Piletina

4

Piletina

offline
  • mcrule  Male
  • Legendarni građanin
  • Michael
  • Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
  • Pridružio: 21 Feb 2010
  • Poruke: 16934
  • Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W

Ja od piletine najvise volim belo meso. Mr. Green
Najbolji izvor proteina. Belo meso. Zaljubljen

Zajedno, odnosno, istovremeno sa piletinom, volim da jedem krompire [Sto je eto jos jedan dodatni izvor ugljenih hidrata] i onda pored toga moze neka salata: paradajz, krastavci, zelena salata, kiseli kupus.
I eventulano pored piletine i krompira moze i spanac [Ponekad tako jedem].
Uff, uff, uff, pored ovog pricanja o hrani, bas sam ogladneo. Ali stvarno, krci mi stomak. Mr. Green



Ja ne mogu da shvatim da neko ne voli meso. Vegetarijanci. Bebee Dol



Kad vidis ovo, ne mozes da odolis:










Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 11 Jan 2012
  • Poruke: 1153

Ja sam najveci ljubitelj piletine na svetu. Sve mi posla voda na usta kad sam citala recepte. Ali dzabe kad ne smem da je konzumiram u velikim kolicinama. Sad



offline
  • Pridružio: 29 Nov 2012
  • Poruke: 370

Napisano: 02 Jul 2013 3:34



ARAGONSKA PILETINA

- 1,5 kg pilećeg mesa isečenog na komade, 10 parčadi mesa
- 400 gr crnog luka isečenog na kolutove
- 3 ljute paprike isečene na rezance
- oko 60 gr šunke isečenu na kockice
- 2 čena belog luka
- oko 700 gr paradajza, oblanširan i iseckan
- 6 crne i 6 zelene masline
- so, biber
- ulje

Meso ispržiti, na istoj masnoći upržiti luk, papriku, šunku, paradajz; začiniti i dinstati dok tečnost ne ispari. Meso složiti preko povrća i dinstati poklopljeno 30 minuta. Na kraju dodati seckane masline.


PILEĆI ČOU MEN

- 250 gr pilećih grudi, isečeno na tanke režnjeve
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike vina
- 4 kašike susamovog tamnog ulja
- 4 kašike biljnog ulja
- 3 čena belog luka
- oko 60 gr mladog graška
- 120 gr sojinih klica
- 60 gr kuvane šunke, isečena na štapiće
- 4 mlada luka, seckana
- so, biber
- oko 350 gr testenine

Meso preliti sa 3 kašike soja sosa, vinom i susamovim uljem; u tiganj zagrejati 2 kašike ulja, pržiti piletinu 2 minuta na jakoj vatri. Na preostalo ulje pržiti luk, mladi grašak, sojine klice i šunku 2 do 3 minuta; dodati kuvanu testeninu, začiniti, umešati piletinu i mladi luk.

Dopuna: 02 Jul 2013 3:37

HAVAJSKA PILETINA

- pileće meso, kotleti
- šolja prezli
- kašika majcene
- malo karija
- malo šećera
- so, biber
- jaje
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike oljuštenih i isečenih badema
- šolja soka od ananasa
- ulje za prženje

Meso začiniti, uvaljati u jaje i prezle i pržiti na ulju. Razmutiti skrobin, šećer, kari sa sokom od ananasa i limuna, preliti meso, poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Gotovo meso - kotlete posuti bademima.


ŠUMADIJSKA PILETINA

- 1,5 kg pilećih grudi isečenih na komade
- 500 gr krompira isečenog na listiće
- 300 gr šampinjona isečenih na listiće
- 200 gr kajmaka formiranog u kuglice
- paprika babura isečena na kocke
- 1 dl ulja
- so, biber
- saft od pečenja

Meso ispržiti na ulju ili na roštilju. Posebno ispržiti krompir, pečurke, papriku, začiniti i preliti meso. Jelo servirati sa kuglicama kajmaka uvaljane u peršun.

offline
  • natrix 
  • Zauvek prijatelj foruma
  • Pridružio: 21 Nov 2007
  • Poruke: 2196

Piletina sa kačkavaljem i suvim šljivama

Belo meso, file, podeliti, na polovine, očistiti od žilica i masnih delova, usoliti, premazati senfom, dodati biber, ruzmarin...
dodati pola listića kačkavalja, šljivu, zatvoriti čačkalicama, naliti uljem i malo vode
peći pod folijom na oko 220 stepeni /mada ja uvek nagarim kad se nešto peče pod folijom da bude brze/ dok ne omekne, posle još dopeći da dobije zlatkastu boju, /al smanjiti temperaturu u rerni/ prevrtati povremeno i prelivati softom u kom se meso peče, /dodati ako treba još vode il ulja, meso treba da bude i mekano unutra al i suvkasto, a spolja zlatkaste boje i ukusno.

p.s. u toj masnoći sa začinkama /vazi i za druga mesa/ moze se posle ispeći krompir isto pod foliju pa kad omekne zapeći ga, da bude reškast








Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1550 korisnika na forumu :: 90 registrovanih, 8 sakrivenih i 1452 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Asparagus, Belac91, Betty25, black sabah, blatruc82, bobomicek, Bobrock1, Bojan198527, bojan581, bojan_t, bolenbgd, bozo13, cifra, CLIPPER, Czrweni, djboj, doktor1964, doloress, DonRumataEstorski, dozorni, drgrozozo, drimer, dukajov, dule10savic, dunavzed, dushan, Electron, EVIDENTICAR, FOX, Fructo, Glauber, gomago, hyla, ILGromovnik, IvanMiletic, jackreacher011011, Jakonjveliki, JankoS, jodzula, Jovan1983, Konda, Koridor, Kriglord, kybonacci, ladro, loon123, LostInSpaceandTime, Lucije Kvint, Magnum_956, mango, Milan A. Nikolic, Milometer, Milos1389, Mmipko, Mzee, nelezele, nick79, Paklenica, pceklic, pein, ping15, PlayerOne, Prečanin30, PrincipL, radoznao, raf87, raso76, rebro1974, Rothmans, Sava89, sedan, Shadows1, sickmouse, Silvertooth, Sr.Stat., sreckop, Stojan Mrsavi, stokssone, TheDictator, tuja, Tvrtko I, vathra, Veless, Vlad000, volimpivuvolimrakiju, Weah88, zeka013, ZetaMan, ZlatniRez, zmajognjeniivan