SASTOJCI
• 8 palačinki
• 250 grama mlevenog mesa
• 100 grama luka
• 50 grama ulja (5 kašika)
• 1 kašika začina C
• 200 grama svežeg paradajza
• so, biber, majoram
Preliv
• 2,5 dl kiselog mleka
• 2 jaja
• so, muskatni oraščić
• 40 grama parmezana
NAČIN PRIPREME
Na vruće ulje dodajte luk i mleveno meso, pa kratko dinstajte, dolivajući male količine vode. Nakon toga, dodajte oguljen i izrezan paradajz, začin C, so, biber i majoram i dinstajte dok voda ne ispari. Tim nadevom punite već pripremljene palačinke, savijte ih i složite jednu do druge u vatrostalnu činiju ili tepsiju premazanu maslacem. Palačinke prelijte prelivom koji ste pripremili na sledeći način: kiselo mleko izmešajte sa žumancima, ribanim parmezanom, ribanim muskatnim oraščićem i snegom od belanaca. Pecite u vrućoj rerni oko 15 minuta.
Servirajte toplo kao predjelo ili kao glavno jelo uz neku svežu salatu. Vreme pripreme: oko 60 minuta.
|