Poslao: 19 Jan 2005 10:09
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Probaj pa ćeš videti koliko je dobro.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 19 Jan 2005 13:51
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Tatar Biftek a tartar sos, to se ne brka mada ljudi znaju da pobrkaju kao ti ovog momenta.
|
|
|
|
Poslao: 19 Jan 2005 13:52
|
offline
- teacher
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Legendarni građanin
- Pridružio: 12 Sep 2003
- Poruke: 2839
- Gde živiš: Kotor
|
Aleksandra ::kao za vecinu recepata, tako je i sa tartar biftekom....prvenstveno treba znati kako da se meso kupi,...a ostalo su sitnice
stoo se tice originalnog pitanja...
jednostavna fora je bela mesa belo vino, crna mesa crno vino, zivina sva je uz belo....eh sada, ako tu dolaze sosovi onda treba razmisliti, ...
ako je u pitanju jak ili vocni sos, - vino sto suvlje da istakne ukus...
za suva mesa (teletina cista, belo curece)
treba obratiti paznju na propratno posluzenje....
slatka vina nisu za recepte jace klope, ali ako samo takvih ima onda neka bude hladno, a ako je slatko belo, neka bude spricer....
divljac - zavisi od nacina spremanja, u sosovima dosta se stavlja belo - nastaviti s istim....
obicno sladja vina sa cvecem, mirisima, zacinima ide uz dezert...to sve ide uz rok sluzbe i naravno individualnog ukusa.....
treba eksperimentisati i drzati se NE mesanja...dakle ako se kupuje vino za vecerinku ili rucak, kupi dve boce istog, a ne 2 razlicitog...to nije in....(osim ako nije vece testiranja vina) ali onda nikako nije ideja da se drustvo naklopa nego je drugaciji meni u opticaju.....
Ovo bi trebalo pretvoriti u tutorijal
Jesi li razmišljala o pisanju kuvara?
|
|
|
|
|
Poslao: 22 Jan 2005 09:57
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Ma kad pogledam vidim da uglavnom ljudi govore i jedno i drugo, bitno je da se zna na šta se misli. Mada mi je logično da ako je nešto nastalo od naroda koji su se zvali Tatari onda tako i treba da se zove.
Neverovatno je i to da su oni jeli bez začina tzv. biftek kao mi danas.
Zanimljivo je da na stranici koju si postavila postoji ime "tahhrrrtahhrr" a da ga u google-u niti jedna stranica ne sadrži, ili su oni totalno pogrešili francuski naziv?
|
|
|
|
Poslao: 24 Jan 2005 20:18
|
offline
- Aleksandra
- Ugledni građanin
- Pridružio: 16 Avg 2004
- Poruke: 463
- Gde živiš: Beograd
|
@teacher
nikada necu nauciti da spremam uz pomoc recepta,..i samim tim mislim da je kuvar kao detaljni opis procedure spremanja ne vazna stvar....mozda kao indirektna indikacija da....ali covek koji sprema nesto treba da sprema iz ljubavi i da eksperimentise i menja sadrzaje cesto....u protivnom, dobija se i uz najbolji recept jednom interesantna stvar - a svaki drugi put...passe....pa i u seksu menjamo poze...kako onda da jedem reformu na jedan nacin 100 puta....mozda svaki 69ti put... :-)
eh...svejedno, hvala ti na komplimentu posto sam tako ukapirala komentar :-) (naravno)
|
|
|
|
Poslao: 27 Jan 2005 12:45
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
gorane druze
kladim se da tatar biftek zelis i volis
ali kao sto moze ALEXA da prigotvi tu u skoplju nemoze niko
zato ako te nekada vodi put naprema juzno slobodno pozovi da ti ja spremim i da vidis sta je dobar,,TARTAR BIFTEK""
ima tocno 16 zacina u njemu
ali mora prvo meso 2 dana da odstoji u zejtinu i malo senfa u frizideru i posle 2 dana se sprema
NAPOMENA:nikad dok se sprema tartar biftek da se ne koristi gotov majonez...
treba zumance za da se rucno spremi majonez.e tu smo mi muskarci bolji
zato mislim da zene ne znaju dobro da prigotve tartar biftek.
i jos nesto--meso nikako da se melje.treba i to rucno sitno da se isecka kao pastetu i da se otstrane one bele zilice koji su po mesu.i jos mnogo sitnica
ali nema nista bolje od tartara
|
|
|
|
Poslao: 27 Jan 2005 17:22
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Primljeno k znanju, nemoj misliti da te neću zvati, može lako da se desi da me put nanese tamo.
Pošalji ti samo na PM svoj telefon.
|
|
|
|
Poslao: 28 Jan 2005 10:41
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
Dobijas druze
Bice mi drago i zadovoljstvo spremiti TATAR i neku Makedonsku zakusku Bracom iz Srbije.
|
|
|
|