Poslao: 10 Jul 2006 21:33
|
offline
- x-tina
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 08 Jun 2005
- Poruke: 651
- Gde živiš: ...
|
pa daj ljudima recept za argentinske cevape!
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 11 Jul 2006 11:33
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
- 500 gr mlevenog mesa, 500 gr obarenog krompira (izrendati na najkrupnije rende), 1 celo jaje, 3 žumanca, 4-5 čena belog luka (izrendati), 1 glavica crnog luka (izrendati), so, biber, vegeta, peršunog list, na vrh noža sode bikarbone - sve sastojke izmešati i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Umutiti sneg od tri belanca, uvaljati ćevap u belance, pa u prezle i peći na umerenoj vatri.
Preliv: 200 ml pavlake, 200 gr majoneza, sok od 1/2 limuna, 3-4 čena belog luka i peršunov list.
PRIJATNO!
|
|
|
|
Poslao: 29 Jul 2006 13:08
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Mnogo su bre dobri ovi cevapi...
Danas sam pravila kako se ovde kod mene kaze Becarac
Izdinstala sam 2 glavice luka dodala,1kg seckane babure pa sam to dinstala zatim dodala 3 veca paradajza,posolila malo secera i sve to lepo ukrckala.Ponekad u to dodam seckano meso koje sam prethodno malo pekla
da porumeni,tad dodam i bibera,ponekad i crnog vina 1dc...
Lepo,lagano a i vi to sigurno pravite.
Inace ovo sam napisala zato sto sam nekad bila totalni tutumrak sto se tice kuvanja. nisam nista znala.Kod mene je ispocetka stalno radio telefon
da bih pitala kako se pravi to i to.A verujem da ima jos takvih...
|
|
|
|
|
Poslao: 09 Avg 2006 01:35
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
@Moskow nisam jos tako probala,ali ti si mi dao ideju,malo mi je neobicno
uz jaja i pomfrit ali cu svakako probati
Dopuna: 09 Avg 2006 2:34
***
Sta sutra praviti e tu je vec problem,sad je pola tri decki mi spavaju.Ja sutra pocinjem da radim od 16h ,bas mi se i ne ide posle 8 dana odmora.Ali ovako cemo Veliki poglavica radi prvu,mali hijavata voli dugo da spava.Sto znaci i sqvo ce malo duze da dremne.I sta cemo praviti?
Fasirane snicle
Znaci uzmemo mleveno meso dodamo 1 jaje,malo starog hleba od sredine koje je prethodno bilo potopljeno u mleko,ali ja ga nekad pokvasim i sa vodom,dodam zacine,so,biber,alevu papriku,malo belog luka u prahu ,crni luk neko stavlja ja ne sve umesim i ostavim da stoji u frizu .
U medjuvremenu pripremim pomfrit,i salatu od paradajza.Paradajz obozavam.
od mlevenog mesa pravim male pljeskavice,malo su deblje od njih,peci na laganoj vatri na masnoci.Sad stavljamo i pomfrit da se pece.
I to je to ...a desert ...lubenica...
|
|
|
|
Poslao: 09 Avg 2006 06:15
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
@life
Opet da budem mirodjija... Probaj da snicle pre przenja uvaljas u brasno pa umocis u muceno jaje, tj. da ih paniras kao pariske snicle (bez prezle). Jako dobra varijanta, meso ostane vlazno, ne sasusi se kao kad se przi samo u brasnu ili klot.
|
|
|
|
Poslao: 09 Avg 2006 08:45
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
@Moskov ti me stvarno odusevljavas sa tim tvojim idejama.Svakako cu da probam.
|
|
|
|
|
Poslao: 14 Avg 2006 12:38
|
offline
- MaRuShKa
- Ugledni građanin
- Pridružio: 14 Avg 2006
- Poruke: 309
- Gde živiš: whitecity
|
e nem pojma shta tjem jesti sutra..mada kontam da biH mi betjarac dobro leg'o
|
|
|
|
|