Poslao: 25 Jan 2004 19:32
|
- VladaPUB
- Legendarni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Gde živiš: Beograd
|
E ovako, posto se puno ljudi interesuje za pakovanje video zapisa u DivX, ispravljanje ostecenih datoteka, pakovanje zvuka, snimanje svega toga na neki CD, pravljenje atuorun-a na takvom CD-u . . . i ko zna sta sve ne, pocinjemo danasnjim danom da uz pomoc interneta, casopisa (BUG na prvom mestu), do sada stecenog znanja i ko zna cega sve ne, da pravimo malu skolu pravljenja DivX-a. Svi koji su zainteresovani da napisu neki text, ili pomognu u realizaciji projekta neka mi se jave na ICQ ili mail, da se dogovorimo, i ne dupliramo posao !
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 31 Jan 2004 22:57
|
- vordae
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 18 Jan 2004
- Gde živiš: Bgd
|
Zasto samo DVX-ova a ne kompletnog (koliko se moze naravno)digitalnog videa?Ima tu i web videa i DV-a obicnih i sijaset nuznih zala..
Elem tuzno je sto covek danas mora da doktorira sve te (nuzne) nebuloze da bi montirao, mesto da gleda sta je radila Leni Rifenstal i da place,jel?... :-) Njoj to nije trebalo (ti si bar montazer kako kazes) a ovi pak "digitalci" ne znaju ni ko je ona...Ali covek misli da je bitnije poznavati operativne sisteme nego rez..A mozda je i u pravu.
Nego da hvatamo korak sa vremenom da nam se ne smeju deca.
Evo moja mala pomoc:Osnovne pojmove o digitalnom videu mozete skinuti sa Adobeovog sajta free,u obliku PDF-a,ali ima tu jos na milione neophodnih sitnica koji tu nisu ukljuceni pa ko voli nek izvoli,na forum.
A mogao bi i forum o samoj montazi,je li Vlado....
Ko rez ne prostudira nek se ne hvata ni efekat masine...Inace ce napraviti vasariste od svega sto se dotakne...Ko ciganska svadba...
Pa da predupredimo i to ko je voljan.
|
|
|
|
Poslao: 31 Jan 2004 23:06
|
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Gde živiš: Singidunum
|
Ako, ako dobro nam došao, što više stručnijih ljudi na svakom delu ovog foruma to bolje.
|
|
|
|
Poslao: 01 Feb 2004 15:08
|
- VladaPUB
- Legendarni građanin
- Pridružio: 20 Apr 2003
- Gde živiš: Beograd
|
@vordae
Ja iskreno da ti kazem, najvise i volim rez jer je najbrzi i najsuroviji! E sad sto se tice same montaze, tu bi trebalo puno da se piskara, ja u zivotu knjigu o montazi nisam video niti procitao, sve sto znam sam "urkao" gledajuci . . .pa polako. Ako nemas taj "osecaj za filing" u stomaku, dzaba sve skole i knjige ! Ukoliko se pojavi jos zainteresovanih za montazu, mozemo otvoriti forum, ali da se forum ne svede na "pitajte PUB-a" ili nekog drugog , nego da bar nas troje nesto piskaramo o iskustvima, nacinu slaganja kadrova, sta je kadar, kako se kadrira . . .. . mislim da je to malo preobimno . . . ali ok, ako ima zainteresovanih , nije problem !
|
|
|
|
Poslao: 05 Mar 2004 16:01
|
- Pridružio: 12 Jan 2004
- Gde živiš: Banja Luka
|
Moj glas za otvaranje foruma o montazi.... Ja sam za i mislim da bi se tu imalo o cemu pisati. Ne samo o konkretnoj montazi (slaganju kadrova,ubacivanju tranzicija) vec i o primjeni efekata u montazi (After Effects i njegovi pluginovi) i sl. I naravno slazem se da je montaza umjetnost i to treba voljeti....
|
|
|
|
Poslao: 06 Jun 2004 02:32
|
- Pridružio: 06 Jun 2004
- Gde živiš: BEograd
|
e ljudi aj stvarno da se bakcemo oko videa ja se time bavim profesionalno to jest video produkcijom i mozda mogu nekom pomoci a mozda moze neko i meni posto je tema VIDEO jedna rupa bez dna
|
|
|
|
Poslao: 07 Jun 2004 13:00
|
- jyllson
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 31 Maj 2004
- Gde živiš: Čerević
|
Aspolutno se slazem i pozdravljam otvaranje takvog foruma, s obzirom da i sam imam xxx sati montiranog materijala iza sebe, a nijednu procitanu knjigu na tu temu, a u firmi koga god da pitam od akademskih montazera, svi se vade na to kako je tema previse komplikovana i preopsirna da bi mi objasnjavali ...
|
|
|
|
Poslao: 07 Jun 2004 14:23
|
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Gde živiš: Singidunum
|
Naravno, samo napred, imate ovu sekciju "Audio/Video/Photo" pa otvarajte "topic"-e i razmenjujte svoja iskustva u tekućoj problematici kao i zapažanjima.
|
|
|
|
Poslao: 07 Jul 2004 17:23
|
- vertiGo!
- Super građanin
- Pridružio: 27 Jun 2004
- Gde živiš: Subotica
|
Potpuno se slazem sa idejom.Inace ja sam snimatelj na jednoj lokalnoj (maloj) televiziji.Usput radim i montazu i jos buljuk kojekakvih tehnickih stvari.Zavrsio sam edukaciju za snimatelje i tek sam tad shvatio koliko je u stvari opsirna ova tema.Diskutujmo....
|
|
|
|
Poslao: 28 Nov 2004 01:17
|
- Piksi
- Elitni građanin
- Pridružio: 13 Nov 2003
|
Evo i mog glasa za otvaranje foruma o montazi!!!!Mogu i ja biti od neke pomoci!!!
|
|
|
|