Paradentoza

Paradentoza

• Pridružio: 30 Jan 2006
  • Gde živiš: relacija KG-BG

prijatelj mi ima paradentozu.ako neko ima iskustva u tome,neka mi napise sta da mu kazem...

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 18 Dec 2003
  • Gde živiš: Graceland

Malo proguglas i nadjes:

http://www.stomatolog.com.hr/clanci.asp?IDclanka=15

ili ovde

http://www.svetzdravlja.com/paradentoza.htm

A mislim da ce ti Jasmina u ovom najvise pomoci, kad vidi temu.

• DR  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 08 Okt 2004
  • Gde živiš: Beograd

Mojoj mami su rekli da sto cesce masira desni npr gingivalom a i preporucili su joj i narodni lek koji predstavlja smesu rakije i rena i time se ispiraju usta. Pitacu za detalje

• Pridružio: 31 Dec 2005

Pa sad... sve zavisi u kojoj je fazi ta paradontoza, da li se samo povlace desni, krvare ili su zubi vec rasklaceni. Kad dodje do resorpcije vilicne kosti moze eventualno (naravno, ako stomatolog i oralni hirurg procene da ima smisla) da se radi tzv. operacija rezanj, dugo traje i vrlo je bolna, a i skupa. Tom prilikom se obavlja neka vrsta ciscenja, odstranjivanja obolelih i infekcijom zahvacenih delova kosti i ugradjuje implantat, vestacka kost. Naravno, neizvesno je koliko ce da potraje taj implant.

Pored redovne i pravilne higijene, pranja zuba cetkicom pokretima odozdo nagore najmanje 5 min, preporucuje se ispiranje usne supljine cajem od zalfije, kupinovog lista ili neke druge lekovite biljke, i masaza desni isto pokretima odozdo nagore, tako da se zubno meso navlaci na zube.Naravno, redovne kontrole kod stomatologa koji ce da obavi svoj deo posla. Treba povesti racuna i o ishrani, opstem stanju imuniteta i zdravlja. Ja trenutno uzimam ruski preparat mumijum u nadi da ce mi pomoci, tj. malo usporiti proces.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 789 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 0 sakrivenih i 782 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: branko7, Bubimir, Dannyboy, Koridor, Leonov, niksic5432, VJ