Прорадио ми Спутник...
Лепо написан чланак, ал више је тема отрцана и офуцана... Исто као и теме сваке године бар два пута годишње шта је здраво да се једе...
Хоће ли се избацити нешто ново на тржиште неко ново истраживање о намирницама и травама и њиховом позитивном утицају или лошем по човека...
Додуше на овој слици стоји кикирики пржени и кокице.
Кокице су здраве кад нису зачињене и масне.
Кокице су најздравија и најјефтинија грицкалица. А кикирики боље јести печени неслани него пржени слани/со и уље/
Кад је реч о здравим намирницама и намирницима које су добре за доручак и вечеру...
Условно је речено, здраво, јер то сад зависи од спољашњих фактора-загађености, пестицида, кад је месо у питању зависи од тога како се храни стока и живина, колико се користе антибиотици, вакцине исл...
Ал и личних фактора- алергија на неке намирнице, или да ли организам нешто од намирница тражи или не...
Тако да нема ни органске производње ни скроз чисте као некад...
Некад је добар и здрав доручак било јаје на око, сланиница, и јогурт, данас чиа семе са јогуртом, а шта фали качамаку... додуше већ спомињано ал нема везе
Стандард је кад су намирнице које нису добре, додуше на списку са линка ми не једемо често крофне а некад су бабе често правиле крофне, не једемо помфрит са сиром, коннезрвирану храну, конзервиране супе не знам да ли то има уопште код нас, осим супа из кесице...Маргарин, није здрав ко путер, ал путер је скуп јбг...Можда да се користе неки други намази...
О томе неки други пут...О разним намазима за сендвиче или канапее...
Не једемо често пржено и у много уља ко на западу, ал све ће то уље бити плиће и плиће стицајем околности
Значи санкције и криза са енергентима и храном можда ће утицати да се људи хране здравије и да једу мање количине хране..
На листи најгорих намирница за људско тело много је укусне хране која је пуна шећера, соли, нездравих масти...
https://rs.sputniknews.com/20220511/najgora-hrana-.....47831.html
Иначе оно што је добро радити у пролеће, није фенси и ин, одавно постоји тако нешто, само што модеран и брз живот иако захтева да се више себи посветимо и исхрани и да себе ослушкујемо, једноставно то занемаримо често због посла, брига о другима, умора, па нам и мозак каже једно а треба друго...
Оно што је добро радити у пролеће је детоксикација организма од зиме, тешке хране, боравка у затвореним и загушљивим просторијама, смога... Кад се у пролеће и кад је смена годишњих доба осећа умор, поспапност, исл...
Обично су то природне супстанце и другачији режим исхране ал то је на неко време...
Плус уз то мало више физичке активности, бар више пешачења по насељу или Кеју исл...
|