Poslao: 19 Maj 2005 20:15
|
- KOLE89
- Počasni građanin
- Pridružio: 26 Jun 2004
- Gde živiš: Altina, Zemun
|
Netscape Browser 8.0 Released
America Online today launched Netscape Browser 8.0, the first major update to its flagship browser since Netscape 7.0 was released in 2002. Based on Mozilla Firefox, this latest release can render pages using either the Gecko or Internet Explorer layout engines. Other new features include Site Controls (per-site security settings), the MultiBar (a toolbar for personalised content), a new way of automatically filling in forms and a quick way of clearing private data like the browsing history. Unlike previous releases, Netscape Browser 8.0 is just a Web browser (no email application, newsgroups client or Web page editor), though it does include an integrated AOL Instant Messenger and ICQ client. As AOL laid off the Netscape browser development team in 2003, most of the programming work for version 8.0 was outsourced to Canadian firm Mercurial Communications.
Izvor: Mozillazine
Link za download: http://browser.netscape.com/ns8/
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 20 Maj 2005 13:30
|
- rapha
- Mod u pemziji
- Pridružio: 14 Feb 2005
- Gde živiš: Beograd
|
Jel ima neko iskustava sa ovom zadnjom verzijom. Kakva je u odnosu na Firefox ili Operu?
|
|
|
|
Poslao: 20 Maj 2005 20:43
|
- nulti.korisnik
- Legendarni građanin
- Pridružio: 20 Feb 2005
- Gde živiš: planeta Zemlja
|
pa mogu ja da kazem da mi se browser svidja ( i da cu koristiti ovu verziju cim je skinem )... Mada sam poslednji put koristio NETSCAPE u verziji 7.2 koja je nesto bagovala komp ... u odnosu na FF i Operu je sporiji ... manje se koristi (i to iz dana u dan)i ima i manje bagova pa nema smaranja oko skidanja novih verzija tako cesto ..
|
|
|
|
Poslao: 20 Maj 2005 23:25
|
- rapha
- Mod u pemziji
|
Ja sam ga već skinuo i stvarno je lepo urađen... Mislio sam, da li neko zna ili je čuo kakav je u odnosu na FF ili Operu što se tiče sigurnosti...
pozdrav
|
|
|
|
Poslao: 21 Maj 2005 00:09
|
- nulti.korisnik
- Legendarni građanin
- Pridružio: 20 Feb 2005
- Gde živiš: planeta Zemlja
|
pa... Trebalo bi da je sigurniji sa obzirom da se malo koristi... Znaci posto je malo zastupljen sigurno je sigurniji od FF-a (a kod opere je sve manje vise) .... Inace citao sam na onim prozorima (kada instaliras Netscape tj kada preuzimas filese sa neta) da je dodata neka Sigurnosna opcija tako da je jos sigurniji nego sto je bio
|
|
|
|
Poslao: 21 Maj 2005 00:21
|
- rapha
- Mod u pemziji
|
Testiraću ga par dana pa ćemo videti...
pozdrav
|
|
|
|
Poslao: 21 Maj 2005 12:40
|
- Bone Collector
- Legendarni građanin
- Pridružio: 18 Apr 2003
|
Koliko sam ja shvatio on koristi Gecko za sigurnost a IE za maksimalnu kompatibilnost sa sajtovima...
|
|
|
|
Poslao: 21 Maj 2005 20:39
|
- Stane
- Legendarni građanin
- Pridružio: 13 Jan 2004
- Gde živiš: Niš
|
Kakve to veze sa zivotom ima... gecko je jezgro browsera, ako koristi cist gecko (isti koji i FF) onda i podrzava tacno ono sto podrzava FF u smislu nestandardnih HTML tagova CSSa i slicno... moguce je da ima dodatu podrsku za gluposti koje je uvodio MS ali to je ond aprosirenje Gecka.
|
|
|
|
Poslao: 22 Maj 2005 00:53
|
- Bone Collector
- Legendarni građanin
- Pridružio: 18 Apr 2003
|
@Stane
Ako se tvoj komentar odnosio na moju poruku onda da citiram:
"Based on Mozilla Firefox, this latest release can render pages using either the Gecko or Internet Explorer layout engines. Other new features include Site Controls (per-site security settings)"
"By default, trusted sites (large legitimate businesses and the like) are rendered with the Internet Explorer engine to provide what Netscape calls "maximum compatibility". All other sites are rendered using Gecko (referred to as the Firefox engine in the user interface) by default"
Dopuna: 22 Maj 2005 1:53
I kad smo vec kod sigurnosti za Netscape 8 je iskoristen FireFox verzija 1.0.3 a vec postoji nova verzija Netscape 8.0.1 koji ima engine iz FireFox 1.0.4
http://browser.netscape.com/ns8/security/alerts.jsp
|
|
|
|
Poslao: 22 Maj 2005 15:20
|
- Stane
- Legendarni građanin
- Pridružio: 13 Jan 2004
- Gde živiš: Niš
|
Eeee to je vec nesto sasvim drugo... sad je jasno... on znaci koristi dva kernela pa bira po potrebi! Thanx
|
|
|
|