Poslao: 08 Sep 2004 11:05
|
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
|
Na kom principu radi eBay kupovina/prodaja?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 08 Sep 2004 11:19
|
- bobby
- Administrator
- Pridružio: 04 Sep 2003
- Gde živiš: Wien
|
Manje-vise se svodi na klasicnu licitaciju, ko daje vise. Mada ima i striktnih cena. Ono sto sam ja gledao izgleda ovako:
- neko postavi oglas i pocetnu cenu, kao i rok od recimo 7 dana za licitiranje
- ljudi daju ponude
- na kraju roka on pogleda ponude i odabere kome ce da proda
|
|
|
|
Poslao: 08 Sep 2004 11:27
|
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Gde živiš: Novi Sad
|
Ali da bi bila u mogucnosti da pazaris nesto, 99,99% prodavaca trazi da imas PayPal account sa potvrdjenom adresom stanovanja.... tako da... nista od toga...
Otvaranje samog e-bay accounta je lako, za trgovacki account opet ima komplikacija koje se mogu prevazici (to ako hoces da prodajes).
Takodje da se vratim na kupovinu sa e-bay dobro proveri da li pise da robu isporucuju worldwide i kako je to regulisano, kao i da li mozes da se "provuces" sa nekom VISA (ne elektron i sl.) ili MASTERCARD karticom.
|
|
|
|
Poslao: 08 Sep 2004 13:04
|
- Pridružio: 22 Mar 2004
|
Drax ::Ali da bi bila u mogucnosti da pazaris nesto, 99,99% prodavaca trazi da imas PayPal account sa potvrdjenom adresom stanovanja.... tako da... nista od toga...
PayPal nalog uopste nije problem.
Ja sam vec kupovao neke stvari preko njega, i funkcionise sasvim o.k.
Prijavis se na paypal, stavis zemlju Grcku i sve ostale normalne podatke (npr grad Beograd), i onda startujes proces verifikacije.. za par dana na online listi svojih visa transakcija (na sajtu banke) se ta verifikaciona transakcija pojavi, zatim uneses taj EXPUSE broj u paypal & that's all. Verifikovan si.
|
|
|
|
|
Poslao: 09 Sep 2004 11:50
|
|
mislim ... Vodolija..... nemoj da ne razocaravas.....
nije ti palo na pamet da pogledas www.paypal.com ??? ili da pitas cika google-a?
da se nisi zaljubila ? :-)
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2004 02:04
|
- Dexter
- Počasni građanin
- Pridružio: 03 Apr 2004
|
mr_W ::Prijavis se na paypal, stavis zemlju Grcku i sve ostale normalne podatke (npr grad Beograd), i onda startujes proces verifikacije.. za par dana na online listi svojih visa transakcija (na sajtu banke) se ta verifikaciona transakcija pojavi, zatim uneses taj EXPUSE broj u paypal & that's all. Verifikovan si.
Jel moze Visa Electron, ili mora biti redovna Visa kartica???
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2004 20:05
|
- VladaPUB
- Legendarni građanin
- Gde živiš: Beograd
|
Moze redovna viza kartica, ili Internet viza, elektron nemoze !
|
|
|
|
Poslao: 11 Okt 2004 15:55
|
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
|
Drax ::mislim ... Vodolija..... nemoj da ne razocaravas.....
nije ti palo na pamet da pogledas www.paypal.com ??? ili da pitas cika google-a?
da se nisi zaljubila ? :-)
Nisam nego, ne znam engleski
|
|
|
|
|