Poslao: 03 Apr 2013 21:13
|
offline
- TheDelliRus
- Super građanin
- Pridružio: 05 Jun 2012
- Poruke: 1232
- Gde živiš: This is Sparta!!!
|
Napisano: 03 Apr 2013 21:08
Da, karate je u pitanju.
Bukvalno gledajuci, ispao sam u prvom kolu.
Nisam imao srece u zrebu.Zapao me je jedan od najtezih takmicara.
U neku ruku,dobro je sto sam dosao sa njim.Naucio sam par caka koje ne bih naucio sa losim takmicarom.
Mada,ovo mi je motiv da treniram vise.
Dopuna: 03 Apr 2013 21:13
Treba uzeti u obzir da mi je ovo jedno od prvih vecih takmicenje.
Do sada u vecini slucajeva su me sprecavale finansije a i sama procjena selektora.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 01:12
|
offline
- Endži
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 24 Feb 2013
- Poruke: 2
|
Imam nekoliko pitanja za vas. Ja nisam otkrila svoj talenat. Nekad pomislim da nemam talenat ni za šta, ne znam da pevam, crtam/slikam, igram/plešem, fotografišem. Nisam loša u sportu, ali ni jedan sport mi ne ide odlično, da mogu da se pohvalim. Ima li još neko sličan problem, i znate li kako da otkrijem svoj talenat?
|
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 06:03
|
offline
- Pridružio: 07 Avg 2008
- Poruke: 2528
- Gde živiš: VII kat
|
@Endži
Otkriće talent tebe. Na tebi je samo da budeš radoznala i istražuješ sve ono što te zanima.
A i ako voliš da crtaš, recimo, a nemaš baš talenta, šta te briga. Budi istrajna u onome što voliš da radiš, bilo da si za to talentovana, ili ne. Posvećenost takođe može da iznedri dobre rezultate u bilo kojoj oblasti, možda ne u tolikoj meri da se time možeš profesionalno baviti, ali dovoljno da ti budeš zadovoljna onim što iz hobija radiš.
Uostalom, ne moramo svi da budemo talentovani na taj konvencionalni način. Prva ja nisam za bilo šta talentovana, ne u meri da bih time mogla da se pohvalim. Pa šta ima veze što nisam.
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 07:16
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12402
|
Pitanje za osobe koje se muvaju po kuhinji > :
Iskreno, koliko ulja stavite kada pržite, recimo, jaja ?
Naločete baš da ima pola centimetra, da plivaju ili samo podmažete tiganj ?
Interesantno mi je, ne znam da li je za moju kuću vezano, da moji nalokaju ulje (zejtin, zetin itd.) i tako prže sve moguće dok recimo ja, samo podmažem tiganj i to najmanje, čisto da se hrana ne zalepi...
Ja mislim da je namena ulju baš ta, da se podmaže posuda a ne da hrana pliva u njemu i posle nas napuni trigliceridima !
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 08:18
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
@Srki samo podmažem tiganj. Mada jaja nisu neka hrana za kojom čezmem. To jedem u slučaju teške nužde..
@Endži, ni ja nisam talenotvana, za mnogo štošta. Istina, malo sam se bavila sportom, ali nije nešto što je vredno pomena. Ne znam da nacrtam ni Čiča Glišu. Imam užasan rukopis. Ne znam da pevam, to jest' bolje i da ne pevam, mada, veruj mi živi se i bez toga. Ali mi niko ne može zabraniti da crtam za sebe (iako ni sama ne znam šta je na slici), da pevušim itd.
Složila bih se sa Jelkicom, najbitnije je biti zadovoljan sa onim što si. Nekada ni talenat nije dovoljan za ono što nosiš u sebi i što može zakočiti talenat.
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 08:21
|
offline
- Fil
- Legendarni građanin
- Pridružio: 11 Jun 2009
- Poruke: 16586
|
Ako imas keramicku tavu, ne moras da stavljas ulje
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 08:55
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12402
|
Keramički tiganj imamo za 'činke, čak se i on podmaže ali samo jedna kap (iako nije potrebno).
Ostalo ne, ali moja poenta je ta da se u mojoj kući, pri prženju bilo čega, naloče ulje dok ja samo podmažem tiganj da ne zalepi hranu.
Ne mogu da objasnim da se tako ne radi, a kada ja spremam hranu nezamislivo je kako ispržim sve bez ulja skoro.
Inače kod nas se jedu jaja s vremena na vreme, pohovani hleb, zemičke itd. pa se prži dosta
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2013 09:14
|
offline
- Sagacity
- Elitni građanin
- Pridružio: 27 Feb 2013
- Poruke: 2318
- Gde živiš: Zapadna Srbija
|
Iskreno, ja i na keramički tiganj, stavim par kapi ulja, osim ako pržim nešto što u sebi već ima masnoće....Tada ne stavljam ništa.
Inače, izbegavam testa, jaja, pohovano...retko kada to jedem...
Srki, spremaj sam sebi...I onda nema nerviranja....
|
|
|
|
|