sukob norton-kasperski?

2

sukob norton-kasperski?

• SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

Sami antivirusni programi imaju potrebe da određuju prioritet i dostupnost određenim sumljivim fajlu ili detektovanim virusima .. znači sprečava njegovo pokretanje tj. izvršavanje .. i zamisli sad situaciju kad se 2 programa naizmenično kolju oko prioriteta za pomenuti fajl ..
Pokušavaju jedan drugog da ugase a po prirodi svi imaju i odbrambene sisteme u lučaju da neki virus pokuša da ih ošteti ..

Nije ovo vezano samo za ove pomenute programe već to važi kao pravilo.
Ako se dobro sećam KAV odbija da se instalira ako već postoji neki AV softver aktivan .. (recite ako grešim nemam vrem,ena da probam !!! )

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Ma pravilo je: Nikada ne instalirati vise od jednog antivirusa i vise od jednog firewall-a. Totalno je bespotrebno i moze doneti samo nevolje.

• Pridružio: 18 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

ja mislim da ce KAV i Norton svaki traziti da se prvo obrise onaj drugi antivirus...

• SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

Cinjenica je da na kompu ne bi trebao da bude instaliran vise od dva AV programa,Zbog navedenih sukoba,pogotovo ne NAV i KAV

• Muna 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 19 Feb 2004
  • Gde živiš: Montenegro

Probaj BitDefender Professional 8, makni i Norton i Kasprski. Bolji je i brzi.

• m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Muna ::Probaj BitDefender Professional 8, makni i Norton i Kasprski. Bolji je i brzi.
Heh, kakav argument Bebee Dol

• SSpin 
  • Saradnik foruma
  • Pridružio: 09 Dec 2004
  • Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***

Muna ::Probaj BitDefender Professional 8, makni i Norton i Kasprski. Bolji je i brzi.

Postujem svacije misljenje,ali ovakav prelog Laughing Laughing Laughing ...... stvarno sam se zasmejao u jednom trenutku Laughing , ali kao sto rece neko,ovde ima vise opisa,i misljenja o AV programima,pa na korisniku je da odluci sta ce da koristi Wink Laughing .

• Pridružio: 20 Dec 2004
  • Gde živiš: Na Balkanu

Nisam siguran da li ti sistem pada zbog dva AV. Ja sa pre nekoliko dana preuze KAV i instalirao ga i odmah mi je počeo da pada sistem naravno nije bilo ni jednog AV pre njega, pa sam formatirao disk. Ponovo sam instalirao Windows XP SP2 i KAV i ponovo mi je počeo da pada sistem. Zatim sam još jednom formatirao disk instalirao Windows i sada je sve u redu.

Do daljnjeg neću više instalirati KAV dok ne utvrdim gde je problem, da li je greška u KAV ili je oštećen fajl koji sam skinuo sa interneta.

Za sada Norton sasvim fino radi.

Ipak nikakako nije dobro imati dva AV na istom računaru.

• Milorad
  • Pridružio: 09 Feb 2004
  • Gde živiš: U Srbiji

Ja dajem veliku prednost Kasperskom.
Uvek se bolje predstavljao. Naravno ovo je subjektivan stav.
Pozdrav

• Pridružio: 13 Maj 2004
  • Gde živiš: Banja Luka

Ja se bas i neslazem sa vama. Na svom racunaru imam: Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0, Norton AntiVirus 2004, BitDefender 8 Professional Plus, avast! Antivirus, McAfee Security Center, Trojan Remover, a-squared StartCenter, Microsoft AntiSpyware i Ad-Aware SE Personal. Kaspersky mi je rezidentan, a svi ostali iskljuceni iz startup-a i ugaseni njihovi servisi koji rade real-time protection.
Cistim masine tako sto zakacim disk na svoju masinu i preskeniram sa par AV i Ad-Awere-om. Zakon je kad se ukrsti par AV tek onda mozes biti siguran da je disk cist.
Da jos da kazem da mi masina fino radi i nema sudaranja AV-ova.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1059 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 5 sakrivenih i 1022 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., alkatraz080, Ben Roj, BORUTUS, coaaco, djordje92sm, Dorcolac, Dukelander, Georgius, GORDI, HogarStrashni, HrcAk47, kokodakalo, laki_bb, ljuba, mercedesamg, Mercury, Miki01, mikrimaus, ozzy, pein, Povratak1912, savaskytec, strelac07, Tragač, Tvrtko I, User98, virked, vobo, VP6919, Zimbabwe, Žrnov