Замисли,да си овај тањир поставила пред госте,пре једно 25 година?Само би се немо згедали
Давно беше,код сестре ручак,дошла нам бака,мајкина мајка.И поседасмо за сто,кад тамо између осталог,чери парадајз!Гледа баба чудно,размакну виљушком и пита сестру озбиљним тоном, "је ли Јацо, де си купила овај закржљао парадајз"?
Opuštena atmosfera i za ćaskanje, kao kod life coach-a , u -Stočiću, postavi se-...
mpman, imaćeš šansu da se iskupiš, verujem u tvoje umeće u kuhinji
amstel,
za nas koji smo gurmani i uživamo u hrani, i sad pogled na to je u fazonu: jel to mene neko zajebava sa tim minimalizmom u tanjiru.
inače bilo je situacija, apropo tog čeri paradajza, priča iz društva starijih, kad je neko kupio kivi umesto krompira, i rekao ženi, kupio sam krompir al neka nova sorta, ili kad je jedna osoba pojela umesto luka lukovice cveća spremnih za sadnju...
Jedna prilika hoću da vodim porodicu na klopu, roštilj u fulu.
Znači prisela -preporuka-, al je -konkurencija- ma kakva konkurencija, nije ni za virtuelni restoran konkurencija, tek za moj virtuelni restoran nije
kad je roštilj sa tiganja, ili električnog roštilja.
Ne priznajem roštilj sa tiganja i električnog roštilja, to nije roštilj.
Samo na drva ili ćumur.
I čovek umesto da uživa u hrani za sve pare, prisedne mu sve.
Znači, kad čovek ode u restoran on za svoje pare treba da ima uslugu u fulu, i jede ko pravi hedonista, kud ćeš bolje reklame....
Citat:Imaju li kakve promotivne cene jela, "blagdanski popusti"
Aaaaa, biće iznenanađenja, oko 15.00h
I vrh popust. I svačega na stolu...
Zašto u 15.00h a ne kasnije.
Zato što dajemo primer svim ugostiteljima, pa makar i virtuelni primer
I radnici imaju dušu da kod kuće budu sa svojim porodicama na praznike.
Pritom su dobili pakete svi radnici isto- paket hrane i pića, i po deset hiljada dinara na platu i deca paketiće ono što su naručila od Stočića...
I da znate, ne radimo 01. i 02. januar
Ne radi se 06. 07. januar
Kad radnici provode vreme sa svojim porodicama..
Živela radnička klasa!!!
Uaaa mobing!!!
Al ko hoće da navrne dok su praznici i odvali nešto za svoju dušu od muzike i prčka po kuhinji i šanku za svoju dušu. Može uvek.
Dobiće ključ od Stočića...
Dok se ručak krčka jedan koristan tekst na temu o ishrani..
Žudnja za hranom
Citat:Жудња за храном је највећи противник сваке дијете. То није обична глад, већ интензивне или неконтролисане жеље за одређеном храном. Зависно од особе до особе, али обично чезнемо за прерађеним намирницама, односно храном која садржи пуно шећера. Као резултат жудње за храном имамо вишак килограма које тешко можемо да изгубимо.
Citat:Када осетите жудњу за храном, покушајте да се неким активностима дистанцирате од ње. На пример, прошетајте или се истуширајте и усмерите свој ум на нешто друго. Промена мисли и окружења може помоћи да опадне ваша жудња за храном.
Немојте јести без плана, седите и одлучите шта ћете јести ове недеље и држите се плана.
Глад је један од највећих окидача да имамо жудњу за неком храном. Кад смо изузетно гладни, то значи да смо прескочили оброк или два. Тело тражи прву прилику да надокнади изгубљено и не стаје док то не учини, наравно ако му дозволите.„Лек” је да не дозволите прескакање оброка и изгладњивање, зато носите неке здраве грицкалице са собом које ће елиминисати апетит.
Стрес може изазвати жудњу за храном и утицати на понашање у исхрани, посебно код жена. Особе под стресом, а нарочито жене, једу знатно више калорија и доживљавају више жудње од оних које нису под стресом.
Даље, стрес подиже ниво кортизола у крви, хормона због којег можете добити на тежини, посебно у пределу стомака. Покушајте да смањите стрес у свом окружењу планирајући ствари унапред, опустите се.
На ваш апетит у великој мери утичу хормони који варирају током дана. Ако сте одморни, те варијације у хормонима нису толико изражене, па немате појачане жудње.
Истраживања поткрепљују становиште да одморне особе имају дупло мању шансу да постану гојазни од неиспаваних. Добар сан заиста злата вреди.
Глад и недостатак кључних хранљивих састојака могу проузроковати жељу за храном. Уоброчавање је начин да телу дате оно што му треба у тачно време и у правој мери.
Када бирате намирнице за ужину нека буду нутритивно вредне, никако индустријске. Изаберите воће, орашасте плодове, семенчице.
Прехрамбене продавнице су вероватно најгора места где можете отићи када сте гладни или имате неку жудњу за храном. Тако имате лак приступ готово било којој храни која вам падне на памет, а она нездрава храна је обично стављена у висини очију. Спречите импулсивну куповину и купујте када сте сити.
Када једите с пажњом, развијате свест о прехрамбеним навикама, емоцијама, глади, жудњи. Пажња за столом битна је да вас научи да правите разлику између жеље и стварне физичке глади. Помаже вам да одаберете свој одговор, уместо да се понашате непромишљено или импулсивно.
Свест о својим жељама и њиховим покретачима чини вас много отпорнијим на жудњу за храном. Такође је тако много лакше здраво јести и губити килограме.
Izvor:
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]