Poslao: 24 Maj 2022 13:06
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Danas kod Stočića
Dve ponude bez mesa, nešto laganije za tople dane:
Mini pizze od plavog paradajza.
Grašak sa šargarepom, krompirom i seckanim pečurkama.
O tom receptu sa plavim paradajzom ima u Kulinarstvu.
Uglavnom, plavi se prvo kad se iseče na kolutove posoli i odstoji malo onda se folije kolut paradajza, sira pečurka, maslinka, luk origano bosiljak..Pouljinse pleh i peče se...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
|
Poslao: 24 Maj 2022 15:04
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Hvala i jeste ukusno i pomalo egzotično.
Jeste patlidžan i nisu Turci mutavi što ga obilato koriste ima čak i sušen i u prahu.
Može da se dinsta poput šargarepe i onda bogato začini i doda se kačkavalj rendan...
Inače grašak zavisi kako se pravi ja ne stavljam mirođiju već bosiljak recimo i skroz je drugačiji dodam i šećera kod kuvanja i ostale začine nekad sa noklicama tj. knedlama od testa. Prvi put sad pravih sa pečurkama kao dodatkom. Sasvim je ok!
|
|
|
|
|
|
Poslao: 31 Maj 2022 15:14
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Ručkovečerak, kod Stočića...🙃
pošto je prošlo vreme za ručak tj. za pripremu ručka..
Domaće tortilje sa nadevima:
Samo se urola i navali...
Postaviću recept u Kulinarstvo kad stignem .
Male tajne velikih majstora😎
|
|
|
|
|
|
Poslao: 10 Jun 2022 16:47
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Večera kod Stočića:
Pancerota

Džinovska pancerota, 😁
jer ne umem manju da pravim, i sa puno fila: pečurke, kečap, pavlaka, pizza šunka, kačkavalj, origano, maslinke. Poulji se sa maslinovim uljem i pospe origanom i peče.
Al dobro prednost velike pancerote je da ostane ili za doručak ili večeru....🙃
Kako da se ne raspadne?
Pa testo se rasklagija u krug i prebaci u pouljeni pleh.
Onda se filuje i preklopi polovinom bez fila i viljuškom se u krug -zavari-.
|
|
|
|