Poslao: 26 Feb 2008 08:59
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Pa sa ovim skrobom kad se zakuva to postaje gusto... Ja bih to lepo servirao kao "toplu cokoladu", ona pudingasta varijanta koja se servira po BG kaficima...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 06 Mar 2008 13:13
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Nasao sam svog favorita:
|
|
|
|
|
Poslao: 13 Apr 2008 21:37
|
offline
- Pridružio: 08 Jul 2007
- Poruke: 2024
|
Skoro sam negdje vidjela avatar-pise: ''Save the earth! It's the only planet with the chocolate''
Ja mnogo volim saher torte i imam jedan recept u kome uopste nema brasna, samo velike kolicine jaja, cokolade, putera, mljevenih oraha, naravno premaz od finog pekmeza od kajsija i dobra glazura...jednom rjecju-extra! Kad mi bude pri ruci, napisacu i ovdje.
Ali gledajuci onu ''perverziju'' od toplog cokoladnog kolaca, koju je postavio MoscowBeast (u koju sam se na prvi pogled zaljubila i probacu prvom prilikom ), palo mi na pamet da se ova smjesa za moju extra sahericu, moze razliti u kalup za mafine i bice vjerovatno dobra kopija toplog cokoladnog...mmm.
|
|
|
|
Poslao: 13 Apr 2008 22:01
|
offline
- Pridružio: 22 Mar 2008
- Poruke: 226
- Gde živiš: Novi Sad
|
Mene interesuje ako neko zna nesto vise o cokoladi sa listicima zlata ! Jel ima neko sa foruma da je ovo probao ???
|
|
|
|
Poslao: 16 Apr 2008 14:51
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Posebna,
kad već spomenu kalup za mafine, ja sam neke kolače koji se tradicinolano peku u običnom plehu probala tako da pečem sad ceo komšiluk koristi moj patent...al kad si već spomenula priložiću slikicu kolača koji je stvarno mmmmmmljac, a recept je komšinica dobila iz engleske...a kad nadjem recept, pošto su mi razbacani a koji je jednostavan, priložiću naknadno...
Čokoladu sa zlatnim listićima nisam probala al volela bih, na moje zaprepašćenje moj muž je probao još pre dvadestet godina dobio je od nekog iz inostranstva u obliku zlatnih poluga a unutra sa listićima zlata kao.. Mislim da ima da se kupi u -Adore- prodavnicama čokoladnih bombonica čini mi se da sam videla i to u TC -Milenijum- i -Delta City- u Beogradu...
Dopuna: 16 Apr 2008 14:51
Evo ga recept za ove tortice na slici našla sam ga:
Tortice
Sastav: 250 gr margarina penasto umutiti sa 150gr šećera, i dodati 4 jajeta...u tu smesu dodati izmešanih prethodno 200gr brašna, 2 praška za pecivo i kakao 50gr;
Smesu homogenizovati, sipati u pleh sa većim modlama ( u svaku modlu dovoljno je sipati po dve supene kašike fila...količina je otprilike za tri pleha.. prehtodno podmazati svaku modlu i posuti brašnom ili u svaku staviti veće papirnate korpice pa u njih sipati smesu).
Kad su tortice gotove, staviti na tacnu i vruće premazati nutelom ili eurokremom i ukrasiti sa m&m bombonicama il šarenim mrvicama...
Isplativo za dečije rodjendane, žurke isl...
|
|
|
|
Poslao: 20 Apr 2008 13:50
|
offline
- Pridružio: 08 Jul 2007
- Poruke: 2024
|
Evo i recepta za moju zahericu:
Potrebno je: 10 jaja, 300 g secera, 300 g mljevenih oraha, 300 g putera, 300 g cokolade za kuvanje + cokolada za glazuru, 1 prasak za pecivo, dzem od kajsija.
Umutiti bjelanca, potom postepeno dodavati zumanca, secer, orahe, cokoladu prethodno rastopljenu sa puterom i prasak za pecivo. Peci oko pola sata, na 200 C. Malo prohladjen kolac premazati slojem dzema od kajsija i preliti cokoladnom glazurom.
Odlican, sav onako ''cokoladast'' -provjereno (nekih 50 puta )!
|
|
|
|
Poslao: 20 Apr 2008 17:57
|
offline
- Pridružio: 03 Jan 2007
- Poruke: 207
- Gde živiš: LVNV
|
Borislav_8 ::Mene interesuje ako neko zna nesto vise o cokoladi sa listicima zlata ! Jel ima neko sa foruma da je ovo probao ???
Jela sam vise puta dezert sa "gold leaf" i mogu ti reci da je to vise za oci/dzep i nema nikakav poseban ukus.
Gold leaf, flake or dust is used on and in some gourmet foods, notably sweets and drinks as decorative ingredient. Gold flake was used by the nobility in Medieval Europe as a decoration in foodsand drinks, in the form of leafs, flakes or dust, either to demonstrate the host's wealth or in the belief that something that valuable and rare must be beneficial for one's health.
|
|
|
|
|