Sta sutra za rucak

4

Sta sutra za rucak

offline
  • Pridružio: 17 Jul 2005
  • Poruke: 3097
  • Gde živiš: "Daleko od Negdje"

MoscowBeast ::
A moze i sledece - pred sam kraj gotovljenja umesas u paprikas dva-tri jajeta i pustis da prokrcka jos malo da se jaja skuvaju u tome. To se zove 'satarash' valjda... I mnogo je mnjam! Very Happy


Satarash ... jeste, tako se zove. smešak

A moze da se doda i saka rize (ko voli, naravno) i da se kuva jos malo. Znaci imas opcije: samo povrce, sa jajima ili sa rizom ... a moze i sve skupa.

. . .

Danas/sutra za rucak - zeljanica (pita od zelja), polivena pavlakom (ili mlijekom) pomjesana sa jajetom (ili bez). smešak



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Sutra pravim Bocketove tortilje,ali nisam jos odlucila sta da stavim u njih.Ima li neko Idea



offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

A ja u sataraš iliti bećarac, pre jaja, narendam feta sir, pa tek onda dodam jaja. MMMM, kako je to dobro.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Evo jedan predlog,recept sam videla na tv,pravila ga i zaista je super

Pilece belo meso istuci sa maljem i posoliti.
500 gr mlevenog mesa zaciniti sa - so,biber, aleva paprika, malo vegete i malo karija

Uzeti belinu i staviti je na celofan tako da od nje moze da se pravi rolat
mleveno meso staviti isto na celofan istapkati ga isto kao za rolat i staviti mlev. meso preko beline...
4 sargarepe skuvati i
4 kisela krastavca poslagati na meso i sve zajedno urolovati i peci u rerni u podmazanom plehu.Rolat prekriti sa folijom kad je skoro peceno skinuti foliju
da rolat dobije rumenu boju.Ostaviti da se ohladi i zatim ga iseci...Izgleda dekorativno i naravno ukusno je.

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

super recept life..mogla bih to sutra da probam, posto je mama najavila za sutra 'lovacki dan'.

Sta ko ulovi u frizideru...

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Fej ::super recept life..mogla bih to sutra da probam, posto je mama najavila za sutra 'lovacki dan'.

Sta ko ulovi u frizideru...

ja sam se isto iznenadila kad sam probala rolat,malo mi je bilo cudno kako sargarepa i kiseli krastavac ali kad sam probala mmm odusevila sam se zato sad kukam moram opet na dijetu Crying or Very sad

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Varijanta tog rolata ima da se kupi u samoposluzi kod mog posla. Variranje je u tipu mesa (koriste govedinu i umesto mlevenog mesa su pecurke), ali isto ima sargarepa i kiseli krastavac unutra. I variranje je sto ga ne uviju u rolat, nego manje govedje snicle uviju ko sarmicu i ne peku nego uvaljaju u brasno i jaja i isprze. Jes malo ko djon (kapiram da bi u originalu bolje isla teletina), ali je ukusno! I ide boli glava sa salatom od slatkog kupusa izmesanog sa malo paprika, sargarepe i luka (seckano na stapice), par zrna brusnica (daju kuselinu umesto sirceta) i malo soli i ulja.

Eto ideje za rucak sutra Very Happy

offline
  • Pridružio: 11 Sep 2006
  • Poruke: 60
  • Gde živiš: Beograd

Evo nesto sto ja pravim u zadnje vreme.
Ostavim pasulj preko noci u vodi, vodu posle bacim i prokuvam pasulj 10tak minuta.Bacim vodu, pasulj zadrzim (logicano Smile ), stavim ga u tiganj u kome sam rastopio dve kasike margarina/putera i proprzio manju glavicu crnog luka i przim ga. Dodam i malo vode (ne vise od deci), crnu tucanu papriku(ljutu), kecap (paradajz sos), biber i ruzmarin tek toliko da zamirise.
Przim 20-30 minuta.
Smazem u slast.

Pasulj ne bude ni mek ni tvrd nego onako nesto izmedju a ukus je fantastican (barem meni)..
Probyte pa mi recite kako vam se svidelo..

offline
  • Freia  Female
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 31 Jan 2005
  • Poruke: 1899

restovan krompir ' a la moma'. smešak

skuvati krompir na kockice. isprziti luk i sargarepu u drugoj serpici, pustiti da se dinsta. dodati skuvani krompir. dodati bibera, soli. pustiti da se ' dinsta' , dodati malo vode, i mesati sve dok ne cujete vas stomak. Very Happy za kraj dodati, po zelji, paprike u prahu. ja sam se zeznula, pa stavila malo vise, naspram nick-a. Razz s toga sam dodala low-fat pavlaku. smešak


offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Riba je zdrava i treba je jesti bar jedanput nedeljno.

Zato ja predlažem:

Oljuštiti krompir i šargarepu i iseckati ih na kockice, crni luk iseckati na listiće. Sve posoliti, začiniti po ukusu i malo nauljiti maslinovim uljem i izmešati. Masu poredjati u pleh. U ovo "zabosti" bilo koju ribu, ali je bitno da budu fileti, odnosno da riba ne bude "debela" (naravno, i ribu pre toga začiniti i malo poprskati maslinovim uljem). Pleh prekriti alu folijom i peći u rerni 45 minuta poklopljeno, a zatim i otklopljeno pola sata (otprilike dok se ne uhvati korica)!

E, pa dragi moji, prijatno vam bilo Laughing

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1362 korisnika na forumu :: 18 registrovanih, 3 sakrivenih i 1341 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Boris90, deNSki, drimer, Džordžino, Istman, JohnnyBoii, kolle.the.kid, kybonacci, laurusri, Metanoja, Mi lao shu, mkukoleca, nenad81, Niko Bitan, Parker, procesor, vandrej, Vlad000