Poslao: 01 Jun 2003 20:32
|
- mnicic
- Super građanin
- Pridružio: 01 Maj 2003
- Gde živiš: Kragujevac
|
Zeleo bih da sviram elektricnu gitaru. Da li neko zna sta mi je sve za to potrebno i po kojoj ceni cve to moze da se nabavi?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 01 Jun 2003 22:05
|
- zoranb
- Građanin
- Zoran Bujandric
- Programer
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Gde živiš: Podgorica
|
Naravno, potrebna ti je gitara...
|
|
|
|
|
Poslao: 04 Jun 2003 09:27
|
- Pridružio: 23 Apr 2003
- Gde živiš: cardak, ni na nebu, ni na zemlji
|
e bas ste izasli coveku u susret.
|
|
|
|
Poslao: 04 Jun 2003 10:06
|
|
Treba ti i pojacalo, eventualno moze da ima distorziju na sebi, ali je uvek bolje kupiti odvojeno. Mozes kupiti i procesor koji sadrzi vise raznoraznih efekata.... mada ti to sve nije bitno za sam proces ucenja gitare.
Najbolje je da nadjes nekog ko ce ti pokazivati kako se svira, dal' ce to biti profa ili neki ortak nije bitno.
Po mojoj slobodnoj proceni treba ti bar 500dm... ne znam dal' moze za manje para da sklepas gitaru i pojacalo, a da valjaju
Zapravo... najbolje je da nadjes bilo koga ko svira ili odes u radnju neku i raspitas se ko covek
|
|
|
|
|
Poslao: 07 Jun 2003 23:17
|
- snoop
- Genghis Khan
- Gde živiš: U kesici gumenih bombona...
|
imam dva druga koja sviraju gitare i kako oni kazu ako naucis akusticnu, elektricnu ces svirati bez ikakvih problema jer na el. gitari lupis akord pa i papucicu i akord svira li svira... tako da ti ja za pocetak ipak savetujem da uzmes akusticnu gitaru da ne bi bez veze bacio 500dm, a na kraju prokuzis da to nije ono sto si ti hteo. naravno ako namereavas da naucis moras da budes uporan i da vezbas i naravno ima da te bole prsti, veruj mi probao sam... toliko....
P.S. ja nameravam da ucim bubnjeve
|
|
|
|
Poslao: 08 Jun 2003 02:16
|
- Pridružio: 17 Apr 2003
- Gde živiš: Niš
|
Bas kao sto Snoop kaze - nauci akusticnu pa ti elektricna nece ni trebati...
|
|
|
|
Poslao: 19 Jun 2003 13:48
|
- snoop
- Genghis Khan
- Gde živiš: U kesici gumenih bombona...
|
nisam ja rekao da mu nece trebati elektricna nego da kada nauci akusticnu elektricna mu nece bti problem
|
|
|
|
Poslao: 19 Jun 2003 14:08
|
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Gde živiš: Novi Sad
|
Ma jeste problem, elektricna je taakoooo mekana.... samo pipnesh zicu uz prag i ona vech svira.... do na klasichnoj akustari sa pravim zicama ( ne plastichnim ) ima da otpadaju prsti. Pa josh i to da je vrat na akustichnoj shiri.... Ja sam par puta drzao elektrichnu u rukama i pogubio sam se najstrashnije.... imam velike shake i duge prste i jednostavno nisam uspevao da ih naguram izmedju pragova..... ma smeh zivi :-)
Znachi, ko krene odma sa elektrikom, neche bash da se nauchi kako treba, svaka chast svima, ali i do kola se stize preko tricikla, trotineta, bicikla, motora,.... tj. da bi nauchio da vozish kola, veoma je dobro da prodjesh potrebne prethodne korake....
|
|
|
|