Procitali ste skorije i zelite da preporucite?

4

Procitali ste skorije i zelite da preporucite?

• Pridružio: 17 Jul 2005
  • Gde živiš: "Daleko od Negdje"

"Swann's Way" - Marcel Proust.
Knjiga govori o sjecanjima iz djetinjastva, sa puno (mislim PUNO) detaljnih opisa svega i svacega. Npr. citavu sobu iz djetinjstva ce opisati u najsitnije detalje, tako isto i crkvu u malom gradicu i sve ostalo cega se sjeti. Znam da je knjigu pisao covjek, ali memorije i nacin na koji ih opisuje su stvarno nevjerovatne, sa obzirom da su sjecanja iz djetinjstva.
Kako ih se samo sjeca tako cisto i jasno, ja se pola stvari nesjecam. Sad

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 05 Sep 2005

Alhemicar - Paulo Koeljo
Kratki roman vrlo poucan

Celestinino prorocanstvo -Džejms Redfild
nije fazon Nostradamusa nego nekih spoznaja o zivotu

Kolimski visovi -ne znam ko je autor
Radi se o nalazenju jednog doktora-profesora koji je nestao, a tragovi vode u cuveni podzemni grad u Sibiru

knjige od Ludluma za ljubitelje poli-trilera

Hit knjiga za proslu godinu - Da Vincijev kod - Dan Brown

• Pridružio: 17 Jul 2005
  • Gde živiš: "Daleko od Negdje"

Veronika Decides to Die by Paulo Coelho. U ovoj knjizi se govori o djevojci,Veronika, koja je pokusala da izvrsi samoubistvo. Poslije ovoga bezuspjesnog pokusaja ona se budi u mentalnoj instituciji i tu saznaje da joj ne preostaje jos mnogo zivota, za koji dan ce da umre jer joj je srce jako oslabilo,zbog tableta koje je popila. U toj ustanovi ona upoznaje razlicite ljude sa razlicitim razlozima zasto su tu i otkriva neke svoje strane, za koje nije ni znala da ih ima.

• Miloš Igrutinović
  • Student Arhitekture
  • Pridružio: 04 Maj 2005
  • Gde živiš: Niš

Skoro sam procitao Orijent Ekspres od Agate Kristi i mnogo mi se vise svidja od filma odnosno serije.A trenutno pokusavam da nadjem negde Harry Potter and half bload prince.

• Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004

Herman Hese - Gertruda

• Srđan Jovanović
  • Pridružio: 12 Avg 2004
  • Gde živiš: Čačak

Phillip K. Dick
Covek u visokom dvorcu.
Radnja je smestena u ambijent jedne Amerike, zamisljene u situaciji u kojoj su Japan i Nemacka izasli iz Drugog svetskog rata kao pobednici. Strasna vizija ovakvog "paralelnog vremena" osnova je iz koje izrasta akcija protagonista romana: ljudi uhvacenih u realisticki docaranu konstrukciju jednog neostvarenog pakla.

• Zagor 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Gde živiš: u rovu na prvoj liniji

Mr. Milan Sekulic

Jugoslaviju niko nije branio a vrhovna komanda je izdala

raspad JNA i pocetak sukoba u SFRJ gledan sa od strane jednog Pukovnika JNA
koga tako nesto zanima mislim da ce biti zadovoljan knjigom jer je objektivna i neutralna

• Pridružio: 24 Sep 2005

Poslednje procitano: Stephen King - Vreca kostiju

Odlicna knjiga. Svaka preporuka. Radi se o piscu Majklu Nunanu kome umire zena, a on tek nakom njene smrti saznaje da je bila trudna. Tada pocinje da je sanja i kucu u kojoj su nekad ziveli. Odlucuje da se vrati u tu kucu kako bi razresio misteriju njene smrti,...

Napmena: nikako ne citati knjigu Zamka za snove takodje S. Kinga - knjiga je veoma losa!

• Pridružio: 12 Jun 2005
  • Gde živiš: Apatin

Ima neko interpretaciju Zlocin I Kazna jako je duga a i jako dosadna knjiga!Pomagajte?!

• Stane 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 13 Jan 2004
  • Gde živiš: Niš

Duga? Jel si ti uopste video tu knjigu?

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1391 korisnika na forumu :: 114 registrovanih, 10 sakrivenih i 1267 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 015, 8u47, Ageofloneliness, ALFASPORTIVO, Alibaba1981, annon, Apok, Arsenije, babaroga, Bojan198527, Bombarder, Bozic, Brana01, BraneS, branko7, Butcher, cemix, Chainsaw, Clouseau, cojapop, CraniumWhite, Crazzer, crnogorac, DalmatinacMF, Dare, darionis, darkangel, darkojbn, DeerHunter, Demi87, Denaya, djile1, djurdjija, dok80, Dolinc, Dorcolac, dragan_mig31, dragoljub11987, DrMrPr, dulleo, Egzekutor13, Electron, EVIDENTICAR, FileFinder, g_g, gagidjuric, Georgius, Hardenberg, Igritelj, interesujeme, ivan_8282, jarovitt, Jeremiah, Joint Chief, Jozo74, kobaja77, kunktator, KUZMAR, kybonacci, lafa008, Litostroton, Lotus, M74AB3, maksi007, MB120mm, mercedesamg, Metanoja, mexo, MiG-29M2, milenko crazy north, MiloradKomadic, MilosKop, mir, momcilob55, Mrav Obrad, N.e.m.a.nj.a., nebojsag, Nemanja.M, nenad81, neutrino, nnovakis, Nobunaga, ozzy, Prašinar, predragc, procesor, promajauglavi, qurtamurta, radoznao, raptorsi, RD84, Rebel Frank, savaskytec, Sevetar, sova72, Srki94, stegonosa, Stoilkovic, SveNormalno, Tragač, Tvrtko I, UAV operator, varda, vathra, Vica1958, VJ, Vlad000, vladaa012, vladas87, Volkhov-M, Vrač, X3, Zadonbas, Zoran1959