eBay kako funkcionise?

1

eBay kako funkcionise?

• Pridružio: 24 Feb 2004

Na kom principu radi eBay kupovina/prodaja?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 04 Sep 2003
  • Gde živiš: Wien

Manje-vise se svodi na klasicnu licitaciju, ko daje vise. Mada ima i striktnih cena. Ono sto sam ja gledao izgleda ovako:
- neko postavi oglas i pocetnu cenu, kao i rok od recimo 7 dana za licitiranje
- ljudi daju ponude
- na kraju roka on pogleda ponude i odabere kome ce da proda

• Pridružio: 20 Apr 2003
  • Gde živiš: Novi Sad

Ali da bi bila u mogucnosti da pazaris nesto, 99,99% prodavaca trazi da imas PayPal account sa potvrdjenom adresom stanovanja.... tako da... nista od toga...
Otvaranje samog e-bay accounta je lako, za trgovacki account opet ima komplikacija koje se mogu prevazici (to ako hoces da prodajes).
Takodje da se vratim na kupovinu sa e-bay dobro proveri da li pise da robu isporucuju worldwide i kako je to regulisano, kao i da li mozes da se "provuces" sa nekom VISA (ne elektron i sl.) ili MASTERCARD karticom.

• mr_W 
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 22 Mar 2004

Drax ::Ali da bi bila u mogucnosti da pazaris nesto, 99,99% prodavaca trazi da imas PayPal account sa potvrdjenom adresom stanovanja.... tako da... nista od toga...

PayPal nalog uopste nije problem.

Ja sam vec kupovao neke stvari preko njega, i funkcionise sasvim o.k.

Prijavis se na paypal, stavis zemlju Grcku i sve ostale normalne podatke (npr grad Beograd), i onda startujes proces verifikacije.. za par dana na online listi svojih visa transakcija (na sajtu banke) se ta verifikaciona transakcija pojavi, zatim uneses taj EXPUSE broj u paypal & that's all. Verifikovan si.

Sta je PayPal nalog?

mislim ... Vodolija..... nemoj da ne razocaravas.....
nije ti palo na pamet da pogledas www.paypal.com ??? ili da pitas cika google-a?

da se nisi zaljubila ? :-)

• Marko Šolajić
  • Pridružio: 03 Apr 2004

mr_W ::Prijavis se na paypal, stavis zemlju Grcku i sve ostale normalne podatke (npr grad Beograd), i onda startujes proces verifikacije.. za par dana na online listi svojih visa transakcija (na sajtu banke) se ta verifikaciona transakcija pojavi, zatim uneses taj EXPUSE broj u paypal & that's all. Verifikovan si.

Jel moze Visa Electron, ili mora biti redovna Visa kartica???

• Vlada
  • Gde živiš: Beograd

Moze redovna viza kartica, ili Internet viza, elektron nemoze !

Drax ::mislim ... Vodolija..... nemoj da ne razocaravas.....
nije ti palo na pamet da pogledas www.paypal.com ??? ili da pitas cika google-a?

da se nisi zaljubila ? :-)

Nisam nego, ne znam engleski Embarassed

• Vlada
  • Gde živiš: Beograd

Ako si iz SiCG paypal nece ici.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 859 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 0 sakrivenih i 854 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Battlehammer, darkojbn, doloress, lcc, vranjanac29