Tunjevina i povrće u aspiku
Potrebno je:konzerva tunjevine u krupnim komadima, 3 obarene šargarepe, šolja prodinstanog graška, 4 kisela krastavčića, po jedna kisela crvena i zelena paprika iz turšije, jedan obaren krompir, malo seckane mirođije ili peršuna i 2 kesice belog želatina u prahu.
Priprema: tunjevinu isitniti viljuškom, dodati na sitne kocke isečene paprike i kuvan krompir, na kolutove sečenu šargarepu i krastavčiće i podinstati grašak, pa sve lagano izmešati. Želatin pripremiti po uputstvu na kesici, pa malo ove tečnosti sipati na dno kalupa, da ga prekrije, a u ostatak umešati iseckanu mirođiju ili peršun. Zatim u kalup sipati iseckano povrće i tunjevinu, pa sve zaliti ostatkom želatina i kalup ostaviti u frižideru najmanje 2-3 sata, da se sve dobro ohladi i stegne.
Prijatno
Dopuna: 23 Avg 2008 6:59
Pastrmka sa bademima
Potrebno:
- 4 pastrmke
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 150gr badema
- nekoliko kriški limuna
- peršunov list
Priprema:
Pastrmke očistiti i oprati, pa dobro osušiti, utrljati so, biber i uvaljati u brašno. Pleh dobro namazati uljem i poređati pastrmke. Predhodno zagrejati rernu na 250 stepeni i peći pastrmke sa svake strane po 7 minuta. U međuvremenu ispržiti bademe, predhodno oljuštene i isečene na listiće.
Pastrmke poređati na zagrejanu tacnu za služenje, obilato posuti bademom i ukrasiti kriškama limuna i peršuna.
|