Zapecene palacinke

Zapecene palacinke

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

SASTOJCI

• 8 palačinki
• 250 grama mlevenog mesa
• 100 grama luka
• 50 grama ulja (5 kašika)
• 1 kašika začina C
• 200 grama svežeg paradajza
• so, biber, majoram

Preliv
• 2,5 dl kiselog mleka
• 2 jaja
• so, muskatni oraščić
• 40 grama parmezana

NAČIN PRIPREME

Na vruće ulje dodajte luk i mleveno meso, pa kratko dinstajte, dolivajući male količine vode. Nakon toga, dodajte oguljen i izrezan paradajz, začin C, so, biber i majoram i dinstajte dok voda ne ispari. Tim nadevom punite već pripremljene palačinke, savijte ih i složite jednu do druge u vatrostalnu činiju ili tepsiju premazanu maslacem. Palačinke prelijte prelivom koji ste pripremili na sledeći način: kiselo mleko izmešajte sa žumancima, ribanim parmezanom, ribanim muskatnim oraščićem i snegom od belanaca. Pecite u vrućoj rerni oko 15 minuta.
Servirajte toplo kao predjelo ili kao glavno jelo uz neku svežu salatu. Vreme pripreme: oko 60 minuta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Sjajna stvar su palacinke! Ovaj recept je super.

Palacinke mogu bez problema da se koriste umesto kora, kojih ovde nema ( Sad )... Probah... Malo jesu deblje, ali gibanica ispada sjajna... Inace, Gruzini tako prave pite... Nasa gibanica kada se napravi sa palacinkama umesto kora se zove Achma.



offline
  • Pepsi 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 14 Dec 2005
  • Poruke: 1

a de mi reci kakav je to zacin C?

offline
  • Pridružio: 25 Mar 2005
  • Poruke: 1456
  • Gde živiš: Tamo negde

Pepsi ::a de mi reci kakav je to zacin C?

Zezas se?

Doduse ne znam ni ja tacno kako bih definisao zacin C, uglavnom mnogo je slucan vegeti ili je zacin C ustvari vegeta. Jedno od ta dva sigurno.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

"Zacin C" i ostali klonovi "Vegete" (ako je "Vegeta" uopste original, mozda je i ona klon necega) su mesavine soli, susenog povrca i bujona u prahu. Mislim da se u zapadnom svetu to zove "allspice", ali nemojte me uzimati za rec.

Ako nemas "Zacin C" koji je naveden u receptu, mozes da ga zamenis sa nesto manjom kolicinom soli i po malo susenog lista persuna, celera i bosiljka.

offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

@bla bla
Jel mozes da mi kazes sta je majoram? Jel to neki zacin? I jel mogu umaesto paradajza da stavim kecap?

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Mogu da ti pomognem za majoran: to ti je isto sto i origano samo se uzgaja na nasem primorju... U pitanju je samo drugi naziv za istu biljku...

offline
  • Yela 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 28 Mar 2005
  • Poruke: 665
  • Gde živiš: Beograd

Hvala MoscowBeast

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 943 korisnika na forumu :: 24 registrovanih, 8 sakrivenih i 911 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, aramis s, avijacija, Denaya, HogarStrashni, HrcAk47, jukeboxer, Kubovac, ladro, Leonov, Metanoja, mikrimaus, Milometer, nebkv, Nikolajevic, procesor, Silvertooth, srbijaiznadsvega, stegonosa, t.mile, vathra, vukovi, Žoržo