Poslao: 23 Apr 2004 15:24
|
- Puky
- Scottish rebel
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Gde živiš: u Zmajevom gnjezdu
|
@ Svitac
Pa sad ne znam kako je po ostalim gradovima, ali u NS-u ima jedna privatna poliklinika gde sve oni rade i nema tih doktora koji rade i tamo i vamo.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 23 Apr 2004 16:03
|
- SAnja
- Google master
- Pridružio: 01 Okt 2003
- Gde živiš: Beograd
|
@svitac
ne, nije bila poenta da li one uticu na mrsavljenje ili ne, nego neki sastojak koje Bozen tablete u sebi sadrze imaju uticaj da se izaziva kancert grlica materice, jer svi mi u sebi nosimo kancerogene materije pitanje je samod a li su one maligne ili benigne a neki sastojak iz tih tableta postize da se celije brze razmnozavaju i da se siri rak, u tome je poenta.
sto se tice slabljenja, koliko je to na psihickoj i fizickoj bazi, sta jedes pijes to mnogo zavisi i od same konstitucije i gradje, ebi ga, ja nikad mrsava necu biti jer sam gradjena da imam siroke kukove i sta god da radim i kako da radim uvek cu imati siroke kukove, cak i kad sam bila ekstremno mrsava izgledalo je kao da imam visak kilograma. al ovde nije to tema, vec rak.....
|
|
|
|
Poslao: 23 Apr 2004 17:39
|
- Pridružio: 27 Mar 2006
|
Gadno je to. Moj stic je umro od raka pluca...gadno je to gadno!
|
|
|
|
Poslao: 23 Apr 2004 19:25
|
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
|
Nisam medicinski obrazovana tako da ne volim citati tekstove koji opisuju bolesti, jer time necu mnogo saznati samo cu se ubedaciti.
Ono sto ja kao laik treba da znam je da su jako vazni redovni ginekoloski pregledi, sto se ranije otkrije vece su sanse za izlecenje.
Mada se mnogi jave doktoru tek kada osete tegobe, pa eto takvi sajtovi samo opominju na vaznost redovnog (samo) pregleda.
|
|
|
|
Poslao: 23 Apr 2004 23:45
|
- SAnja
- Google master
|
@vodolija
nisam ni ja med obrazovana ali ipak, iako su ovi tekstovi malo vise medicinski okrenuti mislim da je potrebno procitati ovakve stvari, pa i u cilju da se neko zaplasi i time da se postigne da ode kod lekara. Znam i previse devojaka koje imaju i preko 25 godina a nikad nisu bile kod ginekologa iako imaju redovne seksualne odnose, o zastiti necu ni da govorim. A i da ne kazem da kad odes kod ginekologa svi te gledaju kao da si trudna a posle da imas neku tesku bolestinu, kao da to nije sasvim normalna pojava! Secam se jednom kad sam bila kod ginekologa u NS dok sam studirala i trazila da mi pregleda grudi da se doktorica frapirala sto tako nesto trazim kao da sam nenormalna, a necu ni da spomenem da je rekla da su mi jajnici uvecani zbog trudnoce?!?!?!?!? sto svako zensko dete starije od 10 godina zna da nema veze sa zivotom!
Nasi doktori su u globalu sramota za taj poziv, cas izuzecima kojih je sve manje, i zato mislim da mi obicni smrtnici, pacenici koji bas nemamo pojma o medicini treba da se ovako sto vise edukujemo
|
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2004 01:23
|
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
|
Jeste, da, uplasiti nekoga tj navesti da povede vise racuna, jedino u tu shvrhu opravdavam takve tekstove.
Nisam imala tako lose iskustvo sa ginekolozima, mozda jer idem kod privatnog (Ordinacija Maksimovic, verovatno znas), koji su i strucni i ljubazni, ta doktorica je nadam se manjina, za ne poverovati je njena reakcija.
Ipak smatram da citajuci te tekstove ne mozemo mnogo postici, sami sebe ne mozemo izleciti.Tj ja ne idem toliko duboko u tekstove takve vrste bas zato sto cu se samo ubedaciti.
Npr casopis "Vita" je odlican sto se tice zdravlja, nema previse strucnih tekstova, nego je prilagodjeno citacu da sazna i razume bolesti, lecenje i preventivu.Takvo informisanje volim.Jedino mu cena nije zanemarljiva.
Mnogi ce pred sajtom zazmuriti, ugasiti ga jer je opterecujuci.
Ne kazem da nije koristan ali rekoh vec sta mi smeta.
|
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2004 10:33
|
- SAnja
- Google master
|
Ja sam samo htela da uputim na poneki koristan site o tome, jer ipak je sve vise ljudi sa rakom, i naravno da otvorim temu o tome da vidim sta ljudi misle, da li idu na kontrole koliko vode racuna o tome i koliko uopste imaju pojma koliko rak moze biti ozbiljan!
A sto se tice novina, ja sam pre kupovala Lepotu i zdravlje il je Zdravlje i lepota, nikad nisam bila sigurna kako se tacno zovu, jednom mesecno izlaze, ok su bile novine a onda su poceli da ubacuju gomilu reklama i to me je jako nerviralo pa sam i prestala, sad se eto, edukujem preko neta
|
|
|
|
|
Poslao: 27 Apr 2004 19:55
|
- jessica
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 24 Mar 2004
|
Kazu: "nema smrti bez sudnjeg dana"
ali moja mama na to dodaje: "u poklopljen lonac trunje ne upada"
tako da nije lose da malo i sami pazimo sta radimo, kako se hranimo itd.
Mozete da skinete ovo, super je, ima sve- kao neka knjiga o ishrani:
http://www.herbateka.com/dl/hrana.exe
|
|
|
|
Poslao: 06 Maj 2004 00:02
|
- MladjaVR
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 10 Jan 2004
|
Знате ли како се зове лек, засад ЈЕДИНИ, за спречавање (колико-толико) размножавања ћелија рака дојке-исто као и једна енглеска панк група: Placebo!
|
|
|
|