Poslao: 09 Dec 2007 19:17
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Kako da sami napravimo Šeri bombone (ko voli..naravno.. ja sam eksperimetisala)
Višnje bez koštica koje se koriste za kolače sa višnjama, staviti u liker od višnje ili šljivku, i drzati neko vreme, u medju vremenu na gusto istopiti 150gr čokolade za kuvanje dodati malo margarina. U smesu umakati višnje i redjati na pouljenu foliju i ostaviti da se osuše tj da glazura očvrsne....
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 14 Dec 2007 11:35
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Matrix žao mi je zbog toga, ja ne znam kako bi meni bilo kad ne bih smela da jedem čokoladu...
Dopuna: 14 Dec 2007 11:35
Juče sam bila u jednom tržnom centru čisto da vidim
šta se tamo nudi.
...Na drugom spratu...prodavnica čokolade....-adore-....prvo sam se
ko mačka šunjala okolo dok
nisam ušla i zatražila nekoliko kockica bajadere i pralina isljučivo punjenih jagodom jer ostale praline ne volim...Znači tih par kockica adore čokolade koštalo nas ko kompletan ručak za dvoje, ali kad pomislm brate, ništa nije moglo da tog dana zameni taj osećaj dok mi se te čokoladice tope u ustima.....
Ma čokoladne bananice, čokolada sa rižom, ili milka sa bademima, snikeres il ledene kocke nisu ni na pola puta do tog savršenog ukusa...
Jedino mi je žao što nisam tad probala čokoladu sa biberom...al moram to sebi uskoro priuštiti
|
|
|
|
|
Poslao: 22 Dec 2007 20:25
|
offline
- mnicic
- Super građanin
- Pridružio: 01 Maj 2003
- Poruke: 1300
- Gde živiš: Kragujevac
|
Preporucuje se prosecno konzumiranje cokolade otprilike tri puta mesecno (ali ne cokolada od 500grama vec od 100 grama ). I da, konzumirati cokoladu sa sto vecim procentom sadrzaja kakaa - po mogucstvu vise od 60%.
|
|
|
|
Poslao: 22 Dec 2007 21:06
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
mnicic,
mmm nije valjda samo toliko....ja dnevno pojedem 100gr što čokolade što bilo čega od čokolade teško da se desi da je samo čokoladna bananica ustvari kad nam padne standard onda mora, i ne fali mi ništa, nemam višak kilograma, jedino možda imam višak energije.....
life,
ne staj mi na muku s tom jagodom i još sa čokoladom, jedva čekam proleće, bila neka emisija Džejmi Olivera, gledala sam kako je redjao jagode na ražnjić pa ih onda prelio istopljenim šećerom-karamelom, a onda ja bi dodala još i istoplenu čokoladu odozgo.....mhm....kad će proleće...
|
|
|
|
Poslao: 23 Dec 2007 01:38
|
offline
- mnicic
- Super građanin
- Pridružio: 01 Maj 2003
- Poruke: 1300
- Gde živiš: Kragujevac
|
E pa nisam ja za to kriv Tako sam citao. A ja inace volim da jedem i cokoladu za kuvanje, a one obicno imaju vecu kolicinu kakaa.
|
|
|
|
Poslao: 23 Dec 2007 10:31
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
I ja mogu da podnesem čokoladu za kuvanje, jedino belu čokoladu ne volim....to za mene i nije čokolada..
****************
EUROKREM (za količinu od pola kilograma)
3 jajeta,
1/2 margarina
10 kašika brašna
1/2 šolje mleka
Smesu umutiti, podeliti na dva dela;
U jedan deo dodati 20 gr kakaa
U drugi deo dodati dve vanile
Ja lično najviše volim nutelu tako da kad i pravim eurokrem ja napravim sve sa kakaom znači 40 gr kakaa i dodam mleveni pečeni lešnik da što više liči na pravi eurokrem.....Više mi se isplati da ga pravim zbog dece, il kad naidje period da stalno pravimo palačinke sa nutelom i plazmom jedino tako ih i jedemo....
Ko je iz Bgd-a a voli palačinke sa Nutelom nek obavezno svrati do palačinkare -Pinokio- neće se pokajati..
|
|
|
|
|
Poslao: 23 Dec 2007 14:40
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Ja sam jednom pravila šta ću kad volim da eksperimentišem ....
jednom mi je uspela dobro drugi put nije, pa sam kašikikom vadila u papirnarte korpice kao one od kornfleksa korpice..za to znaš.....sigurno
Kupiš 100 gr pirinčanih pahuljica kojih ima puno u 100 gr,mlečnu čokoladu najbolje od 300gr istopiš i razliješ u plitki uski pleh ili tacnu koju prethodno namažeš uljem i odna odozgo pospeš pirinčem i ostaviš da se stegne i sečeš u kocke...
|
|
|
|