|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 12 Avg 2021 00:26
|
offline
- amstel2

- Prijatelj foruma
- Pridružio: 13 Maj 2012
- Poruke: 3569
- Gde živiš: Kilometar od topolivnice
|
Сточићу,одрасти,постани астал и путуј на "гудијаду"

У Српском Милетићу одржана "Гудијада", такмичење у печењу прасетине
А, у оквиру ње главни догађај је била "Гудијада", такмичење у печењу прасића на традиционалан начин - окретањем на ражњу.
Учествовало је 40 екипа, свака са најмање 10 чланова. Награђена су три тима. Представник победничке екипе, Никола Милић је рекао:
- Квалитет је пресудио. Заправо, требало је у право време прекинути печење. Неким тимовима су прасићи били препечени, другима је месо остало живо, а ми смо освојили прво место јер смо најбоље проценили минут у којем прасиће да склонимо са ватре.
У жирију су, према одлуци организатора, били чланови тежи од 115 килограма, са образложењем да "само такви, прави гурмани, могу да оцене квалитет печења".
- Гледамо боју меса, боју коже, сланоћу. Нема ту неке велике филозофије, све су то квалитетна прасад која су на фарми храњена и држана баш како треба. Све зависи од такмичара како ће их спремити и испећи - каже Вељко Коцић, члан жирија на "Гудијади".
|
|
|
|
Poslao: 12 Avg 2021 12:38
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
-...Nije sve, nije sve tako sivo
Kad imaš s nekim otić' na pivo!..-
I uz Gicijadu i Beer Fest
od 18. do 22. avgusta na Ušću...
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
Citat:Нема ту неке велике филозофије
Inače verovatno pivo nekom ne ide najbolje uz prasetinu ili pečenje...
Al kožica lepo krcka i ima lepu boju kad se dok se peče premazuje ili fajta ili vodom i solju ili pivom, tj sa pivom je pun pogodak...
|
|
|
|
Poslao: 19 Avg 2021 14:32
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Reče prase svetski putnik:
-Večeras, putujem u Pariz-er!-
Valjda mu nisu tražili za to PRC test
|
|
|
|