trojanci u instalacijama freeware-a

1

trojanci u instalacijama freeware-a

• Pridružio: 13 Avg 2005
  • Gde živiš: Banja Luka

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 12 Jan 2005
  • Gde živiš: Beograd

Interesantno je da je jedan od trojanaca i ruski Agent.ba ... to znaci da iza ovoga stoji organizovani kriminal... inace taj trojanac napada korisnike elektronskog bankarstva

• SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003

Odakle si skinuo tu verziju programa ?

• Pridružio: 20 Feb 2005
  • Gde živiš: planeta Zemlja

@Vajar
pazi ja od prosle godine samo freeware koristim (ali bukvalno sve mi je freeware)! I ne pamtim da sam naleteo na nekog trojanca ili tako nesto Wink. Zasto? Pa skidam sa nekih proverenih sajtova ( softpedia.com; filehippo (omiljeni)) a i koristim softver koji je na dobrom glasu! Jedino sam nalazio stetocine ponekad u igricama (dodju u kompletu spyware i trojan neki) ali u programima jos ne (da nasao sam adware u FreshDownloadu! Iako govore da je free of adware ipak on to nije! ko ga je koristio zna da se u njega ugradjuju neki roboti (ili kako se ovo vec zove) koji automatski izbace neki baner kada izadje nova verzija (ali to je isprogramirano da izadje bas tog dana kad izadje nova verzija FD-aExclamation Uverio sam se u t okad sam instalirao FD na pc koji nema net (bar ga nije imao tad) i pokrenem ga ja kad ono mali baner i pise u njemu da je izasla nova verzija fd-a. sta reci)

Dopuna: 04 Feb 2006 14:33

@Svitac
vidis da je sa BUG-ovog DVD-ija? Wink

• Pridružio: 13 Avg 2005
  • Gde živiš: Banja Luka

bug DVD februar 2005.
taj instalacioni fajl sam i ranije skenirao ali je tek sa KAV 6.0.270 sam pronašao trojance.izgleda da je KAV dobio podršku za tu vrstu pakera(NSIS packer čini mi se).KAV 6 beta 2 nije reagovao na ovo. Neki drugi AV programi takođe nisu ništa otkrili.

• pixxel  Male
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 21 Jun 2005
  • Gde živiš: Tu i tamo...

Cek bre malo, divx player PRO nije freeware... to je verovatno "obogacena, tj obogaljena" verzija, bez trazenja kljuca, ali sa instalacijom svakakvih programcica... Daj ti link do njega pa da vidimo mi sa ostalim antivirusima kako ga oni vide...

• SINGI
  • Pridružio: 22 Avg 2003

pixxel ::Cek bre malo, divx player PRO nije freeware... to je verovatno "obogacena, tj obogaljena" verzija, bez trazenja kljuca, ali sa instalacijom svakakvih programcica... Daj ti link do njega pa da vidimo mi sa ostalim antivirusima kako ga oni vide...

ja sam nasao neki link gde ima "freeware" ovog paket - i KAV Personal 5.0.391 je poskocio u prvoj sekundi transfera zbog detekcije bas Agent.ba

evo linka:

http://www.fileorama.com/applications/DivX-Player-Pro-6.3/100053.htm

PAZNJA - moguce je da je fajl na ovoj lokaciji zaista zarazen...

• SVITAC 
  • Legendarni građanin

Jeste .. 2 trojanca .. 1 trojan downloader 1 spyware .. (još čeprkam) ..

Nego ja gledam na zvaničnom sajtu je postavljena 6.1 verzija ..
posle nje nema druge .. pa ni 6.3 .. ?

• SINGI
  • Pridružio: 22 Avg 2003

SVITAC ::Jeste .. 2 trojanca .. 1 trojan downloader 1 spyware .. (još čeprkam) ..

Zvanicno - fajl je pun gamadi:

Hello.

log:

data0006 infected: Trojan.Win32.Agent.ba (...ba)
data0007/data0002 infected: Trojan.Win32.Krepper.ag (...ag)
data0007/data0003/stream/data0001 infected: not-a-virus:AdWare.Win32.Webdir.a
(..Webdir.a)
data0007/data0004/data0004 infected: Trojan-Downloader.Win32.IstBar.er (...er)

detections was added 1 feb 2005

-----------------
Virus Analyst, Kaspersky Lab.

SVITAC ::Nego ja gledam na zvaničnom sajtu je postavljena 6.1 verzija ..
posle nje nema druge .. pa ni 6.3 .. ?

Da - to sam i ja zapazio ali sam mislio da mi nesto promice...mada vise uopste i nema Pro verzije, nego "obican" i "create"

Dopuna: 04 Feb 2006 19:48

pixxel :: Daj ti link do njega pa da vidimo mi sa ostalim antivirusima kako ga oni vide...

Verujem da ga svi vide...ipak je to od februara 2005-e u bazama.

• SVITAC 
  • Legendarni građanin

Nakon instalacije:

C:\WINDOWS/unistl63.exe ( trojan.win32.krepper.ag / trojan.downloader.win32.istbar.er / adware.win32.webdir.a ) .. ( 212 KB )

C:\WINDOWS/gristrx.exe ( trojan.win32.agent.ba ) .. ( 32 KB )

---------------------------------------

Ovo jeste besplatno preuzimanje ali fajl nije originalan ..
što možete proveriti sertifikatom koji poseduju instalacije skinute sa zvaničnog sajta.
Pomenuti časopis je požurio da objavi 'svežu' verziju i napravio grešku.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1009 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 7 sakrivenih i 957 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., babaroga, Bobrock1, bojank, bozo13, Bubimir, Dimitrije Paunovic, dragan_mig31, Dukelander, Excalibur13, FOX, Georgius, goxin, HrcAk47, Jeremiah, Još malo pa deda, Karla, Krusarac, laganini123, Libertas, manda87, Marex, Mcdado, Mihajlo, milenko crazy north, milutin134, minmatar34957, mkukoleca, moldway, Nemanja.M, nenad81, nick79, nuke92, pein, RED4G-304, robertino, sol, Stanlio, Vlada78, wizzardone, Wrangler, zastavnik, ZetaMan, Žoržo