Forum Muzika

1

Forum Muzika

• MiB  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 17 Feb 2005
  • Gde živiš: Nis, Srbija

I teme koje se sada otvaraju svakog dana, tipa sta mislite o ovom pevacu, grupi,pevacici...vise ne vidim svrhu tih tema. U nekim temama je to postalo prepucavanje, u drugim se pisu nebuloze i raspravlja o razlicitim ukusima. Sta vam je ciniti sa temama ovakvog tipa?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Peca  Male
  • Glavni Administrator
  • Predrag Damnjanović
  • SysAdmin i programer
  • Pridružio: 17 Apr 2003
  • Gde živiš: Niš

Bice diskusije o tome u modzoni.
To je vrlo ozbiljan problem, i moramo pazljivo pristupiti resavanju problema.

Ovih dana se vodi diskusija o ankentnim temama u Filmovima, kojih ima na svakom koraku...

• RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Gde živiš: Around Belgrade

Mislim da resenje tipa da se zatvaraju teme koje nisu spamovane kao i teme koje imaju smisla,ali "zahvaljujuci" pojedincima koji su nemarni,bivaju zatvorene kao spam...

ipak nije dobro.

prilicno me je neprijatno iznenadilo novo obavestenje na forumu muzike.

Mislio sam da se moze ograniciti pojedinac,ili zabraniti besmislena tema,opomenuti spam... A sad moze postojati podforum samo za obavestenja o koncertima,ali tu opet moze doci do diskusije tako da ne znam sta se sad ovim sprecava.

Takodje,sto se biografija tice,one se lako mogu pronaci na internetu,a mislim da je poenta ovakvih foruma razgovor.

• Pridružio: 01 Okt 2003
  • Gde živiš: Beograd

Citat:ipak nije dobro.

Navedi mi samo jedan dobar razlog?!

Citat:Mislio sam da se moze ograniciti pojedinac,ili zabraniti besmislena tema,opomenuti spam

Ja sam u poslednjih nedelju dana pratila taj forum svakodnevno po sat do dva plus offline sto sam citala, ja ne mogu da stignem da procitam i obrisem sta vi napisete za 8 sati koliko nemam net u toku dana. Napisala sam minimum 3 obavestenja da ne idete u offtopic, da se ne vredjate itd ali ocigledno da se to tamo ne postuje, a sad su pocele da budu aktuelne teme sta mislite, pa ako nekoga interesuje sta mislim moze da me kontaktira a ne da se silno raspisem jos sa 2 clana na 10 strana koji bend je bolji i zasto.

Lepo si rekao "zabraniti besmislena " upravo to je i uradjeno, sve besmislene teme su zakljucane. Neke, mozda smislene su zakljucane jer imaju gomilu offtopica, pa da ne bude sto je njegova otkljucana a moja nije sve sam zakljucala.

Citat:tako da ne znam sta se sad ovim sprecava.

Sprecava se da svaki put kad ucitam mc izgubim ja kao smoder 1 sat na citanje postova bez vrednosti a za obicnog clana, verovatno nista ne gubi, kao sto nisu nista ni izgubili kad smo uveli restrikcije u ljubavi i sexu, bunili su se samo oni koji su najvise isli u offtopic.

Citat:mislim da je poenta ovakvih foruma razgovor

Jeste, poucan razgovor, a ne blebetanje kao u temi o MM, tamo ima samo 3 posta koja su odgovor na pitanje ostalo je cisto presipanje iz supljeg u prazno, i koja je poenta teme, Sta mislite o Grandu?! Da nas 100 napise Grand je super ili Grand je s****....

• Pridružio: 25 Mar 2005
  • Gde živiš: Tamo negde

Pa najbolje da se svi clanovi ovog foruma naviknu na jedno, pa da se posle kao misevi zamorci dresiraju na "novokompovanu" diktaturu koja nema veze sa vezom.

Mislim forum muzika ionako nije bio aktivan forum, svega po nekoliko poruka dnevno. Ne znam sta je tamo bilo toliko tesko da se uredjuje pa da onako jadan i bedan (ovo nisu uvrede!!!) pravilnik bude napisan.

Slazem se da treba neke stvari da se promene na samom forumu, ali da se forum pretvori u jos jedan forum "VESTI" uopste nema logike.

I cemu tolika fobija od tema anketnog tima. U 10 dana je zakljucano milion tema jer su kao anketnog tipa. Zar nije anketa ustvari glasanje ili pak pitanja tipa "najbolji, omiljeni, sta koristite, ovo ono? Kako onda moze pitanje "sta mislite o ovom i ovom" da bude tema anketnog tipa?

Mislim cemu forum koji ce sluziti da se tamo samo kopiraju kojekakve biografije i toboze neke zanimljive "VESTI".

Par korisnika pocelo da spamuje sa par tema anketnog tipa i sad odjednom da bi "ko god" ispao pravedan i posten mora ceo forum da se masakrira samo da bi se nekom dokazalo da nije u pravu i da teme anketnog tipa nisu dobrodosle.

Citat:najbolje da se svi clanovi ovog foruma naviknu na jedno

Niko tebe ne tera da se navikavas ni na jednu stvar, internet je cudo Laughing

Citat:muzika ionako nije bio aktivan forum

otvorila sam forum muzika i samo sam prebrojala poruke od danas koje se vide na toj prvoj strani kao poslednja postovana, ukupno 14poruka u 14 razlicitih tema, nisam ulazila u teme. Ako to nije aktivan forum onda ne znam sta je.

Citat:neke stvari da se promene na samom forumu

Ok, super! Daj predlog ideju, kako, zasto?!

Objasnjenje sa tvoje strane zelim, koja je razlika izmedju sta mislite i koji je najbolji?!

Ja npr postavim temu o Rap muzici i i naslovim temu "Sta mislite o rap muzici" i tu ce da se pojavi 3 clana koji vole i 3 clana koji nevole i oni ce da raspredaju o tome na 10 strana uz svo ubedjivanje dokazivanje i ne znam ni ja sta, onda otvorim temu "Ko je najbolji u rep muzici" i njih 3 ce se opredeliti za jednog njih 3 za drugog muzicara i opet ce da se ubedjuju na 3 strane. U cemu je tu razlika?!?! U naslovu Bebee Dol

P.S. Ti, diamond i jedva cekam deathangela da se pojavi da me napadne. Tacno sam znala da cete se vi prvi pobuniti. Iskreno, najvise ste vi doprineli ovome. Mislim u planu je bio pravilnik ali eto, malo je zbrzan, i da znam da je ruzno napisan, ali definitivno posle 3 sata sna i 12 sati rada sa ljudima tesko da mogu da lepo napisem.

I da!!!! Ja bih zabranila i pisanje u delu download gde po temi 20 korisnika napise e strava ovo sam trazio itd...

• Pridružio: 25 Mar 2005
  • Gde živiš: Tamo negde

Ok. Ja nisam bio uopste aktivan na tom forumu do pre neki dan kad sam video temu "sta mislite o mensonu".
Pa kako ja da branim svoje misljenje o ili protiv njega ako ne reagujem malo ostrije. Niko nije izgubio nogu, ruku ili bilo sta drugo ako smo deathangel, bride i ja diskutovali malo ostrije.
Tema o MM-u je otvorena decembra 22og prosle godine, a za mesec dana ima samo 87 poruka + jedno 20 obrisanih (a sigurno nema toliko).
Da li je to zaista puno poruka? Opet moram da uporedjujem pa da kazem da se zna desiti (ne mora ovde) da toliko poruka bude za sat vremena, a ne za mesec dana.

Ukoliko zaista zelite da sprovedete neka vasa vidjenja kako ovaj forum treba izgledati, onda morate da neke forume zatvorite SKROZ. Ovako nema logike.
To malo sto je ostalo dozvoljeno da se pise u forumu "Muzika" moze da se neprimetno stavi u forum "VESTI" i u forum "ostatak ostalog".

14 poruka u 14 razlicitih tema mozda jeste puno za tebe kao s. moderatora, ali to sigurno nije puno za ceo forum muzika. Ispravi me ako gresim, ali vecina clanova napise po 10-40 poruka dnevno na celom forumu, stoga 14 poruka u 14 tema na jednom forumu za jedan dan uopste nije puno.

Ideje:

Nadjite jednog ili dva normalna moderatora za forum muzika i neka rade svoj posao. Forum muzika je za mene nezamisliv bez sudara ukusa. I nema nista lose diskutovati o tome sta je bolje, sta valja, ako se forum drzi pod kontrolom i ako se brisu poruke koje su "spam", koje su skroz off topic i koje su uvredljive. E sad ako to nije dobrodoslo na ovaj forum, kao sto i nije, onda ja ne vidim uopste logiku o postojanju foruma muzika (razloge sam vec naveo).

Vi trazite savrsenstvo. Da svaki korisnik u svakoj temi detaljno i konstruktivno da svoje misljenje, ali to je nemoguce. Samo ce dovesti do sve veceg i veceg negodovanja sve veceg broja clanova i onda ce svi ti clanovi morati da poslusaju cuvenu soluciju "internet je veliki, i ima toliko puno foruma". Pa da li bi se ja ili bilo ko bunio sto je banovan ili sto mu se nesto ne svidja i da mu se tek tako trazi drugi forum?

Barem meni, a garantujem da je i svima bilo OK dok odjednom nisu pocela ta rigorozna pravila o temama "anketnog" tipa. Kao iz vedra neba na stotine tema (nema preuvelicavanja) je zakljucano jer su ankete.
Pa nisu sve ankete lose. Zar ne moze da se nekako sankcionisu ankete na koje moze da se odgovori jednom reci, a da se dozvole one gde se treba i nesto obrazloziti. Zar mora svaka tema koja ode sa koloseka da se automatski zakljuca, zar ne moze da se pokusa da se poruke koje kvare temu odstrane pa da se nekako nastavi dalje? Pa ako ne ide da se tek onda zakljuca.

Da se razumemo. Nikada nisam rekao da je vas posao lak i jednostavan, i znam da hocete ovaj forum da napravite sto boljim, ali mislim da u nekim stvarima zaista preterujete i idete u krajnost sto se tice strogih pravila.

• m4rk0  Male
  • Administrator
  • Administrator tech foruma
  • Marko Vasić
  • Gladijator - Maximus Decimus Meridius
  • Pridružio: 14 Jan 2005
  • Gde živiš: Majur (Colosseum)

Aman ljudi kakva je svrha da se diskutuje koji je najbolji muzicar ? Svako ce reci svoje misljenje, a do konstruktivnog zakljucka se ne moze nikako doci. To je kao da pitate ko je najjaci covek na svetu: pa jedan kaze "Svarceneger", drugi kaze "bananamen" treci kaze "moj tata" Bebee Dol. Ne moze se diskutovati o besmislenim stvarima i o stvarima koje nemaju svrhu. Takodje ce, na pitanje "ko je najbolji pevac", Jedan ce reci: "meni je taj i taj najbolji", a drugi ce na to "i ja se slazem", a treci ce se nadovezati recenicom : "ja se ne slazem, on je los, daj kako njega mozes da slusas ?" i onda krece show...Svako tvrdoglavo brani svoj stav velicajuci "savog" pevaca i pljujuci "suparnickog", a sa potencijalom prelaska u pljuvanje i izmedju samih korisnika foruma... Kakva je konstruktivnost svega toga ? Nikakva...

@ExoduS

Da ti znas koliko je zivaca pokidano i znoja proliveno u Mod zoni upravo zbog tih anketa, drugu bi pricu pricao. Nista se nije dogodilo "iz vedra neba" i sva ova zakljucavanja i menjanja pravilnika se desavaju sa razlogom. Bili smo izuzetno toleranti ali sve ima svoju meru. Mnogo je zalbi bilo u mod zoni u poslednje vreme na anketne teme (i na forum muzika u uzem smislu) i moralo je to jednom da se okonca. Cak i ja koji ne zalazim mnogo u forum Muzika sam primetio kako vas je Sanja nekoliko puta upozoravala da se ne prepucavate, da ne idete u topic i da se ne vredjate, a vi kao da koristite browser koji ne detektuje njene poruke. Meni je malo tragikomicna situacija bila kada je se u topicu nastavila offtopic prica, kao da ona nista nije ni spomenula...

Elem Mare je u Mod zoni sastavio jedan postulat za forum Muzika, koji kad budete procitali, sve ce vam biti jasno kao dan i ukapiracete u cemu ste gresili.

Citat:Pa kako ja da branim svoje misljenje o ili protiv njega ako ne reagujem malo ostrije

Pazljivo sam procitala bas tu temu 3 puta i primetila sam da ste jedno tri-cetiri puta trazili dokaze, intervijue itd o MM i usput ubedjivali korisnike kako je death i dimi mnogo bolji, a vi sami nigde isto niste dali nikakav link niti neki javniji dokaz od vasih reci.

Iskreno, jako malo tj nimalo se ne razumem u muziku i kao neutralnom licu meni je ta tema bila smesna. Malo cu karikirati ali to je izgledalo ovako:

Pera: Ma MM je genije!Car!Nemas ti pojma
Joca: Ma daj sta lupas gluposti Dimi je bolji daj dokaze za MM!
Pera: A ne, ti nemas pojma MM je legenda!
Joca: Ne, Dimi je bolji! Daj neki link!
Pera: Gresis sinko! MM je najbolji, on je muzicar kakvog nema!
Joca: Ma ja njega ne volim niti slusam niti sam sta citao o njemu ali daj dokaz!

I tako u nedogled.

Ja iz te teme nisam ama bas nista shvatila osim sto sam skontala ko koga slusa. To bi bilo isto kad bi pitali sta je bolje svinjetina ili piletina Bebee Dol

Kapiras?! Samo karikiram razgovor, kad bi usao u sustini shvatio bi sta zelim da kazem.

Citat:14 poruka u 14 razlicitih tema mozda jeste puno za tebe kao s. moderatora, ali to sigurno nije puno za ceo forum muzika.

Nisi shvatio, 14 teme je bilo aktivno tog dana, nisam brojala poruke u svakoj posebno koliko ih ima. A u muzici pise svega 5 clanova.

Prva ideja: Ok, ne zvuci lose, tamo je mare moder ali ima mnogo obaveza i nije stizao da dolazi pa sam ja umesto njega koliko toliko vodila racuna, kazes da brisem offtopic. Nisam to zelela jer bi mi seli za vrat kako to nije offtopic pa sam vam poslala poruku i rekla da se malo smirite, medjutim jedan dan je bio mir pa ste nastavili. Onda, koja je poenta?!

Citat:Barem meni, a garantujem da je i svima bilo OK dok odjednom nisu pocela ta rigorozna pravila o temama "anketnog" tipa

Bilo Vam je ok jer se nije znalo ko pije a ko placa. Kako ne shvatas da ces ti otvoriti temu o npr Rap muzici i tu ces objasnjavati pravac, muzicare itd, razmenjvacete misljenja itd i onda ce neko otvoriti temu o npr MM i tu ce krenuti prepucavanja. Ja zakljucam temu o MM uz obrazlozenje da je tema anketna i onda se taj korisnik pobuni a sto tvoja tema nije isto zakljucana. I sta sam onda uradila, nista, stavila sebi problem na vrat.

Dacu ti samo jedan link iz muzike http://www.mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=29051 Bebee Dol

• RIA  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 20 Feb 2005
  • Gde živiš: Around Belgrade

Pazi,ne smatram da je besmislena tema bila gde se iskazuje misljenje o nekom.Ovde smo da razmenjujemo misljenja,bez da se vredjamo.

To sto je forum porastao i sto tesko moze sve da se prati,to je druga prica,nevezana za spam.

Kazem da je glupo da u revoltu se zatvore smislene teme koje su pojedinci ispamovali.Pa na temi o "hard rock/hm zanmljivostima" niko nije dobio opomenu za spam,a tema je zatvorena kao besmislena.

Razumem ja da ti nemas vremena da sve citas i pratis,ali ovaj sajt ipak ima puno moderatora,nadam se da bi bilo mogucno da se svi angazuju oko nekog zahtevnog foruma.

Elem,ukoliko se prestrogo ide sa procenjivanjem korisnosti razovora,a mislim da se ide u tom pravcu,trebalo bi da se otvori podforum nekog drugog foruma gde ce biti neki info za koncerte kao i biografije.Posto sam razumeo da na ovakvim temama nije predvidjen i neki veliki razgovor o samim muzicarima.Tj da ce price tipa "bas super dolazi XYZ" biti spam,kao i bilo kakava sira prica o XYZ bendu/izvodjacu/muzicaru.

Tako da se bojim da ce neke druge teme poceti da se pune pricama o muzici,muzicarima,muzickim grupama,i to ce biti offtopic,a nece biti pojedine teme o kojoj se govori o odredjenoj muzici/muzicaru/grupi.

Rekla si da ti navedem jedan dobar razlog ? pa jednostavno ograniciti jedan veliki forum sa restrikcijama sta moze da se otvara,dok je sve ostalo zabranjeno,mislim da nije dobro.

Iz razloga sto tih par tema moze biti podforum negde drugde,
I sto se bojim da zbog pojedinaca koji spamuju ispastaju oni koji su tu radi razgovora

Na samoj temi o MM mislim da nije bas bilo toliko nekonstruktivne price,vise smo se slozili da je covek komercijalan,govorili o tekstovima,nejegovom odnosu prema crkvi... Nije bas bilo tako beskorisno kao sto navodis.

Takodje mi se cini da je tema o Chuck schuldineru skinuta "u paketu" bez obizira sto nije ispamovana.

Tema o Iron Maiden je bila okej,normalna meni se cini.

U krajnjoj instanci ne razumem svrhu foruma ako posaljem privatnu poruku nekom za koga sumnjam da voli XYZ grupu i onda ako on ne voli nikom nista,a ako voli vodimo diskusiju preko privatnih poruka.

ili ukoliko znam da neko voli XYZ grupu,pa uradim isto.

[Edit by SAnja - Obirsane dve dopune jer su bile iste, predpostavljam zbog trenutnog problema sa forumom i netom.]

(hvala za edit,nesto se ne snalazim sa tenutnim problemima)

I da dodam,po meni,za info o koncertima i biografije sekoristi net,tj google.
To jesu korisne informacije,ali na forumu razdvajam korisne informacije i razumne/konstruktivne/normalne price.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 760 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 748 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, cenejac111, goxin, hyla, Koridor, Krusarac, M1los, MilosKop, nenad81, S-lash, vladaa012