Poslao: 16 Avg 2022 06:56
|
offline
- Fil
- Legendarni građanin
- Pridružio: 11 Jun 2009
- Poruke: 16586
|
Najslađa musaka mi je bila u studentskoj menzi
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 01 Sep 2022 13:36
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Danas kod Stočića,
Plod mora....😁
Supa, pohovani oslić fileti, baren krompir, i sniiiikeeersss 🙃
Inače u knjizi Eni iz Zelenih zabata, pojavljuje se, iz Enine kuhinje, simpa izraz:
elegantan kolač,
može biti elegantan i ručak,
presladak izraz za opis kolača ili ručka....😍
|
|
|
|
Poslao: 14 Sep 2022 12:31
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Stočić za danas:
Supa sa knedlama, đuveč sa dimljenom kobasicom, vitaminska salata, nektarine .
|
|
|
|
Poslao: 26 Sep 2022 14:08
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Stočić, za danas...
Podvarak zapečen u rerni, sa faširanim šniclama, polubeli hleb, crno grožđe za desert...
Podvarak sada....je jer se čuva kao i listovi za sarmu u zamrzivaču, i onda leti ili kad se seti van sezone napravi za ručak....
|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 07 Dec 2022 13:26
|
offline
- natrix
- Zauvek prijatelj foruma
- Pridružio: 21 Nov 2007
- Poruke: 2196
|
Kod Stočića...
Svaki dan je nešto, al se ne postizava sve
A s obzirom na skupoću i da ništa ne sme propasti, biti viška, onda se drugačije razmišlja....
Ovaj put: Domaće njoke, i gulaš sa bukovačama
Domaće njoke, mekane, ukusne, kako se prave:
Kad ostane pire krompir, umesi se mekano testo kao za šunfudle i knedle sa šljivama, u pire, se doda brašna i jaje, zamesi glatko testo. Mogu se praviti i namenski, al onda se mora kuvati i krompir, bolje je nego koristiti Minut pire za njoke i knedle...
Izvlače se dugački valjušci, onda se seku na komadiće, ređaju na brašnom posutu tacnu, ubace potom u zamrzivač na tacni da se zamrznu pa se tek onda stave u kese pa u zamrzivač ako se ne koriste odmah za spremanje. Zašto na tacnu prvo - jednostavno, da se ne bi zalepile jedna za drugu kad se pakuju u kese.
Takve njoke samo na kratko se skuvaju, bilo koje od tog testa kad je kuvano izlazi na površinu i odozgo se može staviti bilo koji sos, ili preliv staviti, gulaš isl....
|
|
|
|