Hvala Vam na savetu... koristiće
Sad ja... Elem, jedna, napominjem, jedna glavica crnog luka u malo ulja, polu poklopljeno, dinstano do "staklastog". Ubacim iseckano meso na kockice, blago izdinstam, opet polupoklopljeno... Skinem poklopac, pobiberim-belilukim (začin: biber u belom luku), te sledi tortura do skoro polupečenog, sunem malo začina C ( naknadno će, više puta pomenuta firma, biti obaveštena o načinu uplate na žiro račun, na ime reklame ) , još par okretaja varjačom...drvena, pljosnata... i.... tu ide magija... celu, al' celu konzervu boranije istresem u prethodno spravljeni gurmanluk, dolijem vode. Kada provre, opet dodam gore pomenuti začin i kuvam dok mi ne dosadi... Sledi zaprška... Bela, u ulju ili masti po trenutnom raspoloženju, bez mlevene crvene paprike...mešana manjom varjačom, drvenom takođe, još desetak minuta kuvanja i voilà ... Salata sezonska... Cveće iz bašte, kašika, nož nije potreban, hleba ko voli... ćerkica se ne buni, kaže, fino je...
edit
...a tarana, e to je priča za sebe
Pitanje glasi... Da li vam se čini ukusno?
|