Poslao: 07 Dec 2005 21:26
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Stize odma'
Absinthe Curacao Frappe
1 kasicica soka od limuna
2 kasicice soka od pomorandze
0.2 dl Triple-Sec likera
2x0.2 dl Absinta
U visoku casu za sampanjac naspi mleveni/lomljeni led i naspi sve sastojke preko njega. Izmesaj kasikom, ukrasi kriskom pomorandze (polovinom, posto je casa uzana) i dodaj 2 slamke
Absinthe Martini
2x0.2 dl Dzina
0.2 dl suvog Vermuta
pola kasicice Absinta
Sa puno leda izmesaj u stirglasu ili izmuckaj u sejkeru sve sastojke, naspi u Martini casu i ukrasi zelenom maslinkom bez kostice na cackalici.
Absinthe Flip
1 jaje
0.2 dl Triple Sec likera
0.2 dl Absinta
1 kasicica secera (moze i kristal)
2 kasicice soka od limuna
Izmuckaj dobro sve sastojke u sejkeru sa puno leda i procedi u ohladjenu tambler casu. Pospi sa malo narendanog muskatnog orascica.
Evo i jedan koji gori a ima i Absint:
Flaming Daniel
0.3 dl Ruma (tamnog)
0.3 dl Sambuke (liker od anisa)
0.3 dl Absinta
Sipaj sve sastojke u tambler ili slicnu siroku i plitku casu i izmesaj kasicicom. Zapali. Gurni slamku i eksiraj...
Za sada ti je dosta... Absint je opasno pice u velikim kolicinama, pazi sta radis!
Dopuna: 07 Dec 2005 21:26
E ovaj sam sad nasao... Mnogo dobro zvuci, moracu da napravim nekome...
Kalashnikov shot
Potrebno: vodka, absint, kriska limuna, cimet, secer...
U shot-cashu do 3/4 visine sipaj vodku. Prekrij casu sa kriskom limuna, ali tako da ona samo do pola prekrije otvor case. Sipaj polako Absint preko kriske limuna da curi u casu. Kada je casa puna, pospi krisku limuna secerom i mlevenim cimetom (ne mora) i zapali krisku (ne pice). Kada se plamen ugasi, potegni ceo koktel (popij ga preko kriske limuna kao tekilu, a limun posle toga pojedi).
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 12:46
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Ne pijem uopste... Ali zatrazila devojka recepte za koktele sa Absintom pa eto...
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 12:52
|
offline
- Voland
- Počasni građanin
- Pridružio: 18 Apr 2005
- Poruke: 903
- Gde živiš: NBG
|
@Moscow
Izvini nisam citao sve, tako da nisam video da je neko trazio.
Svako cast za to ne pijem, ni ja ne pijem alkohol!
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 13:41
|
offline
- Puky
- Scottish rebel
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Poruke: 5815
- Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu
|
jucer popih par komada:
1. malu casicu flambiranog apsenta potopis u pintu piva.
Koktel se zove Podmornica ili Biber pivo.
2. mala casica burbona i martinia potopis u pintu piva.
Isto, Podmornica se zove.
3. kocke leda, apsent, after shock, red bull i cedjeni limum.
no idea za ime ali je kiselkast.
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 13:45
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
@Puky
Popio si tri razlicita koktela i ostao trezan? Okej, nisu sva tri jaka, ali su ipak to mesana razna pica... Izdrzljivi ti Novosadjani...
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 13:56
|
offline
- Pridružio: 26 Sep 2005
- Poruke: 40
- Gde živiš: negde
|
da, da, izdržljivi...a ko je danas kasnio na posao, priznaj Puky ....
|
|
|
|
Poslao: 08 Dec 2005 14:03
|
offline
- Puky
- Scottish rebel
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Poruke: 5815
- Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu
|
@ MoscowBeast
Prvo sam popio dva mala da se ugrejem. Ne znam koja ... plavkastozelene boje su bili. (bio sam 3h napolju i smmmmmrzao sam se)
Posle je dosla podmornica sa apsentom i onda ona tri kiselkasta. Period: 20:45 - 01:40h
& Flojdica
Zakasnio sam namerno 30 min jer sam hteo laaagano ustanem. OK. Jesam bio drunk ali totalno kontrolisan. Imam jos neke "duhove" u glavi ali je OK.
|
|
|
|
Poslao: 11 Dec 2005 21:14
|
offline
- vajna
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 30 Nov 2005
- Poruke: 13
- Gde živiš: under the sea
|
COOL a sad jos jedna molba- u neke koktele ide Sweet&Sour mix u principu sam upoznata sa sastojcima ali neko blize objasnjenje i naravno jos neku pametnu od tebe!!!!!!!!!!!
Dopuna: 11 Dec 2005 21:14
Da i naravno jos jedno pitanjce - u koktelima gdje nije precizirana vrsta ruma za koji da se opredjelim-light ,gold ili .....
|
|
|
|
Poslao: 12 Dec 2005 08:52
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
S&S miks se moze opisati kao jaka i slatka koncentrovana limunada... ne postoji u trgovinama, jer se jako lako pravi u domacoj radinosti. Odnos je 1 1/2 supena kasika svezeg soka od limuna na 1 kafenu kasicicu prah secera. Najbolje da napravis mesavinu od npr. 1kg limuna (u zavisnosti od kolicine soka na to ide oko 250gr prah secera) i cuvas u frizideru u flasi do mesanja. Evo ti par recepata sa S&S miksom:
Amaretto Sweet & Sour
Led
0.75dl Sweet and Sour mix
0.5dl Amaretto likera (liker sa ukusom badema)
1dl Melon likera (liker sa ukusom lubenice)
2.5 dl soka od ananasa
Napuni blender do 3/4 ledom. Sipaj preko leda "Slatko gorki", dodaj sok od ananasa, melon liker i amareto. Miksuj do gustine "Margarite" (retki krem).
Ovaj koktel se pravi u blenderu, tako da su ove kolicine za blender!
Mai Tai
0.2dl Amaretto likera
Sok od ananasa
0.3 dl belog ruma
0.2 dl zlatnog ruma
Sweet and Sour mix
0.2dl Triple sec likera
U "kolins" casu (visoka casa za sok, oko 3dl) sipaj svetli rum, amareto i tripl-sek (tim redom). Skoro do vrha casu napuni jednakim kolicinama soka od ananasa i S&S-a. Dodaj zlatni rum i veliku slamku. Sluzi NEIZMESANO!
Sweet & Sour Slammer
0.3dl Amaretto likera
1 dl soka od pomorandze
0.3dl "Southern Comfort"-a (americki liker, pravi se od burbona i bresaka)
0.2dl Sweet and Sour mix
1 koktel visnja
Sipaj Amareto i djus u koktelsku casu preko 1 kocke leda. Dodaj "Southern Comfort" i S&S miks i izmesaj lagano. ubaci visnju i posluzi. Moze se dodati kriska pomoranze na rub, ali nije obavezno.
*****************
Sto se tice ruma, ako se nista ne napomene, koristi se "obican", tj. zlatni rum. Kada se u koktelima koristi beli rum, to se kaze u receptu. Beli rum ima oporiji ukus i potpuno drugaciji miris od 'obicnog' ruma.
|
|
|
|