|
Poslao: 11 Okt 2005 17:23
|
offline
- Pridružio: 07 Avg 2005
- Poruke: 400
- Gde živiš: Zemun
|
Karbonara
Skuvaj kesicu testenine "al dente". Umuti 2 zumanca i 1 kiselu pavlaku i umesaj u procedjenu testeninu. Dodaj mesnatu slaninicu isecenu na kockice i proprzenu. Sve pospi parmezanom.
Brokoli
Obari cvetice brokole u slanoj vodi, slozi ih u vatrostalnu posudu. Preli sa 2 jaja umucena sa 1 pavlakom i 2 cena izgnjecenog belog luka. Pospi rendanim kackavaljem i kratko zapeci.
Ustipci sa tikvicama
Izrendaj tikvice na krupno (sve sa korom samo ih dobro operi). Dodaj 1-2 jaja, malo soli, dobro izmesaj i dodaj brasna da masa bude kompaktna. Vadi kasikom ustipke i przi na ulju. Slazi ih na salvet da upije visak masnoce.
|
|
|
|
Poslao: 12 Okt 2005 12:15
|
offline
- Pridružio: 29 Sep 2005
- Poruke: 527
|
Ovo su ti dodaci uz meso, pa ako ne znas kako se pravi, evo nacina...
MLADI GRASAK
1 kg graska
1 kasika masti
1 kasika brasna
1 glavica crnog luka
persunov list
mirodjija
secer
so
U serpi zagrejati mast I malo proprziti glavicu sitno iseckanog crnog luka. Dodati opran grasak, na vrh noza secera, posoliti dolivajuci po malo mlake vode, te dinstati. Kada grasak omeksa, poprasiti ga brasnom, promesati da se malo uprzi I ponovo dodati malo vode, ostaviti da prokljuca, dodati malo iseckane mirodjije I persunovog lista I skinuti sa vatre.
SPANAC
Priprema:
Spanac ocistiti od peteljki i obariti. Kada se ohladi, ocediti ga i iseckati na sitno. U posudi sa uljem, dinstati glavicu crnog luka, pa dodati spanac i kasiku brasna. Odmah naliti sa malo mleka i dodati 1 cen belog luka, takodje iseckan. Dinstati na tihoj temperaturi, povremeno nalivajuci sa mlekom, ako u medjuvremenu uvri. Zaciniti sa vegetom i na kraju dodati jedno umuceno jaje. Ovo vise lici na pire od spanaca.
Neka klasika je bez ovog jaja na kraju, tako da to i ne moras.
|
|
|
|
Poslao: 12 Okt 2005 12:22
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
bla bla ::SPANAC
Priprema:
Spanac ocistiti od peteljki i obariti. Kada se ohladi, ocediti ga...
(poluofftopic)
Sve ostalo vredi, ali ova dva koraka nikako! Sta onda jedes? Mokar karton sa ukusom trave? Spanac se bari iskljucivo na pari i nikako ne cedi. Sav sok koji se iz njega iscedi tokom seckanja/mlevenja koji sledi ostaviti, jer u njemu su svi vazni i zdravi sastojci, pre svega gvozdje i vitamini. A i manje ce mleka biti potrebno za pripravljanje pirea...
Spanac koristi sto vise, obari ga na pari i stavi u neku salatu, sjajna je to travka, a jako brzo se sprema i ide fenomenalno sa belim lukom.
|
|
|
|
Poslao: 12 Okt 2005 12:30
|
offline
- Pridružio: 29 Sep 2005
- Poruke: 527
|
Samo sam preletela pogledom preko recepta i tek sad vidim gresku... hvala na ispravci jer poznato je da vise ociju ipak bolje vidi
|
|
|
|