Poslao: 08 Dec 2007 17:28
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Citat:Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž
mnogo dobro hocu da kazem da mi se svidja recept koji cu odmah da isprobam
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 09 Dec 2007 13:30
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
natrix ::Kockice belog mesa u začinima:
Belo meso ,file, bez kožurice, iseći na kockice....
U činiji izmešati odokativno brašno,kukuruzno brašno, biber, čili, susam, kari u tu masu uvaljati svaku kockicu i peći na vrelom ulju....Ide uz pire krompir ili uz pirinadž
Probao. Al nisam nasao sinoc pilece meso u samoposluzi, pa sam uzeo curetinu. A kao prilog heljda sa povrcem.
Meso je ispalo fenomenalno! Hvala za recept, ovo ce se cesto spremati
|
|
|
|
Poslao: 09 Dec 2007 19:04
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Hvala puno!
E pa za tebe, "Hogare", još jedan recept i za Life
Šnicle od pilećeg mesa u saftu:
file belog mesa bez kožurice, iseći u šnicle istucati tučkom, namazati malo senfom uvaljati u brašno i poredjati u pouljenu vatrostalnu posudu....
Preko belog mesa naseckati na rebarca crni luk koliko da prekrije meso, zatim naliti sokom od paradajza i sa malo belog vina, dodati začine (biber, ruzmarin, vegetu...) i krckati u rerni dok meso ne omekne a soft se blago zgusne...Uz to ide baren krompir ili pire krompir....
......da dodam
Čorba od spanaća:
U blenderu na sito izblendati količinu za veću šolju spanaća ili blitve
mala šolja pirindža (umesto rezanaca) ali i ne mora
U loncu na maslinovom ili običnom ulju izdinstati sitno seckan beli luk, dodati brašno, naliti vodom, dodati vegete ili supu u kocki, dodati seckani spanać, ili blitvu i pirinadž, kuvati na kraju kad se sipa u tanjir može se dodati pavlaka...
|
|
|
|
Poslao: 09 Jan 2008 00:16
|
offline
- Pridružio: 08 Jan 2008
- Poruke: 33
- Gde živiš: Moj Grad :o)
|
Joj , ja obozavam Sote sa kiselim krastavicma
600 g Junetine od buta
1 glavica luka
2 dl pavlake
2 dl soka od paradajza
150 g kiselih krastavaca
150 g mariniranih sampinjona
4 kasike ulja
zacin C i biber
1. Luk iseci na kockice, sampinjone na listove, a meso i krastavce na stapice
2. Na malo ulja poprziti crni luk, pa dodati meso i prziti dok ne omeksa
3. Kad meso omeksa, ispati sokod paradajza, dodati krastavce, pavlaku i sampinjone, pa nastaviyi sa dinstanjem.
4. Dinstati dok svi sastojci omeksaju, pa zaciniti po ukusu.
Dobro ide uz barenu testeninu
|
|
|
|
Poslao: 04 Jun 2008 08:18
|
offline
- Elkris
- Elitni građanin
- Pridružio: 02 Apr 2007
- Poruke: 1501
- Gde živiš: Pančevo
|
Slatko-kisela piletina sa majčinom dušicom
Potrebno je:
* 700 g pilećih grudi
* 6 sitnih glavica crvenog luka
* 1 veza majčine dušice
* 1 dl belog sirćeta
* 1,5 kašika šećera
* supa od povrća(kkocka)
* puter
* so
* biber
Priprema:
Skuvajte supu.Luk oljuštite i isecite na kriške.S pilećih grudi uklonite
hrskavicu,ameso isecite na kocke i propržite ga na puteru u dubljem tiganju.
Posolite,pobiberite,dodajte 273 oprane i obrisane majčine dušice.
Zalijte kutlačom vruće supe,pa dinstajte na srednjoj vatri 10 minuta.
Dodajte kriške luka i nastavite s dinstanjem još 3-4 minuta.
Piletinu i luk pospite šećerom i lagano pojačajte vatru
da bi se karamelizovalo.
Potom zalijte sirćetom,sačekajte da ispari na jakoj vatri ,pa ugasite.
Poslužite kocke piletine posute preostalom majčinom dušicom.
|
|
|
|
Poslao: 17 Jul 2008 08:29
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Iznenadila me devojka vec nekoliko puta fenomenalnim jelima koja se jako brzo spremaju i sto je najvaznije - jeftina su do bola
Dva sam jela zapamtio iz momenta, jer su prosta "ki pasulj", a i ideja ista, samo se baza menja.
Varijanta 1: Pilece belo meso u pavlaci
Za 2 osobe potrebno:
jedno vece pilece belo meso ili spremljeni file
2 pavlake od 15% (moze i domaci mileram, sve u svemu oko 400g)
4 cena belog luka
vezica mirodjije
so
ulje
Belo meso se ocisti od kostiju (ako je kupljen file, ovo se preskace ) i isece na nekoliko debljih snicli. U dubok tiganj (koji moze lepo da se poklopi) se sipa malo ulja, da pokrije dno i ugreje se dobro. Na ulje se spusti piletina i przi po 4-5 minuta sa obe strane, da se uhvati korica. Dok se piletina przi, ocisti se beli luk i ili nasecka sitno, ili presom izgnjeci u pavlaku. Mirodjija se isto opere i isecka sitno i pomesa sa pavlakom i belim lukom. Posoliti po ukusu (malko jace, jer meso nije soljeno). Smesom od pavlake zaliti piletinu tako da svo meso bude prekriveno. Zaklopiti tiganj, smanjiti vatru na oko minimuma i zaboraviti na 40tak minuta. Posle tog vremena otklopiti i proveriti da li je meso skroz mekano, ako jeste - za sto!
Varijanta 2: Tikvice u pavlaci
Za 2 osobe potrebno:
500-600g mladih tikvica (ili vise, ako je neko ljubitelj kao ja )
2 pavlake od 15% (oko 400g, moze i domaci mileram)
3-4 cena belog luka
vezica mirodjije i persuna
so
Tikvice oljustiti, oprati i naseckati na sitne kocke. Pavlaku izmesati sa ociscenim i izgnjecenim (ili iseckanim) belim lukom i opranom i iseckanom zeleni. Dodati soli po ukusu. Tikvice sipati u pleh (kuci imam neki teflonski koji se ne lepi, tako da nemam pojma da li treba necim pomazati... mislim da ne mora) i rasporediti preko njih masu od pavlake, tako da prekrije sve tikvice. Turiti u rernu zagrejanu na oko 180 stepeni i peci na srednjoj temperaturi oko 15tak minuta. Iskljuciti rernu i ostaviti tikvice u njoj jos 10tak minuta, da ispari voda koju su pustile tikvice i pavlaka. Sluziti blago ohladjeno (kada je vrelo nije tako dobar ukus ). Vrlo lep prilog nekom glavnom jelu od mesa.
|
|
|
|
Poslao: 20 Jul 2008 23:32
|
offline
- Pridružio: 20 Jul 2008
- Poruke: 30
- Gde živiš: Zaječar
|
Da dam i ja svoj mali doprinos.
Tortilja sa pikantnim umakom
Potrebno je:
* 1 tortilja (po mogućstvu gotova)
* 250 gr svežih šampinjona
* 80 gr crnog luka
* 3 kašike ulja
* 1 dcl vode
* 2 kašike ajvara
* pola ljute papričice (sveže)
* 3 kašike susama
* so (vegeta) i biber po ukusu
Postupak:
Crni luk iseckati sitno i propržiti na 1 kašiki ulja. Kad dobije svetlo braon boju, ubaciti krupnije sečene šampinjone, dobro promešati i dodati još 2 kašike ulja.
Nakon par minuta dodati vodu i dinstati dalje. Naravno, u toku dinstanja, dodati so (Vegetu ili Začin C) i biber po ukusu.
Dok se ovo krčka, napravite umak (ako se to može nazvati umakom).
U malo dubljoj posudici pomešajte ajvar, susam i sitno, sitno seckanu papričicu (mogu i feferone, ako ih volEte).
Kad su pečurke gotove, ocedite višak ulja i izručite ih na kuhinjsku salvetu (kako bi i ostatak ulja bio upijen) i pritisnite odozgo još jednom.
Ovo naglašavam jer je jelo mnogo boljeg ukusa ako su pečurke 'oslobođene' tog bespotrebnog ulja.
U međuvremenu, zagrejte tortilju u tiganju ili mikrotalasnoj.
Kad je sve gotovo, uzmite tortilju, premažite ajvarom (sa susamom i papričicom), stavite pečurke, urolajte (na prepoznatljiv način) i to je to.
Jelo je prilično zasićujuće, tako da može biti kompletno glavno jelo.
Prijatno.
|
|
|
|
|
Poslao: 21 Jul 2008 20:11
|
offline
- Pridružio: 20 Jul 2008
- Poruke: 30
- Gde živiš: Zaječar
|
umpirsky ::Макароне са свиме сто ти под руку дође.
Dobro me podseti...
Lagana salata sa testeninom (biti će pojedena večerasKE)
Potrebno je (za dve osobe):
* 250 g testenine (pužići, ružice, grkljančići, svejedno)
* 250 g šunke
* 150 g kačkavalja
* 3 tvrdo kuvana jajeta
* 150 g majoneza
* 1 pavlaka
* origano, biber i so po ukusu
- Obariti testenine na uobičajen način i ocediti ih.
- Šunku iseckati na uske rezance.
- Kačkavalj izrendati na krupno.
- Jaja iseckati na kockice.
Promešati šunku, kačkavalj i jaja sa, još uvek toplom, testeninom.
Zasebno promešati pavlaku i majonez, začiniti po ukusu, pa sve sjediniti.
Ja, lično, pre posluženja malo prohladim, što ne mora da se radi (ali je ukusnije).
Eh, da: Testenina upija sokove iz salate, tako da uvek može da se doda još malo pavlake, majoneza ili jogurta.
|
|
|
|
Poslao: 22 Jul 2008 08:04
|
offline
- umpirsky
- Počasni građanin
- Pridružio: 01 Apr 2005
- Poruke: 797
- Gde živiš: Niš
|
AleksandraV ::
...Lagana salata sa testeninom...
То је за 4 особе, зар не?
|
|
|
|