Piletina

4

Piletina

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Ja od piletine najvise volim belo meso. Mr. Green
Najbolji izvor proteina. Belo meso. Zaljubljen

Zajedno, odnosno, istovremeno sa piletinom, volim da jedem krompire [Sto je eto jos jedan dodatni izvor ugljenih hidrata] i onda pored toga moze neka salata: paradajz, krastavci, zelena salata, kiseli kupus.
I eventulano pored piletine i krompira moze i spanac [Ponekad tako jedem].
Uff, uff, uff, pored ovog pricanja o hrani, bas sam ogladneo. Ali stvarno, krci mi stomak. Mr. Green



Ja ne mogu da shvatim da neko ne voli meso. Vegetarijanci. Bebee Dol



Kad vidis ovo, ne mozes da odolis:










Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jan 2012
  • Poruke: 1153

Ja sam najveci ljubitelj piletine na svetu. Sve mi posla voda na usta kad sam citala recepte. Ali dzabe kad ne smem da je konzumiram u velikim kolicinama. Sad



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 370

Napisano: 02 Jul 2013 3:34



ARAGONSKA PILETINA

- 1,5 kg pilećeg mesa isečenog na komade, 10 parčadi mesa
- 400 gr crnog luka isečenog na kolutove
- 3 ljute paprike isečene na rezance
- oko 60 gr šunke isečenu na kockice
- 2 čena belog luka
- oko 700 gr paradajza, oblanširan i iseckan
- 6 crne i 6 zelene masline
- so, biber
- ulje

Meso ispržiti, na istoj masnoći upržiti luk, papriku, šunku, paradajz; začiniti i dinstati dok tečnost ne ispari. Meso složiti preko povrća i dinstati poklopljeno 30 minuta. Na kraju dodati seckane masline.


PILEĆI ČOU MEN

- 250 gr pilećih grudi, isečeno na tanke režnjeve
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike vina
- 4 kašike susamovog tamnog ulja
- 4 kašike biljnog ulja
- 3 čena belog luka
- oko 60 gr mladog graška
- 120 gr sojinih klica
- 60 gr kuvane šunke, isečena na štapiće
- 4 mlada luka, seckana
- so, biber
- oko 350 gr testenine

Meso preliti sa 3 kašike soja sosa, vinom i susamovim uljem; u tiganj zagrejati 2 kašike ulja, pržiti piletinu 2 minuta na jakoj vatri. Na preostalo ulje pržiti luk, mladi grašak, sojine klice i šunku 2 do 3 minuta; dodati kuvanu testeninu, začiniti, umešati piletinu i mladi luk.

Dopuna: 02 Jul 2013 3:37

HAVAJSKA PILETINA

- pileće meso, kotleti
- šolja prezli
- kašika majcene
- malo karija
- malo šećera
- so, biber
- jaje
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike oljuštenih i isečenih badema
- šolja soka od ananasa
- ulje za prženje

Meso začiniti, uvaljati u jaje i prezle i pržiti na ulju. Razmutiti skrobin, šećer, kari sa sokom od ananasa i limuna, preliti meso, poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Gotovo meso - kotlete posuti bademima.


ŠUMADIJSKA PILETINA

- 1,5 kg pilećih grudi isečenih na komade
- 500 gr krompira isečenog na listiće
- 300 gr šampinjona isečenih na listiće
- 200 gr kajmaka formiranog u kuglice
- paprika babura isečena na kocke
- 1 dl ulja
- so, biber
- saft od pečenja

Meso ispržiti na ulju ili na roštilju. Posebno ispržiti krompir, pečurke, papriku, začiniti i preliti meso. Jelo servirati sa kuglicama kajmaka uvaljane u peršun.

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Piletina sa kačkavaljem i suvim šljivama

Belo meso, file, podeliti, na polovine, očistiti od žilica i masnih delova, usoliti, premazati senfom, dodati biber, ruzmarin...
dodati pola listića kačkavalja, šljivu, zatvoriti čačkalicama, naliti uljem i malo vode
peći pod folijom na oko 220 stepeni /mada ja uvek nagarim kad se nešto peče pod folijom da bude brze/ dok ne omekne, posle još dopeći da dobije zlatkastu boju, /al smanjiti temperaturu u rerni/ prevrtati povremeno i prelivati softom u kom se meso peče, /dodati ako treba još vode il ulja, meso treba da bude i mekano unutra al i suvkasto, a spolja zlatkaste boje i ukusno.

p.s. u toj masnoći sa začinkama /vazi i za druga mesa/ moze se posle ispeći krompir isto pod foliju pa kad omekne zapeći ga, da bude reškast








Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1002 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 6 sakrivenih i 969 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bestguarder, bladesu, bojankrstc, BORUTUS, DeerHunter, DENIRO, doloress, DPera, Georgius, ivan1973, Koridor, Kubovac, kuntalo, L0ki, lcc, milimoj, Milos ZA, nebkv, nikoladim, ObelixSRB, Primus17, RiV, Sirius, Srle993, suton, Tvrtko I, zodiac94