Poslao: 27 Jul 2022 12:16
|
offline
- Kaplar2
- Super građanin
- Pridružio: 01 Nov 2013
- Poruke: 1220
|
Tako moja zena sprema musaku. Najvise zato sto nema zivaca da je doceka, a jos vise joj dodje da zaplace kada klinci kukaju "jao mama, gladni smo, kad ce musaka?", a malisani su nekad bas naporni.
Ja je sa druge strane spremam sa nekuvanim krompirom i ukus bude malo jaci.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 27 Jul 2022 13:50
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Nekad sam i ja tako i ne volim umućeno jaje odozgo da stavim, al sa kuvanim upravo je brže a i zbog ukućana i dece, doduše moji su tinejdžeri jedino klinka je problematična za jelo možda jede dve tri namirnice, dva obroka različita, supe i čorbe, dve voćke, tost i čokolade tamani i sladoled ostalo ništa, muke žive...
Sa kuvanim krompirom na četvrtine ili osmine može i tako u rernu na pek papir pospe se suncokretom, začininom C tucanom ljutom ili začinima za krompir, poulji i zapeče da bude okolo reš unutra mekan...mljac-drugi put..
|
|
|
|
|
Poslao: 27 Jul 2022 15:49
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Pravim neki svoj pac za krilca koja idu ili na roštilj ili u pleh na pouljeni pek papir ...
Pomešam odokativno soja sos, ulje, meda ili šećera ili džem od šipka šta imam, senfa, susam, morska so začin c, čili ili kari može i kečapa i u tome gnjavim krilca ili karabatak i ostavim da odstoji i pravo odatle na pečenje. U plehu može da se prelije preko krilaca
|
|
|
|
Poslao: 27 Jul 2022 16:02
|
offline
- _Sale
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 30 Jul 2010
- Poruke: 13413
- Gde živiš: Z-moon
|
Au … prestao sam da te pratim posle “susam”
|
|
|
|
Poslao: 27 Jul 2022 17:12
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Jesam ludak...
Može i jednostavnije sve zavisi šta se ima kod kuće i šta ide uz šta...
Može belo meso da se drži samo u belom vinu ili pivu, i začini, mislim da je najbolja slano, slatko ljuta kombinacija za krilca i belo meso inače....
Moj klinac se davi kad su u takvom saftu i sa roštilja, nekom je to previše egzotično npr.
|
|
|
|
Poslao: 28 Jul 2022 09:40
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
I dalje ne volim slano-slatke kombinacije. Jednostavno, ne prijaju mi. Takođe, ne volim ni kari. Šmek mu ne volim. Sve ostalo koristim. Inače, volim senf u kombinaciji sa piletinom. Takođe i u kombinaciji sa zapečenim krompirićima...
Doručkovala sam u 8 i 30h, ali ako nastavim da čitam temu....biću opet gladna....
|
|
|
|
Poslao: 28 Jul 2022 10:49
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Ni ja nisam ljubitelj karija neka komponenta mi se ne sviđa. Kao ni komorač i anis.
Korijander i kumin u prahu su mi bili odbojni pre međutim sad mi daju ekstra ukus jelima sa pirinčem i testeninom u istočnjačkim fazonu.
Isto i garam masala jaka i sladunjava mešavina al ide uz salate, sendviče, jela sa pirinčem. Volim da eksperimentišem sa ukusima.
Krompir i senf su bolja kombinacija nego sa kečapom,
međutim ko nije probao pečen krompir sa feta sirom u prilogu videće da je isto fenomenalna kombinacija. Ko i uz pilav.
|
|
|
|
|
|