Poslao: 20 Apr 2006 02:50
|
offline
- beli0135
- Executor
- Pridružio: 03 Jan 2005
- Poruke: 2990
- Gde živiš: Beograd
|
Dva pileca bataka sa karabatkom ubacis u podmazani vatrostalni sud, nareckas 2-4 krompira, namazes vegetom, biber, so, nareckas belog luka i zveknes u rernu, koja je zagrejana na 220 C.
(batake slozis da budu okrenuti naopacke, gde je bliza koska)
Nakon 20 min, izvadis, prevrnes batake, stavis malo putera odozgo na svaki batak, dodas malo curryja ili koje god zacine volis, pospes sitno seckanim belim lukom i dolijes, ako imas, malo belog vina.
Ostavis tako jos 30 min i voila!
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 20 Apr 2006 06:34
|
offline
- Pridružio: 21 Nov 2005
- Poruke: 277
|
moja izmisljotina
u lonac sipas zejtin (dva prsta)
kada se zagreje (na dvojku) dodas mnogo luka (bar pola kila)seckanog(ja koristim blender)
kada se lepo uprzi recimo desetak minuta dodas minimum 300 grama teletine (seckane na kockice)
to se malo uprzi(5 min.)onda sipas litar vode i tako na tihoj vatri krckas
dok voda ne ispari
onda dodas kilogram krompira secenih kao za pomfit samo malo krupnije
so i biber i jos litar vode
kada i ta voda ispari (na tihoj vatri) i jelo ti izgleda kao recimo gulas
onda je gotovo
sve skupa traje oko 3 sata
ali priprema u kojoj ti ucestvujes ne uzima vise od deset minuta ostalo radi sporet
i klopa je izuzetna
pa krckajte ko ima vremena
|
|
|
|
Poslao: 20 Apr 2006 09:19
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Proprziti 1 glavicu luka,dodati belinu iseckanu na kockice,malo vode dinstati,od zacina malo vegete,bibera,bosiljak,malo karija,aleve paprike,pola case soka od paradajza,1 kasika kecapa blagog,na kraju dodati pola pavlake.Spagete obariti i preliti ovim sosom,odgore narendati sir,ja licno volim dimljeni sir,a umesto beline moze bilo koje meso.
|
|
|
|
Poslao: 20 Apr 2006 11:24
|
offline
- pandora
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 27 Avg 2005
- Poruke: 26
|
Za piletninu treba malo vise vremena ako hoces da ispadne dobra. Sinoc sam npr. pravila gulas, pa ko voli, neka prione. Tu treba 2 sata min.
|
|
|
|
Poslao: 24 Jun 2006 23:46
|
offline
- *Maza*
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 24 Jun 2006
- Poruke: 4
- Gde živiš: Pogodi...
|
Spagete ti nisu losa ideja! Za dezert mozes da napravis neku vrstu vocnog kupa, npr: uzmes jagode, iseckas ih, dodas sladoled i slag, ili neki vocni preliv i eto ti poslastice na brzinu. Cisto da se ne maltretiras previse!
|
|
|
|
Poslao: 10 Jul 2006 13:06
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Nisam znala sta cu danas za rucak??Mleveno meso..tikvice..pa bas ih i nevolim??Musaka???
I tako ti ja resim da pravim musaku.Tikvice sam naravno ocistila od kore isekla ih na kolutove.Posolila i zatim sam ih pohovala(brasno,jaja)
Mleveno meso sam prodinstala na glavici luka.dodala vegete,belog luka u prahu(ne znam zasto njega vise volim nego svez)bibera i malo seckanog lista persuna i naravno malo karija.To sam sve lepo slozila u crepulju.Red tikvica pa fil od mesa,tikvice i na kraju sve zalila sa umucenom pavlakom u koju sam dodala 3 jajeta.Mogu vam reci da je ispalo super.Ja bas i nisam neki ljubitelj musake ali mi se ova svidela.
Heljda
Uzela sam nedavno heljdu u zrnu.Nasla sam je u Beogradu u prodavnici zdrave hrane.Dok sam spremala musaku naletela sam na nju.Pa hajde da je isprobam.E sad treba traziti recepte,e necu.Lepo sam ja nju oprala i skuvala (jako brzo se skuvala to me je iznenadilo) kad sam je probala podsetila me je na zito,kuvano naravno.Umutila sam slag ,osladila heljdu
servirala u case,stavila slag u friz.Ovi moji su se odusevili a i ja naravno.
|
|
|
|
Poslao: 10 Jul 2006 13:16
|
offline
- x-tina
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 08 Jun 2005
- Poruke: 651
- Gde živiš: ...
|
za dezert predlazem nesto sto ja obozavam. palacinke sa orasima i secerom , zatim prelivene mlekom i potom zapecene u rerni. nema potrebe da valjda objasnjavam kako se pravi.
|
|
|
|
Poslao: 10 Jul 2006 14:03
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Ja takodje obozavam te palacinke.I samo sa dodam ovo.
Mleko sa kojim se prelivaju palacinci se takodje osladi.
|
|
|
|
Poslao: 10 Jul 2006 14:10
|
offline
- x-tina
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 08 Jun 2005
- Poruke: 651
- Gde živiš: ...
|
da, i ja mislim da treba da se poseceri sa nekoliko kasika secera, u stvari zavisi koja je kolicina mleka.
i samo kad me jos ne bi mrzelo da ih napravim, pre svega da ih ispecem jer je to najdosadniji deo.
|
|
|
|
|