Poslao: 10 Feb 2022 10:36
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13413
- Gde živiš: Z-moon
|
Ovakav režim praktikujem neko vreme:
Ujutru u 7:
Ovsena kaša sa malo džema (npr od brusnice iz Ikea-e), prethodno veče kaša potopljena u kiselo mleko, u frižideru preko noći;
Doručak u 11:
Jaja, tunjevina, sveže povrće (paprika, čeri paradajz, krastavac), šunka ili pečenica, mladi sir, feta, proja sa sirom, tonus hleb;
Ručak u 15h:
Kuvano (dva puta nedeljno, bez pasulja), riba (dva puta nedeljno), musaka sa tikvicama, roštiljsko meso, gril piletina; Salata obavezna, hleb tonus dva parčeta, supa 3-4 puta nedeljno;
Večera u 18h:
Lagane salate, malo sira, bez ikakvog hleba. Lanene pločice, bonžita i plazma kao alternativa.
Nema belog hleba, minimum krompira, kafa bez šećera (ili malo žutog šećera) pola sata posle obroka, čaša mlake vode pola sata pre obroka.
Nema gladovanja, na duže staze daje odlične rezultate.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 10 Feb 2022 13:58
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Амстел немој прескочити претходну страну са саветима и прилозима...
Сличан режим
Око 8х доручак, нпр: /хумус домаћи који правим, паштета туњевина, плазма и млеко, топли сендвич без меса, углавном качкаваљ, мајонез, намази, зачини, неки комад поврћа типа парадајз, кратавац, понекад виршле или веганске кобасице, јаје барено или на око, или намаз са јајима /кувано сецкано јаје везано са сенфом, мало фете, сецкане маслинке или краставчићи, црвени лук, бибер, зачини маслиново уље/... качамак, корнфлекс, прженице, углавном ко са фотки са претходне стране и предлози....
Зашто веганске кобасице- јер немају хрскавице- а на пресеку изгледају као праве, мешавина језграстих плодова и неке смесе типа соја исл...
Фету у маслиновом уљу са зачинима и белим луком правимо сами одличан прилог...
Ручак око 14х јела су без меса месо је као прилог, и то три пута недељно месо, три пута недељно је и супа или чорба од поврћа или бела-штапним миксером се уситни поврће и месо... Рибља чорба уз њу само салата прилог, рибља и кромпир чорба су ми комплетан оброк.
Доста користимо тестенине и италијанску кухињу...Ал и мексичку надеве и домаће тортиље...
Зачине користимо разне...
Прилог је обавезан у виду салате... било која сезонске, из тегле како ко воли...
Кромпир могу да једем стално на све начине... Пасуљ кувамо без меса.
Хлеб не једем уз пиринач и кромпир и уз пљескавице од сочива.
Али доста хлеба трошимо било да је бели, интегрални, исл.
Некад и сами месимо хлеб...
Колаче правим по заслузи или кад има свог материјала, кад је висок датум онда је и трпеза мршавија, и нема слаткиша и колача...
Не пијемо сокове и алкохол осим кад је већи празник или долазе гости. Већ само воду и евентуално домаћи сок, или домаћу ракију и ораховачу или домаће вино уз оброк...И пиво
Кафа једном само евентуално два пута.
Воћке између оброка или за вечеру. Вечера је до 19х...
Најгоре је кад се претоваримо са пицом или кромпиром...
Или роштиљем или колачима...
|
|
|
|
|
Poslao: 11 Feb 2022 09:01
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
То са млаком водом или водом са лимуном исл је постао одавно ин. Кажу да на празан стомак прво треба попити четири чаше млаке воде, ја сам више за то да једном дневно треба попити или бар сваки други дан воду са содом бикарбоном због базне средине...
Такође сода бикарбона и зеолит се препоручују да се стављају у воду где се перу намирнице...
Иначпе не постоје органски и био производи, кад расту у земљи и ваздуху који је загађен и онда то воће и поврће плаћају много скупље уместо само да одстоји у соди бикарбони...
Иначе већи проблем од тога смањити калорије, и порције, што исто потиче из главе више него из црева жеља за храном осим као нечега у чему се ужива је и компензација неких незадовољстава...
Већи проблем од хране је управо то окружење од кога немамо адектватну одбрану....
То настаје са годинама и умножавањем тих друштвених паразита менталних, физичких, енергетских..
С тога има она флоскула која ми је омиљена ал је се такође не придржавам у целости већ споменух овде и још у теми Корисни савети у речи и слици:
-Горе од тога шта ми једемо је шта једе нас....-
Значи то што нас једе /ја кажем грицка џигерицу, иде на панкреас, гребе по рожњачи, иде на ганглије/ није само лоша исхрана већ и окружење...
|
|
|
|
Poslao: 11 Feb 2022 11:56
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13413
- Gde živiš: Z-moon
|
Soda bikarbona neutrališe želudačnu kiselinu, i ometa varenje jela.
|
|
|
|
Poslao: 11 Feb 2022 14:29
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
O tome postoje oprečna razmišljanja. Jedan italijanski dr je napisao čitavu knjigu o lečenju najtežih poremećaja organizma sodom bikarbonom...Naravno to je i vrlo jeftin tretman...Kako da kao takav zaživi..Inače nije sve za svakoga i treba koristiti u izboru intuiciju...
I ugađati sebi, i ako se nešto jede neopisivo znači da nam organizam to i traži, ako se nam se spava treba spavati u miru, ako nas vuče godišnji odmor, izlet treba otići negde...
Ili prirodna medicina...Čovek je prvo biće prirode.
Inače znamo da postoje bazne i kisele namirnice...I koje su koje...Uglavnom sve u boji iz prirode što se može ubrati, su bazne namirnice...Voda takođe treba da se pije sa užvanjem kao i da se jede hrana sa uživanjem...
Hipertenzija, dijabetes, čir na želucu su prvo menadžerski poremaćiji.
|
|
|
|
|
Poslao: 17 Feb 2022 04:32
|
offline
- amstel2
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 13 Maj 2012
- Poruke: 3529
- Gde živiš: Kilometar od topolivnice
|
Издржи...уз тебе смо са целим апетитом
|
|
|
|
|
|