Nas ništa ne može iznenaditi...
Ostaće Stočić i dalje prava kuhinja, koja po potrebi može postati i poljska
Al otom potom...
..
Amstel dao si odlične savete, hvala..
Mogu da dođu lepo da se informišu ovde kako treba biti ekonomičan, štedeti, i hraniti se....
Mi smo uvek navikli da mora nešto da imrovizujemo, štedimo, razvlačimo...
Ovo o energetskoj efikasnosti su neke stvari koje možda ovi u Evropi i Svetu ne rade...Ili ni ne moraju...
Isto čim provri nešto isključim ringlu...Pirinač se kad provri kuva tačno 12 minuta-to je savet od profesionalnih kuvara...I isključi se...
Da bi se uštedeo ogrev, isto tako čim nešto provri nekad se lonac sa hranom ušuškao u slamu i ona zadržava toplotu....i tako satima može da se krčka..
Umesto ulja može se koristiti mast, ako nema ničega, pa može se dinstati na vodi...
Rusima osnovno da imaju u skladištima ako dođe do nekog totalnog rata, ili nuklearnog su upravo pirinač, testenine i jod... u nekoj emisiji je to spomenuto....
Lično po meni su to: pirinač, testenine, konzerve, pored toga palenta, pasulj, krompir, luk, brašno...
Ove namirnice pirinač, testenine, palenta su dobre jer za njihovu pripremu treba samo voda i neki dodatak od začina... I sa tih nekoliko namirnica može se napraviti nekoliko različitih jela...
|