|
Poslao: 26 Sep 2013 09:49
|
offline
- Boki X
- Ugledni građanin
- Pridružio: 29 Nov 2012
- Poruke: 370
|
Da, i ja. Najbolje su pohovane u "Orli" masi u koju se dodaje pivo.
|
|
|
|
Poslao: 26 Sep 2013 17:28
|
offline
- jocki90
- Građanin
- Pridružio: 18 Sep 2013
- Poruke: 54
- Gde živiš: Beograd
|
Super je kad napravis umak od kisele pavlake, malo jogurta, rena i mirodjije uz to... Njam!
|
|
|
|
Poslao: 12 Jul 2015 23:32
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4101
|
Zapečene tikvice
Tikvice podeliti na pola popreko, ako su tikvice dugačke, podeliti ih na tri dela, svaki deo izdubiti kašikom ali ostaviti dno.
Tikvice puniti prodinstanim mlevenim mesom / pola juneće, pola svinjsko / i začinjenim na uobičajen način u koje smo dodali opran pirinač i 1 jaje.
Napunjene tikvice poređati u podmazan đuveč pleh, naliti malo supe, poklopiti i staviti u zagrejanu rernu.
Kada tikvice sasvim omekšaju, otklopiti i pustiti da tečnost ispari, posuti narendanim kačkavaljem i zapeći još malo.
Umesto kačkavalja tikvice možete preliti pavlakom umućenom sa jajetom.
Mi smo danas imali zapečene sa kačkavaljem. Bilo je vrlo ukusno.
|
|
|
|
Poslao: 13 Avg 2015 20:40
|
offline
- Boki X
- Ugledni građanin
- Pridružio: 29 Nov 2012
- Poruke: 370
|
Pohovane tikvice "Orli"
"Orli" paniranje podrazumeva pripremanje mase od brašna, jaja, piva, ulja i soli. Ovakav način paniranja je karakterističan za neko povrće (mlade tikvice), pečurke i ribu (smuđ).
- mlade tikvice isečene na tanke kolutove ili po dužini na tanke kriške
- 240 gr brašna
- 6 jaja, odvojena belanca i žumanca
- 1,8 dl piva
- oko 0,8 do 1 dl ulja i so.
Prvo se umute žimanca, pivo, ulje i doda brašno, a na kraju umućena belanca. Masa mora da bude glatke površine, bez grudvica, nalik masi za palačinke.
U ovako pripremljenu masu se umaču namirnice i pohuju u dubokoj masnoći.
http://ukusnakuhinja.blogspot.com/2015/07/pohovane-tikvice-orli.html
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 15 Jan 2019 17:05
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4101
|
Napisano: 07 Avg 2018 8:44
Moj današnji ručak; potaž čorbica od tikvica, tikvice blonjeze, salata
Čorbica od tikvica
Iseckati tikvice na krupnije delove, iseckati glavicu crnog luka, čen belog luka, naliti vodom, dodati sveže mirođije, peršunovog lista, soli, bibera. Prokuvati.
Prohlađeno izblendirati, vratiti da proključa, dodati kašiku umućene pavlake.
Čorbicu volim sa dosta limunovog soka.
Čorbica je bez masnoće, bez brašna, preukusna i osvežavajuća.
Špagete bolonjeze od tikvica
Tikvice iseći na špagete ( kineskim nožićem prilagođenim za špagete od povrća)
Glavicu crnog luka prodinstati na malo masti ili hladno ceđenog ulja, dodati mleveno meso.
Začiniti; biber, so, origano, beli luk, mlevena paprika.
Naliti kuvanim paradajzom (oko 1/2 l.)
Kada je kuvano preliti preko špageta od tikvica.
Kada se izvlače špagete od tikvica, srednji deo koji ostaje iskoristi se za čorbicu.
Možda će naknadno biti prikačena slika.
Dopuna: 15 Jan 2019 17:05
Moj današnji ručak: špagete od tikvica i sos bolonjeze. Čorbicu nisam slikala, mislaila sam da već ima slika.
|
|
|
|
Poslao: 20 Apr 2019 14:44
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Grilovane
Zapečene tikvice sa sirom, belim lukom, seckanim maslinkama i začinima
|
|
|
|