|
Poslao: 24 Jun 2015 16:58
|
offline
- mpman
- Mod u pemziji
- Pridružio: 12 Okt 2010
- Poruke: 10910
|
Instrumentalna muzika je suviše bolna. Ostavlja mesto za razmišljanje...
|
|
|
|
Poslao: 25 Jun 2015 03:38
|
offline
- mpman
- Mod u pemziji
- Pridružio: 12 Okt 2010
- Poruke: 10910
|
Roditelji, budući roditelji, znajte, ništa nije vredno suze vašeg deteta. Svaka se obije o glavu, detetu jednom, roditelju mnogo, mnogo puta, u svakom smislu.
|
|
|
|
Poslao: 28 Jun 2015 13:12
|
offline
- Srki94
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2008
- Poruke: 12402
|
Nahvalio sam ranije negde na forumu Chop Chop aparat za seckanje hrane.
I dan danas ga koristimo za salate, soseve, paste, šta god zamisliš.
(P.S. Ako niste probali do sada, probajte gulaš da napravite sa seckanom hranom u njemu...)
Međutim danas moram da ishvalim nešto što mi je skroz promenilo život kada je pravljenje salate u pitanju
Jedan takav ljuštač.
Neopisivo je lako koristiti ih.
Pet - deset sekundi da se oljušti krastavac.
Uopšte ne poseče tonu krastavca već otprilike milimetar ispod kore.
Ne moraju se ni vrhovi čačkati jer ova spravica može da ih oljušti takođe...
U jednom potezu po dužini se skida kora, za razliku od desetine puta nožem.
Ako nemate jedan, trk u prodavnicu !
Ne verujem da su skupi a stvarno su premoćni.
*samo ne znam da li su oni kineski kvalitetni. Ovaj koji ja imam izgleda prosto ali ima dosta oštar nož koji može da pravi i salatu od crnog luka ako treba.
Mogao bih da pohvalim i tiganj za palačinke.
Bez kapi ulja mogu da se peku, međutim znatno je drugačija tekstura palačinke u odnosu na običan duboki tiganj + ulje.
Čini mi se da sam ga kupio u metalcu pre 3-4 godine kao poklon majci i eno ga još uvek, ništa mu ne fali.
Samo treba paziti da se ne ošteti površina
Ja više volim te stare palačinke kada ih pra baka isprži nego kada ih ja ispečem
I posle se ljutim kad mi kažu da sam trebao da budem kuvar
...
(Lekar, pekar, apotekar,...)
|
|
|
|
Poslao: 28 Jun 2015 13:31
|
offline
- mpman
- Mod u pemziji
- Pridružio: 12 Okt 2010
- Poruke: 10910
|
Taj ChopChop imam i ja. Sestra ga koristi, ali ja ne volim. Lakše mi je da sam iseckam luk/izrendam kupus nego da perem posudu i nož... Inače, kupus ima mnogo lepši ukus kad se isecka ručno, isto smatram i za luk
Na 'ljuštač' sam se 'navukao'. Više ne znam kako bilo šta da oljuštim bez njega. Ja imam neki metalni gde je nožić sa strane, a ne na vrhu drške.
Tiganj ću takođe pohvaliti, ali...
Nisu pogodni za 'prevrtanje u vazduhu', već mora 'ručno' jer se brzo zezne drška i postane labava. Srki, napisao sam recept, čini mi se, u blogu 'Kuvar za početnike' baš za smesu za takav tiganj. Baci pogled, pa ako se razlikuju, da razmenimo iskustva
Takođe, pohvaliću onaj tiganj sa onom paukovom mrežom ili kako se već zove. Zaista se ništa ne lepi za podlogu, lako se čisti, ali se takođe površina mora čuvati.
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 02 Jul 2015 09:01
|
offline
- mpman
- Mod u pemziji
- Pridružio: 12 Okt 2010
- Poruke: 10910
|
Zaista ima nevaspitanih i neprijatnih prodavaca. Na primer, kad je moj otac pitao prodavačicu je l' imaju mehaničku veš mašinu, ona je prvo počela da se smeje, a onda je pozvala drugog prodavca da mu ispriča pa je i on počeo da se smeje. Inače, našli smo mehaničku veš mašinu dve ulice dalje...
|
|
|
|
Poslao: 03 Jul 2015 16:11
|
offline
- mpman
- Mod u pemziji
- Pridružio: 12 Okt 2010
- Poruke: 10910
|
Tražio neku staru temu u muzici. Pošto nisam uspeo da je nađem preko redovne pretrage, pristupih 'ručnoj' pretrazi, strana po strana - naslov po naslov... I tako, idem redom, svaki naslov 'budi sećanje' na sadržaj teme i one koji su kreatori sadržaja. Stignem do treće strane, otvorim par starih tema, čisto da se podsetim, u jednoj pustim muziku, drugu čitam, proveravam pravila jedne zaboravljene igre... U temi učestvovali i oni koji više nisu tu, na forumu, koji su bili tu duže ili kraće vreme, ostavili veći ili manji utisak. Smišljam kako da oživim temu... Šta sam ono beše tražio?
|
|
|
|