Portovi 1026 i 1027

1

Portovi 1026 i 1027

• Pridružio: 19 Maj 2005
  • Gde živiš: Springfild

Čemu služe ovi portovi?
Zadnja dva dana non-stop me bombarduju samo preko njih?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Mare  Male
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Gde živiš: Beč / Svilajnac

[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]

Sta te konkretno zanima, njihovo zatvaranje ili?

Menjao sam fw, ubacio look`n stop umesto ZA i kad se ulogujem na net look`n stop ( ponekad) poludi od pištanja.Napadaju mi klasične portove 135-139,445 i ostale po malo ,ali zato log fajl je pun napada na 1026 i 1027.
Ne bi ih zatvarao,ali me zanima da li neko od vas možda zna da ne postoji neka rupa u winu koju žele da iskoriste barabe?

• Pridružio: 13 Avg 2005
  • Gde živiš: Banja Luka

1027 ima veze sa nekim ICQ protokolom. ma ja sam ga zatvorio rucno jer mi pcflank skeniranje vidi taj port, mada je zatvoren

Da taj port koriste za spamovanje instant mesengera.
Koje protove po vama potpuno treba zatvoriti?
Znam da je to poduži spisak,ali bi bilo dobro da znamo one najvažnije.

• Pridružio: 13 Avg 2005
  • Gde živiš: Banja Luka

Koje protove po vama potpuno treba zatvoriti?

pitanje ti je odlicno, cak bi trebalo otvoriti poseban topic na tu temu.
naravno vodeci racuna o profilu korisnika, jer nisu ista podesavanja za single home user i mrezu racunara.
ja sam rucno zatvorio 135-139,445 i jos neke, ali bih volio da cujem i misljenja boljih poznavalaca

• Pridružio: 10 Feb 2005

@homericus species
Dali si mozda koristio Firefox,a i sa Opreom je isto,to su portovi koje doticni browseri koriste,ako ih zatvoris nacice druge,nema potrebe za uzbunom.

Dopuna: 27 Sep 2005 12:33

Ja sad vide da koristis outpoust,nemoja da brines oko toga.

Vratio sam se na ZA jer mi je Outpost suviše bugovao (mnogo mi se svideo sa svim onim plug-inovima).

Znači sve se svodi na zatvaranje portova 135-139, 445 i dobar fw.

• Pridružio: 10 Feb 2005

Kako to outpoust buguje od svih,a kod mene nema,a u poredjenju Outpousta i ZA uvek bih izabrao Outpoust(sa aspekta sigurnosti je odlican,ali ima manu u uspora vanju konekcije-Outpoust).

Kod mene je bugovao pre svega sa log listama,dok na kraju ceo nije poludeo.Isti problem sam imao i sa Keriom, a od ostalih fw samo ZA Pro nije stvarao probleme

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 868 korisnika na forumu :: 17 registrovanih, 1 sakriven i 850 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: babaroga, Butcher, cikadeda, deLacy, ILGromovnik, Koridor, Leonov, MIKI63, mladen.zovko, Mrav Obrad, Pele23, ping15, Profesor_018, sap, sekretar, Shajlok, Valter071