fat 32 /ntfs i red hat

fat 32 /ntfs i red hat

• dule.p 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 07 Avg 2005

kako montirati ntfs i fat 32 particije u red hat 9.0/nisam to nasao u podesavanjima a nesto sam brljao sa odabirom paketa kod instalacije(sistem zauzima 1.5 gb),odnosno koji paket da doinstaliram.
da li cu moci da neku aplikaciju u linuxu da instaliram/n.pr.ut 2003/na fat 32 particiji ili to mora na ext2/3 particiji-napravio sam za red hat particiju od samo 3 gb?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Emil Beli
  • Pridružio: 03 Jan 2005
  • Gde živiš: Beograd

prvo moras da imas u kernelu ukljucenu podrsku za ntfs. za FAT vec ima po defaultu, koliko mi je poznato.
Takodje, moras da imas UTF8 checkiran kod Native Language... u istom FileSytem delu kernela.

onda samo uradis u konzoli (recimo)
mount /dev/hdc1 /windows/D

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 973 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 6 sakrivenih i 942 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ArchaBasha, bobomicek, djuradj, Dorcolac, DPera, Džordžino, goxin, HrcAk47, ivan1973, janbo, Kaplar2, kuntalo, Lieutenant, MB120mm, mikrimaus, Milija.00, novator, Parker, stegonosa, Tila Painen, tubular, vathra, zafon031, 2001, 79693