offline
- MonaLiza
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Super građanin
- Pridružio: 25 Dec 2004
- Poruke: 1045
- Gde živiš: Musée du Louvre
|
@Jovana
Isplatio mi se trud, nije lako kucati ovoliko!
@ChromyDaba
Nemoj da preteras,jedno po jedno!
@Nero
I to se de resiti..nadji nekog kuvara!
@Vodolija
Hvala!
A ovo tvoje zvuci odlicno!
Idemo dalje, ima jos dosta toga!
Piletina sa karfiolom
Potrebno: 1 pile, 1 glavica karfiola, 1 kasika brasna, 2 dl kisele pavlake, sok od limuna, 1/2 veze mirodjije, ulje, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na manje komade i proprziti na vrelom ulju da promeni boju.Posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti brasnom.Promesati i zaliti sa pola case vode.
U medjuvremenu u slanoj vodi u koju je dodato malo soka od limuna kratko bariti karfiol.Napola gotov karfiol iscepkati na cvetice i dodati u piletinu.Sve zajedno dinstati dok meso ne omeksa. Povremeno po potrebi dolivati po malo vode.Na kraju umesati kiseli pavlaku i iseckanu mirodjiju i servirati.
Baskijsa piletina
Potrebno: 1 pile, 2 crvene paprike, zelene paprike, 4 paradajza, 6 glavica crnog luka, 1 cen belog luka, 1 dl belog vina, ulje, persun, timijan, lovor, ruzmarin, biber, so.
Priprema: Pile oprati i seci na komade.Crni luk iseci na tanka rebarca.Paprike ispeci na plotni, oljustiti i iseci.
Zagrejati ulje i proprziti zgnjecen beli luk, dodati piletinu i prziti dok ne promeni boju sa svih strana.Zatim dodati so, biber i vino i dinstati na tihoj vatri oko pola sata.
Posebno zagrejati malo ulja i isprziti iseckan crni luk.Staviti paprike i paradajz u ulje, posoliti, pobiberiti, dodati zacinsko bilje i sve zajedno kuvati 10-ak minuta.Zatim vratiti meso, pazljivo promesati i dinstati jos 20 minuta.
Piletina sa maslinkama
Potrebno: 1 pile, 100 g maslinki, 4 paradajza, 2 cena belog luka, 6 kasika maslinovog ulja, 1/2 dl belog vina, zalfija, beli biber, so.
Priprema: Pile oprati, osusiti i iseci na manje komade.Zagrejati ulje i isprziti beli luk.Izvaditi beli luk, a u vrelom ulju isprziti piletinu da promeni boju sa svih strana.Dodati nekoliko listova zalfije i paradajz isecen na kolutove.Posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati dok ne ispari sva tecnost, pa sipati vino.Dodati maslinke, poklopiti i dinstati jos 15 minuta.Servirati toplo.
Piletina u sosu od jogurta
Potrbno: 1 pile, 1 glavica crnog luka, 1 kasika brasna, 1 kasika prezli, 1 solja jogurta, 1 kasika limunovog soka, biber, so.
Priprema: Pile oprati, iseci na komade, posoliti, pobiberiti i ostaviti da odstoji 15 minuta.
U medjuvremenu isprziti iseckan crni luk na zagrejanom ulju.Kada luk postane staklast, dodati piletinu, proprziti je sa svih strana, zaliti sa malo vode, izdinstati da malo omeksa i izvaditi.U istu masnocu dodati brasni i prezle, sve vreme mesajuci, pa uluti jogurt i sok od limuna.Kuvati na tihoj vatri uz cesto mesanje dok se sos ne ujednaci.Vratiti komade mesa, smanjiti temperaturu, poklopiti i krckati sve zajedno jos 10-ak minuta.Sluziti odmah.
|