Dekodiranje - Nokia 6680

1

Dekodiranje - Nokia 6680

• 001 
  • Građanin
  • Pridružio: 12 Jan 2005

Jedno kratko pitanje.

Posto zivim u inostranstvu volio bi da mi neko odgovori moze li se Nokia 6680 dekodirati u Srbiji?

Hvala.

naslov izmenio nikoola

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 19 Feb 2006

Naravno da moze! Svaki model se moze dekodirati u Srbiji!

• Pridružio: 12 Jan 2004
  • Gde živiš: Čačak

Naravno da se moze dekodirati u Srbiji.

Mada je pitanje da li uopste treba dekodiranje (npr. TIM-ova 6630 ne mora da se dekodira)

• 001 
  • Građanin

nikoola ::Naravno da se moze dekodirati u Srbiji.

Mada je pitanje da li uopste treba dekodiranje (npr. TIM-ova 6630 ne mora da se dekodira)

---------------------------------------------

Ok,pitam zato sto vidim da se neke Nokie ne mogu pa reko da vidim da li ova sto je ja imam moze ili ne moze jer dolazim u subotu u Srbiju pa me kopka Confused

• oblak  Male
  • Legendarni građanin
  • Glavni moderator foruma Mobilni telefoni
  • LEBE KISELI
  • Pridružio: 14 Feb 2005

Zavisi gde dolazis (u Koje mesto)?

• 001 
  • Građanin

oblak ::Zavisi gde dolazis (u Koje mesto)?
-------------------------------------------
U Suboticu.

• Pridružio: 30 Dec 2005
  • Gde živiš: Beograd

sto se tice dekodiranja, u nekoj temi pisalo je da je nemoguce dekodirati telefon u kucnoj radinosti, kao i ubaciti mu srpski jezik sto je naravno moguce. naime, 50% telefona koje sam imao, dekodirao sam, kao i ubacio srpski sam (u kuci preko kompa).

za to ti je potreban odredjeni interface(uredjaj koji ce ti povezati komp i mob), odredjeni program, i da znas gde da spojis interface na mobu.

mozes ga kupiti, ili sam napraviti. mislim da imam negde i elektricnu semu. pa ako nadjem uploadovacu.

posle sve ide lako, ako znas i da(za jezik) prvo snimas rom drive sa fona na komp, pa ga brises preko softwarea, i na kompu mu ubacis novi jezik.
onda sve to ponovo ubacis na fon, i kad ga restartujes to radi.

meni je uvek readilo na svim nokiama koje sam dekodirao.

• Pridružio: 12 Jan 2004
  • Gde živiš: Čačak

Alexa-bg ::sto se tice dekodiranja, u nekoj temi pisalo je da je nemoguce dekodirati telefon u kucnoj radinosti, kao i ubaciti mu srpski jezik sto je naravno moguce. naime, 50% telefona koje sam imao, dekodirao sam, kao i ubacio srpski sam (u kuci preko kompa).

Cekaj. Razlikujes li ti dekodiranje od ubacivanja softver i srpskog jezika?

Telefon se dekodira kad nece da prihvati nase kartice, a ja cisto sumljam da si ti to sam uradio pogotovu bez box-a.

• Pridružio: 04 Sep 2003
  • Gde živiš: Wien

Ajde da se umesam, posto se "malko" razumem u dekodiranje.
Vecina starih telefona je imala klasican serijski port izveden na nekom od pinova na konektoru.
Potreban je bio jednostavan adapter (zbog razlicitih naponskih nivoa) da bi se telefon prikljucio na serijski port racunara.
Adapter se lako pravio pomocu MAX232 IC-a.
E sada, kod nekih telefona se preko serijskog priljucka moglo pristupiti vecem broju podesavanja (pa i otkljucavanja telefona), kod nekih je moglo samo ubaciti neku slicicu ili melodiju, a za otkljucavanje je morala da se upotrebi lemilica i programator memorija.

Stvari su se zakomplikovale kada su vecina telefona poceli da se prave sa nestandardnim portovima, pa su postali potrebni cuveni "boxovi".

• Pridružio: 30 Dec 2005
  • Gde živiš: Beograd

video sam koji je od ovih 6 prikljucaka sta na netu, i prikljucio interface na input/output.

https://www.mycity.rs/must-login.png
(slika je sa n-gage, ali na njemu nisam to radio, uglavnom, slicno je)

kad ih prikljucis imas u sovtweru deo za dekodiranje(da bi radio na nasoj kartici), kao i ako je ukraden, za menjanje IMEI-a....razumete vec

a sto se tice jezika, pricali ste u nekoj temi ranije da je APSOLUTNO nemoguce ubaciti jezik u fon u kucnoj radinosti (tj. nemoguce upisati ista u rom drive).
pa ako je nekoga zanimalo, neka pokusa sa ovim.
imam software za starije nokie(nisam probao sa novijim)
tako da znas: dobro ih razlikujem, ali sam napisao cisto ako je nekom potrebno.

ima i nekih stvari koje mene zanimaju pa cu vam postaviti temu.

P.S. Bez uvrede.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1073 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 6 sakrivenih i 1037 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, bokisha253, CikaKURE, Dannyboy, DPera, Georgius, ivan1973, janbo, Koja79, Kubovac, kybonacci, mercedesamg, Mi lao shu, milenko crazy north, novator, nuke92, Parker, procesor, proka89, raykan, RED4G-304, Romibrat, royst33, sokars, stegonosa, Trpe Grozni, vladaa012, YU-UKI