Poslao: 21 Okt 2021 06:37
|
offline
- Kaplar2
- Super građanin
- Pridružio: 01 Nov 2013
- Poruke: 1214
|
Da, volim da to radim.
Da li kupujete hleb u pekari?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 21 Okt 2021 07:36
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Ne. Uglavnom mesim beskvasni hleb od spelte i semnki. A ako kupujem hleb onda je to Tonus sa semenkama....Inače hleb slabo jedem, jedino za doručak...
Da li vas nerviraju TV emisije o kuvanju ?
|
|
|
|
Poslao: 21 Okt 2021 07:38
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13412
- Gde živiš: Z-moon
|
Kako koja ...i da i ne. My Kitchen Rules sam obožavao da gledam.
Imate li strah kada vas pretiče veći kamion ili šleper?
|
|
|
|
|
Poslao: 21 Okt 2021 14:26
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Da, volim ono što radim, ali mi je trebalo vremena da se izborim za to....
Što se hleba od spellte tiče, nemam neke propisane mere, koliko itd. Uglavnom je to ''odokativno'', po osećaju...
Koristim ovo speltino brašno...
U pitanju je pakovanje od 500 gr. Ja iskoristim oko 300-350 gr brašna za jedan hleb.
Prave mere za ovaj hleb imaš na hrono receptima na netu, s tim što sam ja sebi sve to modifikovala u skladu sa onim što volim.
Potrebna ti je po jedna nepuna šaka semenki od golica, suncokreta, lana, susama (ja ovo sve stavljam, ti ne moraš ako ne voliš, naravno). Jedna kašika maslinovog ulja, pola kesice sode bikarbone ili praška za pecivo (šta ti više odgovara, a može i bez svega navedenog, ali je ipak lepše kada se doda navedno).
U brašno dodaš jedno 150 gr tople vode, a zatim dodaješ kiselu vodu dok ne dobijše željenu gustinu brašna. Speltino brašno nije kao pšenično i moraš ga ostaviti ''redje''. Ne treba da bude klasično testo (jer bi bilo previše tvrdo), nego nekako kao gel.... Dodaš sodu bikarbonu, semenke i kašiku maslinovog ulja. Posoliš malo testo. I ostaviš da odstoji bar sat. Zagreješ rernu na 250 stepeni i ubaciš da se peče pripremljena smesa. Ja ostavljam na visokoj temperaturi da se peče 10-tak minuta, a onda polako smanjujem do 210 stepeni (na visokoj temperaturi da bi temperatura podgila testo, s obzirom da nema klasičnog kvasca).
Otprilike za oko 30-35 minuta bude pečen, ali naravno to zavisi od rerne i od veličine tepsije u kojoj pečeš hleb.
Da li vas visina zarade najviše motiviše, kada je u pitanju obavljanje nekog posla?
|
|
|
|
Poslao: 21 Okt 2021 14:34
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13412
- Gde živiš: Z-moon
|
Da.
50% zarada, 20% zadati ciljevi, 20% mogućnost učenja i napredovanja i 10% radno okruženje, plus-minus koji procenat.
Da li na poslu imate omiljenu šolju koju vam neko stalno "pozajmljuje"?
|
|
|
|
Poslao: 21 Okt 2021 17:24
|
offline
- saten
- Legendarni građanin
- Pridružio: 05 Jan 2008
- Poruke: 3361
- Gde živiš: Montmartre Quarter :)
|
Da, ali se nadam da je niko ne pozajmljuje. Tj, kad je krenula ova korona, spakovala sam je i vratila kući. A svaki put kada sam u kancelariji koristim one plastične što mogu da bacim. Lepo mi je da mogu da imam svoju šolju samo mi je nekako sigurnije ovako.
Da li kasnite na posao/sastanke/viđanja?
|
|
|
|
|
|
Poslao: 22 Okt 2021 23:08
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13412
- Gde živiš: Z-moon
|
Ne, dosta je bilo učenja.
Da li ste pročitali sve knjige koje imate?
|
|
|
|