GNU aspell i srpski jezik

1

GNU aspell i srpski jezik

• Pridružio: 08 Avg 2005

Danas sam objavio prvo javno izdanje paketa za podršku srpskog jezika u programu GNU aspell. Paket sadrži tri rečnika (ćirilični, latinični i kombinovani) i dve liste reči (ćirilica i latinica) dužine 229239 reči i njihovih oblika.

Više informacija kao i sam paket, možete pronaći na adresi srpski.org/aspell

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Gde živiš: Novi Sad

COOL!!! Ovako nešto mi je bilo jednom potrebno, a uvek može biti korisno! Very Happy

• Pridružio: 10 Avg 2005

Odlično! Ja (a i mnogi drugi) čekao na ovo godinama!

• Alef 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 18 Jun 2004

Gorane, ja sam sakupio frekvencijski rečnik od nekih 630.000 reči (sve ćirilica). Ostavio sam ti mail na PP pa se javi da ti to pošaljem.

• Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Gde živiš: Beograd

Ja ovo uopste ne mogu da downloadujem.

Ево га: за људе са штуцавом везом ка изворном серверу: cobalt.et.tudelft.nl/~filip/files/aspell-sr_CS/aspell6-sr-0.1.tar.bz2
Objavio филмил u August 8, 2005 11:02 PM

Preuzeto sa blog.goranrakic.com/

Gorane, ima jedan problem prilikom preuzimanja MySpell-a! Naime, server vrati 403 grešku ukoliko pokušam da ga skinem.

Ovako to izgleda:

Forbidden

You don't have permission to access /myspell/MySpell-sr_YU-and-sh_YU.tar.gz on this server.

Mogao bi svratiti tamo i uraditi jedan lagani chmod, ako ti nije teško Smile

Pa lepo kaze vise informacija, ne i "arhivu mozete preuzeti"... Polako, oko MySpell-a se jos uvek ganjam sa OOo ekipom...

• gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003

imao sam i ja problem sa preuzimanjem, ali je meni skinuo samo deo fajla i dalje ni makac... sada je lepo "skinuo" Wink

GoranRakic ::Pa lepo kaze vise informacija, ne i "arhivu mozete preuzeti"... Polako, oko MySpell-a se jos uvek ganjam sa OOo ekipom...

Da, ali ne daje više informacija, već samo link ka fajlu Smile

No, sada sam skinuo fajl, i sve je u redu.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1167 korisnika na forumu :: 60 registrovanih, 6 sakrivenih i 1101 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Alibaba1981, Bluper, bobomicek, Bobrock1, bokisha253, cavatina, celik, comi_pfc, Denaya, Dežurni pod palubom, Dimitrije Paunovic, djboj, dragan_mig31, Excalibur13, FOX, Georgius, HrcAk47, ikan, Ivica1102, Karla, kikisp, Krusarac, laganini123, Mali Veseljak, Marex, Mcdado, mercedesamg, milan.vukovic, milenko crazy north, Millennium, milutin134, MiroslavD, Mlav, mnn2, nenad81, nick79, operniki, ozzy, pein, procesor, Ripanjac, ruso, sabros, Simon simonović, SlaKoj, solic, Stanlio, Stefan M, StefanNBG90, styg, Tvrtko I, USSVoyager, Valter071, W123, zdrebac, zillbg, zziko, 79693