Startup lista - zašto mi se ovo dešava ?

1

Startup lista - zašto mi se ovo dešava ?

• RJ 
  • SuperModerator
  • Supermoderator vojnih foruma
  • Gavrilo Milentijević
  • Komandir stanice milicije Gornje Polje
  • Pridružio: 12 Feb 2005
  • Gde živiš: ovalni kabinet

Još juče sam primetio nešto čudno - naime kad uključim komp i kad se digne windows u donjem desnom uglu kod sata uvek su mi bile prikazane ikonice od sledećih programa -

AVG antivirus;
Chameleon Clock - sat;
POP Pepper- email notifier
Mesenger
C-Media audio
i naravno standardni zvučnik i još neki win programi (uglavnom lista mi nikad nije bila duža od 10 programa-procesa)

Međutim, juče primetim da mi je sat standardan (win-ov) i da samo stoji ikonica od zvučnika. Vidim da mi nema antivirusa niti ostalih programa.
Odem u start-up list i vidim samo sledeće- na listi stoji samo program NvCplDaemon (RUNDLL32.EXE) i ništa drugo.
Reinstaliram AV i on se naravno vrati u start-up listu. Takođe isto to uradim sa Chameleon Clockom i POP Peperom.
Restartujem komp i oni se pojave u ćošku kod sata i na listi.
Danas uđem u start up listu i opet vidim sledeće - imam Chameleon Clock; Messenger i pomenuti NvCplDaemon - AVG opet nema, ali on se pojavio u vidu ikonice u uglu kod sata.
Nije mi jasno šta se to dešava ?
Ovakve stvari mi se baš ranije i nisu dešavale.
Skenirao sam komp i nisam našao nikakvu vrstu zaraze da bi ona bila uzrok.

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • oblak  Male
  • Legendarni građanin
  • Glavni moderator foruma Mobilni telefoni
  • LEBE KISELI
  • Pridružio: 14 Feb 2005

ja bi ponovo skenirao ...
i ponovo i ponovo...
jesi li koristio neki tweak skorije ili instalirao nesto?

• RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević

Pazi, pre ovog instalirao sam Total Commander PowerPack 1.7 - to je neki dodatni paket (Total Commander PowerPack is extended edition of Total Commander application (Christian Ghisler's)).
Pošto je bio shareware ja sam ga deinstalirao ali tek juče. Ustanovio sam da je u suštini isti kao i standardni Tot.Cmd. ali malo "modernije" urađen.
Ja sam mislio da će se on integrisati u već postojeći tot.cmd. koji koristim, ali on se pojavio kao zaseban program pa sam ga i posle skinuo jer nije bilo potrebe da imam dva gotovo ista programa.
Nisam siguran ali ne mogu da i ne poverujem da je baš on nešto pobrljavio.
Ali to brljavljenje je počelo dok sam ga još imao na mašini - ajde da je počelo kad sam ga skinuo pa da nekažem....
Evo danas palim komp i sad mi se opet samo pojavljuje sat (Chameleon); zvučnik i mesenger - opet nema AVG-a - morao sam ga ručno pokrenuti.
Ima li neki način da vratim te programe onako kako je bilo pre ???

• SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

Jel imaš te druge programe u startup listi ?

• RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević

sad u start up listi (trenutno stanje) imam sat (Chameleon); zvučnik i mesenger i ništa više.
AVG sam "izvukao" ručno, ikonica mi stoji pored sata ali u startu ga nema.
Takođe sam i POP Peper izvukao kao i AVG - ni njega nema.

• Pridružio: 14 Avg 2005

TC power pack meni sljaka OK, tako da pretpostavljam da ti on nije nista pobrljavio. Usput mi je instaliran i Total Commander (mrzi me da ga obrisem) i nikakvih problema.

• oblak  Male
  • Legendarni građanin
  • Glavni moderator foruma Mobilni telefoni
  • LEBE KISELI
  • Pridružio: 14 Feb 2005

power pack ima svasta u njemu pa i plugin za sredjivanje startup-a...
posto je meni zajebo gomilu servisa jedan drugi plugin, mislim da se i tebi slicno dogodilo sa start up-om

• SVITAC 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 28 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

Što se tiče AV programa .. možda ga pojedini virusi isključuju ..

• RJ 
  • SuperModerator
  • Gavrilo Milentijević

Da, zaboravio sam da napomenem da mi takođe nema Language bara- stalno ga nešto isključuje pri startovanju pa ga moram "paliti" ručno u Regional setings opciji......

Ma evo pre sat sam skenirao AVG-om sve i nema ništa.
Skenirao sam i sa AdAwareom i Ewidom (updateovani) i ništa osim onih tracking cookiesa.

Ja ipak sumnjam na onaj Power pack sve mu j....
Ajde neka mi neko odgovori jer niko još nije kako da "uključim" nanovo ove programe - ima li neka caka ?

• Branislav
  • Pridružio: 27 Feb 2006
  • Gde živiš: Sombor

Vidi ovako, imao slicnih problema, pogotovo sa celim start paletom, prvo su mi se gubile ikonice iz traya, pa iz quick bara, pa se izgubili i jezici, a sve zato sto sam instalirao chris TV, kao najbolji program, a pun je reklama.Kada je pocelo sa brljavljenjem odmah sam skenirao sa kasperskim i adaware ili kako se vec zove, i nasao mi je reklame u chris TV, izbrisao sam taj program, ali je racunar nastavio da brljavi.Vrhunac je bio kada sam pokusao da se povezem na internet, a on se zablokira.Imao sam strpeljenja nedelju dana i onda sam opaio format...
Od tada bezim od svih nepoznatih programa, plug-inova i slicnih stvari...

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1172 korisnika na forumu :: 57 registrovanih, 8 sakrivenih i 1107 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ajo baba, armor, black sabah, bobomicek, Bobrock1, Bubimir, dane007, darionis, dekan.m, DENIRO, DonRumataEstorski, Duh sa sekirom, dule10savic, Džordžino, ivan1973, Jakov01, Još malo pa deda, kalens021, kenny74, kokodakalo, krkalon, Krusarac, Kubovac, kunktator, lcc, ljuba, Matija, Metanoja, Mihajlo, milenko crazy north, milos97, mnn2, nemkea71, nextyamb, nikoladim, Panter, panzerwaffe, pein, procesor, Romibrat, rovac, ruso, Srle993, Steeeefan, strelac07, theNedjeljko, tubular, vathra, vladulns, vobo, voja64, vukovi, yrraf, zdrebac, Živković, Žrnov, 2001