Poslao: 19 Sep 2006 16:32
|
offline
- tiringer
- Ugledni građanin
- Pridružio: 17 Apr 2006
- Poruke: 364
- Gde živiš: u jednom srcu
|
da mi kazes da nisam dobra domacica, ako sam pravilno shvatila, sramota,
to najbolje radim od svega... hahaha, salim se
e, sad sam se bas naljutila
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 21 Sep 2006 19:56
|
offline
- Fej
- Super građanin
- Pridružio: 25 Mar 2004
- Poruke: 1293
|
Probajte knedle sa sljivama - sa suvim sljivama.
njamiiii
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2006 14:12
|
offline
- Pridružio: 15 Avg 2006
- Poruke: 39
- Gde živiš: BANJA LUKA
|
LJudi moji, knedle od jaja budu žilave!!! 100%. Poslušajte me!
Ide samo krompir malo posoljen i ohlađen i zamjesi se s brašnom i to je sva mudrolija!!! I naravno šljiva unutra, fino se oblikuje, ako treba još malo brašna doda da se ne lijepe i vrlo kratko se kuva dok se "ne popnu" na površinu....
Tako vrele idu na vrelo prepržene prezle na ulju i odozgo ide prah šećer!
Prijatno :-)
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2006 14:51
|
offline
- tiringer
- Ugledni građanin
- Pridružio: 17 Apr 2006
- Poruke: 364
- Gde živiš: u jednom srcu
|
u pravu si ne idu jaja u knedle, eventualno jedno, da se ne raspadnu
|
|
|
|
|
Poslao: 15 Maj 2007 19:41
|
offline
- Tamtitam
- Legendarni građanin
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 5224
- Gde živiš: Oslo
|
MoscowBeast ::Mi to zovemo шуфнудле, pretpostavljam da je neki nemacki izraz u pitanju, jer mi je prababa koja je mojoj mami pravila te ustipke, bila Austrjanka. Bukvalan prevod bio "napravljeno testo", al eto, tako ih zovemo... Smile
Sorry za offtopic
E svasta Moskovac, ta otkud off- pa kako bih inace nasla kako se prave sufnudle da nisi ovo napisao! Moja baka ih je isto tako zvala a ja se od svega secam samo da ih je seckala na 'crvice', ca 2cm dugacke i na kraju uvaljala u proprzene prezle, isto kao i gomboce- samo sto su se sufnudle jele kao slano jelo, odnosno kao prilog.
Znaci isti fazon kao i za gomboce- e, odo' da pravim i 'ranim sitnu decu.
|
|
|
|
Poslao: 18 Maj 2007 15:23
|
offline
- Elkris
- Elitni građanin
- Pridružio: 02 Apr 2007
- Poruke: 1501
- Gde živiš: Pančevo
|
Sastojci za 4 porcije
1 kg krompira
1/4 margarina
3 jaja
so
5 kašika griza
15 kašika prezli
2 kašike šećera
šljive (svežih ili iz zamrzivača; samo izvadite košticu)
Priprema
Skuvajte krompir. U njega dodajte 1/4 margarina, dva žumanca i jedno celo jaje. Malo posolite i umutite. Zatim dodajte 5 kašika griza, 5 kašika prezli i dve kašike šecera. Umesite. Ako vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo prezli i griza, ali racunajte na to da će se margarin malo stegnuti kad se prohladi.
Masu razvite u debelu koru, pa secite kocke i u masu uvijajte šljive. Napravite loptice.
Stavljajte knedle u kipuću vodu. One će prvo potonuti, a kad počnu da se kuvaju, same će se okrenuti i isplivati. Tada su skuvane. Pažljivo ih vadite u cediljku i sa njom stavite na kratko u hladnu vodu.
U tiganj stavite 2-3 kašike ulja i propržite desetak kašika prezli, da porumene. Hladne knedle uvaljajte u prezle i služite sa šećerom pomešanim sa ostatkom prženih prezli.
Nadam se da nije kasno za ovaj recept!
|
|
|
|
Poslao: 18 Maj 2007 23:05
|
offline
- Pridružio: 26 Feb 2007
- Poruke: 220
- Gde živiš: Novi Sad
|
a sta su ti to 4 porcije nije valjda da napravis 4 veeeeelike knedle od toliko materijala? he he salim se
inace ja pravim sa pekmezom od sljiva nekako mi to lepse sljive budu kisele ako su iz zamrzivaca
Dopuna: 18 Maj 2007 23:05
PS: i ja se slazem da ide sto manje jaja eventualno jedno
|
|
|
|
Poslao: 09 Jul 2007 13:45
|
offline
- vinolovac
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 09 Jul 2007
- Poruke: 1
|
Zdravo,
ako jos uvijek trazis recept za knedle sa sljivama, pogledaj onda kako ih ja pravim na vino.birclog.com/
Prijatno,
S.
|
|
|
|
|